nyheter
22 & 23 september
Framtidens arbetsplats
- Ett digitalt event med Senab och Katarina Gospic.
Clean & Safe
Ny säkerhetsmärkning
bidrar till tryggt resande i Schweiz.
openforbusiness.com
Safetures nya verktyg
hjälper anställda boka säkra resor.
hotellnytt
Skansen i Båstad har byggt ut sitt spa för 50 miljoner kronor.
600 kvadratmeter mer än fördubblarspaytan.
destinationsutveckling
Fyrplatsen Pater Noster
får en ny operatör. Målet är att ta plats på den internationella kartan.
Press stop
ACTE, Corporate Travel Executives
har gått i konkurs.
the nude edition
Stockholm Furniture & Light Fair
lanserar ett solidariskt och hållbart mässkoncept för 2021.
Sänker begränsningarna
Malaysia tillåter nu möten
för upp till 250 deltagare.
innovation & utveckling
Royal Park Hospitality & Education Hub Sthlm
presenterar fler onlineutbildningar i samarbete med Hyper Island och Highlights.
33o miljoner jobb
European Cities Marketing
kräver en öppen och permanent dialog mellan europeiska institutioner och lokala destinationer.
RSS
rss_icon
Länkar
Food and Technology-kongressen till Uppsala

Den 25– 28 november genomförs European Federation of Food Science and Technology, EFFoST, för 260 deltagare från hela Europa.

Till Uppsala kommer även The International Conference on the Food Factory for the Future. Det två organisationerna genomför kongressen tillsammans och med temat ”Innovations in Attractive and Sustainable Food for Health”.

– När vi valde Uppsala var tillgängligheten till Arlanda för våra internationella delegater viktigast. Först tänkte vi lägga kongressen i Stockholm, men Uppsala erbjuder en minst lika bra produkt till ett mer konkurrenskraftigt pris, säger Richard Hart för EFFoSTs kongressekretariat.

Enligt honom har Uppsala Convention Bureaus arbete tillsammans med den lokala mötesindustrins aktörer levererat en ansökan och ett upplägg som möjliggjort för organisationen att genomföra mötet i Uppsala.

– Närheten till Arlanda kapar kostnader för arrangörerna, men våra anläggningar erbjuder också produkter av hög kvalitet, säger Anna Lindström, verksamhetsansvarig för Uppsala Convention Bureau.

Kongressens vetenskapliga innehåll belyser de utmaningar som maten utgör i de flesta aspekter i samhället, som till exempel allmän hälsa, en åldrande befolkning, globalisering, klimatförändringar och energiförsörjning.

Platsen för det europeiska mötet är Uppsala Konsert & Kongress, och det arrangeras av Food Science Sweden och Kungliga Vetenskapliga Akademin på uppdrag av EFFoST.