platsannonser
Vi söker Event Sales Manager
till 
CWT MEETINGS & EVENTS
nyheter
nytt jobb
Ny hotelldirektör
på Radisson Blu Metropol i Helsingborg siktar högt.
Mat & Möten
Sigtunakockar tävlar i världsfinalen
av Copper Skillet i Toronto 11 april 2019.
hotellindustrin
Så bidrar hotellen till ett attraktivare Göteborg
Göteborg & Co är en sammanhållande länk.
innovativt drag
Nordic Choice Hotels
digitala utvecklingsbolag eBerry startar globalt utbytesprogram.
kunskapsmöte
Associations World Congress & Expo
på Svenska Mässan 7-10 april.
fullspäckat utvecklingsprogram
En tidigare munk,
en spelutvecklare och en självutnämnd tekniknörd bland experttalarna på IMEX i Frankfurt.

Lounge Summit i Göteborg presenterar
Spännande program med nästan 30 talare.
resor skapar möten
Nordic Choice Hotels inleder samarbete med Nordic Travel och Visit Group
Ska underlätta bokningen av paketlösningar.
World Water Day
För andra året i rad
tar Clarion Hotel Amaranten upp kampen för rent vatten för alla.
hotellnytt
Skanska bygger nollenergihotell
i Solna för cirka 470 miljoner kronor. Comfort Hotels har driften.
RSS
rss_icon
Länkar
Daniel Müllern, YSB, Årets möteskock 2014

Tjugotvå av av landets bästa kockar var nominerade till Årets Möteskock 2014. Vann gjorde Daniel Müllern som ansvarar för köket på Ystads Saltsjöbad. Tommy Eriksson, kökschef för Högberga gård på Lidingö, kom tvåa. Sigtunahöjdens köksmästare Kalle Eriksson, tog tredjeplatsen.

Ett specialpris utgick till Peter Brolin på 32 rum & kök för sin vågade och lyckade rätt, där Peter tillagade en så kallad ”pulled pork” på kyckling. Rätten var enligt juryn otroligt god, med mycket grönsaker och fräschör, men samtliga var dock aningen tveksamma till om ”streetfood” skulle fungera på en konferensanläggning.

Det speciella med tävlingen, som genomfördes i Aveqias lokaler i Stockholm, är att kockarna har en timme på sig att skapa en tvårätters konferensmiddag till fyra personer utifrån exakt samma förutsättningar och huvudråvaror.

Tävlingens två kvinnor satt i juryn: Christina Möller och Sigrid Barany, med Fredrik Eriksson som den tredje jurymedlemmen.

Att kvalitén är hög bland kockarna på svenska konferensanläggningar råder det ingen tvekan om, även om inte alla som kanske borde ha funnits på plats var där, men de som var där var på hög eller till och med mycket hög nivå. Helt klart en tävling som kommer att kunna växa till sig framöver. Då kanske det också kommer några kvinnor med och tävlar?

 

Övriga tävlande kockar:

Utsikten Meetings: Thomas Östberg.

Krägga Herrgård: Rikard Wicklund.

Djurönäset: Emil Bruhn.

Copperhill Mountain Lodge: Erik Sjöberg.

Loka Brunn: Erik Lindeberg.

Vår Gård: Jonny Johansson.

Havsvidden: Sebastian Borg.

Vaxholms Kastell: Martin Andreasson.

32 Rum & Kök: Peter Brolin.

Sankt Jörgen Park: Kristian Thoresson.

Luma/Sodexo: Kristian Eriksson.

Hotell Kristina: Håkan Mörngård.

Ystad Saltsjöbad: Daniel Müllern.

Sigtunahöjden: Kalle Eriksson.

Såstaholm: Marcus Backman.

Falkenbergs Strandbad: Niklas Cramer.

Skogshem & Wijk: Richard Hermansson.

Stenungsbaden Yacht Club: Mattias Nordevik.

Drakamöllan: Gustav Jönsson.

Lejondals slott: Daniel Beijersten.

Bommersvik: Jimmy Johansson.

Färna Herrgård: Björn Olfenius.