platsannonser
Projektledare
till Event in Skåne, Malmö.
nyheter

CWT-undersökning:
65 % av affärsresenärerna känner sig oroade över datasäkerheten då de reser.
event skapar möten
Malmö får Europamästerskap i Triathlon 2020
Mellan 2000-3000 deltagare.
mer innovation
Så ska Clarion Hotel Amarantens
Passion Coach förverkliga Stordalens kultur på hotellet.

Egencia lanserar en Analytics Studio
en förstärkt plattform för datavisualisering och analys.
Kunskapsförädling
Internationell konferens
om migration, integration och rasism i Norrköping.
events skapar möten
Jönköping
får Europeiska Mästerskapen för Ironman.
nytt jobb
Nicolas Blomgren Facchin
checkar in som ny hotelldirektör på Quality Hotel Ekoxen.
omvärldsanalys
Göteborgs Stad är finalist
i European Capital of Innovation (iCapital) Award 2018.
lönsamma möten
Kongresser
gav 24 miljoner kronor till Halmstad 2017.
RSS
rss_icon
Länkar
EU-ministrar bjuds på svensk närodlad mat

Sodexo har fått uppdraget av Regeringskansliet att sköta måltiderna den 17-20 november i Malmö under EU-toppmötet. Det är ett ministermöte och konferens om e-förvaltning. Måltiderna vid mötesverksamheten under det svenska ordförandeskapet i EU är en möjlighet för Sverige att lyfta fram lokala och svenska råvaror.

Totalt ska 5 000 måltider och 6 000 kaffebufféer serveras  och Sodexo har 100 personer på plats. Sodexo och Svenska Kocklandslaget har i samverkan tagit fram två lunchmenyer. Den välkände Skåne-krögaren, David Kallos, Restaurang Brogatan i Malmö, har komponerat en mingeltallrik. Bakverk och smörgåsar kommer från Sodexos kök.

Måltiderna ska lyfta fram ekologiska, gärna lokala råvaror och svenska specialiteter. Råvarorna är närproducerade, ekologiska och rättvisemärkta. Det innebär att många råvaror kommer från Skåne – exempelvis ostar från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, kyckling från Boarp och äpplen från Kivik.

 

------------------------------------------------------------------------------

Bakgrund EU-möte

Det svenska ordförandeskapet vill visa upp svensk matkvalitet. De ska sträva mot miljömärkta råvaror. Huvudråvarorna – kött och fågel – kommer från svenska uppfödare. Närodlade råvaror, säsongsanpassade råvaror, miljömärkt fisk.

Måltiderna ska stå för mångfald – livsmedel och tillverkningsmetoder – där de svenska mattraditionerna blandas med impulser från andra länder.

 

Måltid den 19 november

• Brässerad svensk gårdskyckling smaksatt med ansjovis och serverad med Karl-Johan-svamp.

• Ugnsbakad lax, smaksatt med kummin och serverad med syrad rödlök.

• Fänkålsgratäng med tomat och libbsticka, gratinerad med Allerumsost.

 

Tillbehör

Mosad pepparrotspotatis med citron.

Citronmarinerade morötter med mangold och krasse.

Rostade rotfrukter med vete.

 

Sås

Vispad gräslökscrème.

Smält Allerumsost.

 

Dessert

Karamelliserade äpplen från Kivik och vaniljpannacotta med kavringsmul.