platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
30 intervjuer
IAPCO och AIPC
släpper forskningsrapport om hybridevents.
30 nov - 2 dec 2021
Mötesindustrin återförenades
på IBTM World Barcelona 2021.
8-12 februari 2022
Stockholm Furniture & Light Fair lanserar nytt seminariekoncept
- prisbelönta designstudion Formafantasma är en av veckans keynote speakers.
Resa i Sverige
Svenskarnas intresse
för att fortsätta upptäcka Sverige är stort - 8 av 10 vill se mer.
22-25 september 2022
Tara Moshizi, Johan Kollén och Sandra Lewinsson
nya rekryteringar till Bokmässan i Göteborg.
Conventum, Örebro
Årets Biodlarkonferens
- Apiscandia 11-13 februari 2022.
startskott
Rasta
etablerar sig på Höga kusten.
23-24 mars 2022
Tommy Myllymäki
ny president för Bocuse d’Or Sweden.
fint pris
Sofia B Olsson
restaurang Vrå på Clarion Hotel Post i Göteborg får Tore Wretmans guldmedalj.
nytt jobb
Emma Keenan
ny vd och hotelldirektör för Comfort Hotel Västerås.
RSS
rss_icon
Länkar
Ny utbildning för de som vill gå köksvägen

– Vi har ett konstant behov av matintresserade och ambitiösa personer att anställa i våra restaurangkök. Därför hoppas vi på stort intresse för de lärlingsplatser som vi erbjuder i samarbete med Piteå kommun, säger Peter Granström, kökssamordnare för Pite Havsbad Group.

Under våren får totalt sex kocklärlingar chans att visa vad de kan i koncernens kök i Luleå (fyra platser) eller Piteå (två platser).

Det handlar om en skräddarsydd kockutbildning för deltagarna som ska ha gått ut gymnasiet eller ha fyllt 20 år. Uppåt finns ingen åldersgräns.

Varje deltagare får välja kök och önska vilket område man vill utveckla sig inom, till exempel à la carte. Därefter utses en speciell handledare som är ansvarig på plats. Lärlingarna tillbringar totalt cirka ett halvår på sin arbetsplats, längden varierar beroende på bland annat deltagarnas förkunskaper.

– Det här är ett helt nytt program för oss inom Pite Havsbad Group som vi satsar och tror på, säger Peter Granström.

– Det är en möjlighet för vem som helst som vill testa branschen. Chanserna att få jobb är stora, sju av tio tidigare lärlingar som deltagit i programmet på andra arbetsplatser har fått jobb efter utbildningen även om det blivit på ett annat företag.

 

Bilden: Kanske kommer någon av de som börjar som lärling inom ett av köken på Pite Havsbad att en dag bli Årets Kock i Sverige?