platsannonser
Kommunikationsstrateg för IUFROs världskongress 2024
Framtid, innovation och Agenda 2030 utgör ledstjärnor för kongressen.
nyheter
Staller inte in ställer om
Beach Race Enduro
flyttas till hösten 2021.
tuffa tider
Svenska Mässans förlust 278 miljoner för 2020.
omsättningen sjönk med 60 procent.
största resemässan
Matka Nordic Travel Fair
flyttas till januari 2022.
22-24 september
Den internationella vävmässan
i Halmstad flyttas fram till 2022.
9-11 november 2021
IMEX i nytt digitalt samarbete med Smyle
hela nya programmet kommer i april.
opinion
A statement by AnnaMaria Ruffini, SITE Global Past President
about the current pandemic and the role of the industry associations.
framgångsrika möten
Riksidrottsmötet 2019
vinnare av Destination Jönköpings event- och mötespris.
ny affärsstrategi
Workman Event ny partner till Stockholmsmässan
för mattentreprenad och eventproduktion.
11 500 kvadratmeter
Svenska Hus och kontorsaktören Helio
inleder ett samarbete kring K6 i Malmö.
forskning skapar möten
Framtidens affärsmöten:
fler sinnen involverade, mer trovärdiga och autentiska upplevelser.
RSS
rss_icon
Länkar
Ny utbildning för de som vill gå köksvägen

– Vi har ett konstant behov av matintresserade och ambitiösa personer att anställa i våra restaurangkök. Därför hoppas vi på stort intresse för de lärlingsplatser som vi erbjuder i samarbete med Piteå kommun, säger Peter Granström, kökssamordnare för Pite Havsbad Group.

Under våren får totalt sex kocklärlingar chans att visa vad de kan i koncernens kök i Luleå (fyra platser) eller Piteå (två platser).

Det handlar om en skräddarsydd kockutbildning för deltagarna som ska ha gått ut gymnasiet eller ha fyllt 20 år. Uppåt finns ingen åldersgräns.

Varje deltagare får välja kök och önska vilket område man vill utveckla sig inom, till exempel à la carte. Därefter utses en speciell handledare som är ansvarig på plats. Lärlingarna tillbringar totalt cirka ett halvår på sin arbetsplats, längden varierar beroende på bland annat deltagarnas förkunskaper.

– Det här är ett helt nytt program för oss inom Pite Havsbad Group som vi satsar och tror på, säger Peter Granström.

– Det är en möjlighet för vem som helst som vill testa branschen. Chanserna att få jobb är stora, sju av tio tidigare lärlingar som deltagit i programmet på andra arbetsplatser har fått jobb efter utbildningen även om det blivit på ett annat företag.

 

Bilden: Kanske kommer någon av de som börjar som lärling inom ett av köken på Pite Havsbad att en dag bli Årets Kock i Sverige?