nyheter
the nude edition
Stockholm Furniture & Light Fair
lanserar ett solidariskt och hållbart mässkoncept för 2021.
Sänker begränsningarna
Malaysia tillåter nu möten
för upp till 250 deltagare.
innovation & utveckling
Royal Park Hospitality & Education Hub Sthlm
presenterar fler onlineutbildningar i samarbete med Hyper Island och Highlights.
33o miljoner jobb
European Cities Marketing
kräver en öppen och permanent dialog mellan europeiska institutioner och lokala destinationer.
nytt jobb
Johan Michelson
ny vd för BWH Hotel Group i Skandinavien.
innovation & utveckling
ICC Sydney
lanserar industriledande hybridevenemangslösningar.
sverige ligger klart efter
RAI Amsterdam
öppnas igen utan att begränsa antalet besökare.
tyskland ligger före
Köln är redo för nya affärsevent
mässor är oöverträffade som affärsmöten.
covid-19
Emirates återbetalar över 500 miljoner dollar
fortfarande 500 000 som inte fått sina pengar.
Säkerhet i första rummet
Ras Al Khaimah
blir den första staden i världen som certifieras som säker av Bureau Veritas.
RSS
rss_icon
Länkar
Daniel Müllern, YSB, Årets möteskock 2014

Tjugotvå av av landets bästa kockar var nominerade till Årets Möteskock 2014. Vann gjorde Daniel Müllern som ansvarar för köket på Ystads Saltsjöbad. Tommy Eriksson, kökschef för Högberga gård på Lidingö, kom tvåa. Sigtunahöjdens köksmästare Kalle Eriksson, tog tredjeplatsen.

Ett specialpris utgick till Peter Brolin på 32 rum & kök för sin vågade och lyckade rätt, där Peter tillagade en så kallad ”pulled pork” på kyckling. Rätten var enligt juryn otroligt god, med mycket grönsaker och fräschör, men samtliga var dock aningen tveksamma till om ”streetfood” skulle fungera på en konferensanläggning.

Det speciella med tävlingen, som genomfördes i Aveqias lokaler i Stockholm, är att kockarna har en timme på sig att skapa en tvårätters konferensmiddag till fyra personer utifrån exakt samma förutsättningar och huvudråvaror.

Tävlingens två kvinnor satt i juryn: Christina Möller och Sigrid Barany, med Fredrik Eriksson som den tredje jurymedlemmen.

Att kvalitén är hög bland kockarna på svenska konferensanläggningar råder det ingen tvekan om, även om inte alla som kanske borde ha funnits på plats var där, men de som var där var på hög eller till och med mycket hög nivå. Helt klart en tävling som kommer att kunna växa till sig framöver. Då kanske det också kommer några kvinnor med och tävlar?

 

Övriga tävlande kockar:

Utsikten Meetings: Thomas Östberg.

Krägga Herrgård: Rikard Wicklund.

Djurönäset: Emil Bruhn.

Copperhill Mountain Lodge: Erik Sjöberg.

Loka Brunn: Erik Lindeberg.

Vår Gård: Jonny Johansson.

Havsvidden: Sebastian Borg.

Vaxholms Kastell: Martin Andreasson.

32 Rum & Kök: Peter Brolin.

Sankt Jörgen Park: Kristian Thoresson.

Luma/Sodexo: Kristian Eriksson.

Hotell Kristina: Håkan Mörngård.

Ystad Saltsjöbad: Daniel Müllern.

Sigtunahöjden: Kalle Eriksson.

Såstaholm: Marcus Backman.

Falkenbergs Strandbad: Niklas Cramer.

Skogshem & Wijk: Richard Hermansson.

Stenungsbaden Yacht Club: Mattias Nordevik.

Drakamöllan: Gustav Jönsson.

Lejondals slott: Daniel Beijersten.

Bommersvik: Jimmy Johansson.

Färna Herrgård: Björn Olfenius.