platsannonser
Vi söker Event Sales Manager
till 
CWT MEETINGS & EVENTS
nyheter
stort möte
​Landsbygdsriksdagen
2020 till Jönköping.
Omvärldstillväxt
Göteborgs Stads nyckel
till Qatar Airways.
omvärldsanalys
Han vill få oss att älska framtiden
Göran Adlén presenterar ny Trendrapport på Högberga Gård.
mat och möten
Han ska lyfta Arlandas största mötesplats
och hjälpa konferensgästerna att välja klimatsmart mat.
hotellnytt
Clarion Hotel Sign
officiell hotellpartner till Guldbaggen 2019.
Hållbarhet
Svenska Mässan och Gothia Towers
– kan bli Sveriges Friskaste Företag.
hotelliv
Quality Hotel Winn i Haninge
vinner tillgänglighetspris.
konst som skapar möten
Dalís jätteskulpturer
kommer till Stockholm i februari.
hotellnytt
Scandic expanderar till München
öppnar nya hotellet 2021.
stora möten
Lions fyller Borås Kongress
när staden fyller 400 år.
RSS
rss_icon
Länkar
EU-ministrar bjuds på svensk närodlad mat

Sodexo har fått uppdraget av Regeringskansliet att sköta måltiderna den 17-20 november i Malmö under EU-toppmötet. Det är ett ministermöte och konferens om e-förvaltning. Måltiderna vid mötesverksamheten under det svenska ordförandeskapet i EU är en möjlighet för Sverige att lyfta fram lokala och svenska råvaror.

Totalt ska 5 000 måltider och 6 000 kaffebufféer serveras  och Sodexo har 100 personer på plats. Sodexo och Svenska Kocklandslaget har i samverkan tagit fram två lunchmenyer. Den välkände Skåne-krögaren, David Kallos, Restaurang Brogatan i Malmö, har komponerat en mingeltallrik. Bakverk och smörgåsar kommer från Sodexos kök.

Måltiderna ska lyfta fram ekologiska, gärna lokala råvaror och svenska specialiteter. Råvarorna är närproducerade, ekologiska och rättvisemärkta. Det innebär att många råvaror kommer från Skåne – exempelvis ostar från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, kyckling från Boarp och äpplen från Kivik.

 

------------------------------------------------------------------------------

Bakgrund EU-möte

Det svenska ordförandeskapet vill visa upp svensk matkvalitet. De ska sträva mot miljömärkta råvaror. Huvudråvarorna – kött och fågel – kommer från svenska uppfödare. Närodlade råvaror, säsongsanpassade råvaror, miljömärkt fisk.

Måltiderna ska stå för mångfald – livsmedel och tillverkningsmetoder – där de svenska mattraditionerna blandas med impulser från andra länder.

 

Måltid den 19 november

• Brässerad svensk gårdskyckling smaksatt med ansjovis och serverad med Karl-Johan-svamp.

• Ugnsbakad lax, smaksatt med kummin och serverad med syrad rödlök.

• Fänkålsgratäng med tomat och libbsticka, gratinerad med Allerumsost.

 

Tillbehör

Mosad pepparrotspotatis med citron.

Citronmarinerade morötter med mangold och krasse.

Rostade rotfrukter med vete.

 

Sås

Vispad gräslökscrème.

Smält Allerumsost.

 

Dessert

Karamelliserade äpplen från Kivik och vaniljpannacotta med kavringsmul.