platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
och vinnaren är...
Tre kommuner
tävlar om att bli Sveriges DigitaliseringsKommun.
året-runt-destination
Skytteholm Hotell & Konferens expanderar
– bygger Nordiskt Spa och padelbanor.
nytt uppdrag
Andrea Jovell
på ny post i turismorganisationen SNDMO.
20 våningar högt
Sara kulturhus
– trä, hållbarhet och Spider-Man.
fint pris utdelat
Karin Franssons Mentorpris 2021
tilldelas Jenny Roshage-Theander, Näsby Slott.fint pris utdelat
Flygnytt
Emirates
vill anställa 3 500 nya medarbetare.
ny infrastruktur
Utvecklingsprojekt i Halmstad
får 200 000 kronor.
omvärldsanalys
Var flexibel, kreativ
och hitta nya sätt att underlätta för nätverken säger ABPCO:s undersökning.
flygnytt
Finnair störst på direktflyg till Asien
och USA från Arlanda: Erbjuder nu även direkttrafik till Los Angeles och New York.
hotellnytt
Scandic
fortsätter att utbilda morgondagens ledare.
RSS
rss_icon
Länkar
Daniel Müllern, YSB, Årets möteskock 2014

Tjugotvå av av landets bästa kockar var nominerade till Årets Möteskock 2014. Vann gjorde Daniel Müllern som ansvarar för köket på Ystads Saltsjöbad. Tommy Eriksson, kökschef för Högberga gård på Lidingö, kom tvåa. Sigtunahöjdens köksmästare Kalle Eriksson, tog tredjeplatsen.

Ett specialpris utgick till Peter Brolin på 32 rum & kök för sin vågade och lyckade rätt, där Peter tillagade en så kallad ”pulled pork” på kyckling. Rätten var enligt juryn otroligt god, med mycket grönsaker och fräschör, men samtliga var dock aningen tveksamma till om ”streetfood” skulle fungera på en konferensanläggning.

Det speciella med tävlingen, som genomfördes i Aveqias lokaler i Stockholm, är att kockarna har en timme på sig att skapa en tvårätters konferensmiddag till fyra personer utifrån exakt samma förutsättningar och huvudråvaror.

Tävlingens två kvinnor satt i juryn: Christina Möller och Sigrid Barany, med Fredrik Eriksson som den tredje jurymedlemmen.

Att kvalitén är hög bland kockarna på svenska konferensanläggningar råder det ingen tvekan om, även om inte alla som kanske borde ha funnits på plats var där, men de som var där var på hög eller till och med mycket hög nivå. Helt klart en tävling som kommer att kunna växa till sig framöver. Då kanske det också kommer några kvinnor med och tävlar?

 

Övriga tävlande kockar:

Utsikten Meetings: Thomas Östberg.

Krägga Herrgård: Rikard Wicklund.

Djurönäset: Emil Bruhn.

Copperhill Mountain Lodge: Erik Sjöberg.

Loka Brunn: Erik Lindeberg.

Vår Gård: Jonny Johansson.

Havsvidden: Sebastian Borg.

Vaxholms Kastell: Martin Andreasson.

32 Rum & Kök: Peter Brolin.

Sankt Jörgen Park: Kristian Thoresson.

Luma/Sodexo: Kristian Eriksson.

Hotell Kristina: Håkan Mörngård.

Ystad Saltsjöbad: Daniel Müllern.

Sigtunahöjden: Kalle Eriksson.

Såstaholm: Marcus Backman.

Falkenbergs Strandbad: Niklas Cramer.

Skogshem & Wijk: Richard Hermansson.

Stenungsbaden Yacht Club: Mattias Nordevik.

Drakamöllan: Gustav Jönsson.

Lejondals slott: Daniel Beijersten.

Bommersvik: Jimmy Johansson.

Färna Herrgård: Björn Olfenius.