platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Award winner
Lotta Boman, Sigtunahöjden
tilldelades IACCs Mel Hosansky Award.
söks från 10 augusti
Evenemangsstödet införs
måste vara minst 250 deltagare.
hotellnyttt
Qatar öppnar 105 nya hotell
inför Fotbolls-VM 2022.
Bra inititativ
Seoul Convention Bureau
bjöd in till en online-kampanj för att lyfta MICE-industrin.
30 nov - 2 dec 2021
IBTM World öppnar registreringen för Hosted Buyers
mässan för första gången i hybridformat.
växande mötesplats
Nytt toppmodernt storkök
i Scandinavian XPO byggdes på rekordtid.
mässor skapar möten
Stockholm Furniture & Light Fair
storsatsar på 2022 - skandinavisk design får större fokus än någonsin tidigare.
hotellutveckling
Pride House
checkar in på Clarion Hotel Stockholm.
mötesskapare
Internetstiftelsen
öppnar ett nordiskt chapter för World Wide Web Consortium, W3C.

Ny guide planerar Skånerundan
– lokala drycker kombineras med mat, cykling, vandring och kultur.
RSS
rss_icon
Länkar
Grif sätter Dubai på den globala kulinariska scenen

Tidigare i veckan genomfördes The Global Restaurant Investment Forum, Grif, i Dubai. Forumet är ännu ett steg för Dubais erkännande som en av världens bästa ”gastro-hubbar”.

Grif är en mötesplats där över 200 deltagare får nya kunskaper och insikter från drygt 50 branschexperter och ledare, vilka delar med sig av sina kunskaper om hur man lyckas i den här snabbt växande industrin, samt insikter i den hetaste nya utvecklingen inom restaurang, bar och franchisemöjligheter.

Exempelvis så berättade den världsberömde kocken Pierre Gagnaire, som driver restaurangen på Hotel Intercontinental i Dubai Festival City samt Patisserie Choix, varför han valt just Dubai för sin verksamhet och hur han ser på möjligheterna i regionen.

Dubai blir allt snabbare allt mer känt som en destination för matupplevelser av högsta klass. Ryktet om att här erbjuds en fantastisk kvalitet på mat och service har lett till öppnandet av flera nya boutique-krogar vid sidan av de stora varumärkena, och Dubais kändiskockar sägs idag vara värdiga ett eget besök för matens skull.

Konkurrensen inom hotell-, mat- och dryckesindustrin är på all-time high-nivå. Under de senaste fem åren har utvecklingnen på restaurangsidan gått så snabbt framåt och uppåt, att en middagsupplevelse i Dubai nu rankas jämsides med klimat, boende och landskap i betydelse för besökaren.

Foto: Pierre Gagnaire.