platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
nytt jobb
Per Keller lämnar Yasuragi
återvänder till Sundsvall för att öppna Clarion Hotel.
Nytt jobb
Amanda Lindblad
ny hotelldirektör på Radisson Blu Hotel i Lund.
coronoaviruset
IBTM skjuter upp IBTM Asia Pacific 2020
genomförs i Singapore 13-14 april 2021.
mässor skapar möten
Elmias resultat bättre än väntat
omsatte 232 miljoner med 350 000 besökare.
samarbete skapar events
Uppsala värdstad
för flera viktiga golfevenemang de kommande fem åren.
event skapar möten
USM i handboll
stannar i Uppsala ytterligare två år.
Coronaviruset
Wyndham stänger 1000 hotell i Kina
men öppnar ytterligare 500 hotell i Kina inom tre år

Nordbygg på Stockholmsmässan
en port in till den svenska marknaden.
technical visits ökar igen
​Rekordstort internationellt intresse
för svenska lösningar inom smarta städer.
event skapar möten
Sveriges snabbast växande sport
flyttar internationell tävling till Malmö,
RSS
rss_icon
Länkar
Daniel Müllern, YSB, Årets möteskock 2014

Tjugotvå av av landets bästa kockar var nominerade till Årets Möteskock 2014. Vann gjorde Daniel Müllern som ansvarar för köket på Ystads Saltsjöbad. Tommy Eriksson, kökschef för Högberga gård på Lidingö, kom tvåa. Sigtunahöjdens köksmästare Kalle Eriksson, tog tredjeplatsen.

Ett specialpris utgick till Peter Brolin på 32 rum & kök för sin vågade och lyckade rätt, där Peter tillagade en så kallad ”pulled pork” på kyckling. Rätten var enligt juryn otroligt god, med mycket grönsaker och fräschör, men samtliga var dock aningen tveksamma till om ”streetfood” skulle fungera på en konferensanläggning.

Det speciella med tävlingen, som genomfördes i Aveqias lokaler i Stockholm, är att kockarna har en timme på sig att skapa en tvårätters konferensmiddag till fyra personer utifrån exakt samma förutsättningar och huvudråvaror.

Tävlingens två kvinnor satt i juryn: Christina Möller och Sigrid Barany, med Fredrik Eriksson som den tredje jurymedlemmen.

Att kvalitén är hög bland kockarna på svenska konferensanläggningar råder det ingen tvekan om, även om inte alla som kanske borde ha funnits på plats var där, men de som var där var på hög eller till och med mycket hög nivå. Helt klart en tävling som kommer att kunna växa till sig framöver. Då kanske det också kommer några kvinnor med och tävlar?

 

Övriga tävlande kockar:

Utsikten Meetings: Thomas Östberg.

Krägga Herrgård: Rikard Wicklund.

Djurönäset: Emil Bruhn.

Copperhill Mountain Lodge: Erik Sjöberg.

Loka Brunn: Erik Lindeberg.

Vår Gård: Jonny Johansson.

Havsvidden: Sebastian Borg.

Vaxholms Kastell: Martin Andreasson.

32 Rum & Kök: Peter Brolin.

Sankt Jörgen Park: Kristian Thoresson.

Luma/Sodexo: Kristian Eriksson.

Hotell Kristina: Håkan Mörngård.

Ystad Saltsjöbad: Daniel Müllern.

Sigtunahöjden: Kalle Eriksson.

Såstaholm: Marcus Backman.

Falkenbergs Strandbad: Niklas Cramer.

Skogshem & Wijk: Richard Hermansson.

Stenungsbaden Yacht Club: Mattias Nordevik.

Drakamöllan: Gustav Jönsson.

Lejondals slott: Daniel Beijersten.

Bommersvik: Jimmy Johansson.

Färna Herrgård: Björn Olfenius.