platsannonser
Vi söker Event Sales Manager
till 
CWT MEETINGS & EVENTS
nyheter
nytt jobb
Ny hotelldirektör
på Radisson Blu Metropol i Helsingborg siktar högt.
Mat & Möten
Sigtunakockar tävlar i världsfinalen
av Copper Skillet i Toronto 11 april 2019.
hotellindustrin
Så bidrar hotellen till ett attraktivare Göteborg
Göteborg & Co är en sammanhållande länk.
innovativt drag
Nordic Choice Hotels
digitala utvecklingsbolag eBerry startar globalt utbytesprogram.
kunskapsmöte
Associations World Congress & Expo
på Svenska Mässan 7-10 april.
fullspäckat utvecklingsprogram
En tidigare munk,
en spelutvecklare och en självutnämnd tekniknörd bland experttalarna på IMEX i Frankfurt.

Lounge Summit i Göteborg presenterar
Spännande program med nästan 30 talare.
resor skapar möten
Nordic Choice Hotels inleder samarbete med Nordic Travel och Visit Group
Ska underlätta bokningen av paketlösningar.
World Water Day
För andra året i rad
tar Clarion Hotel Amaranten upp kampen för rent vatten för alla.
hotellnytt
Skanska bygger nollenergihotell
i Solna för cirka 470 miljoner kronor. Comfort Hotels har driften.
RSS
rss_icon
Länkar
Food and Technology-kongressen till Uppsala

Den 25– 28 november genomförs European Federation of Food Science and Technology, EFFoST, för 260 deltagare från hela Europa.

Till Uppsala kommer även The International Conference on the Food Factory for the Future. Det två organisationerna genomför kongressen tillsammans och med temat ”Innovations in Attractive and Sustainable Food for Health”.

– När vi valde Uppsala var tillgängligheten till Arlanda för våra internationella delegater viktigast. Först tänkte vi lägga kongressen i Stockholm, men Uppsala erbjuder en minst lika bra produkt till ett mer konkurrenskraftigt pris, säger Richard Hart för EFFoSTs kongressekretariat.

Enligt honom har Uppsala Convention Bureaus arbete tillsammans med den lokala mötesindustrins aktörer levererat en ansökan och ett upplägg som möjliggjort för organisationen att genomföra mötet i Uppsala.

– Närheten till Arlanda kapar kostnader för arrangörerna, men våra anläggningar erbjuder också produkter av hög kvalitet, säger Anna Lindström, verksamhetsansvarig för Uppsala Convention Bureau.

Kongressens vetenskapliga innehåll belyser de utmaningar som maten utgör i de flesta aspekter i samhället, som till exempel allmän hälsa, en åldrande befolkning, globalisering, klimatförändringar och energiförsörjning.

Platsen för det europeiska mötet är Uppsala Konsert & Kongress, och det arrangeras av Food Science Sweden och Kungliga Vetenskapliga Akademin på uppdrag av EFFoST.