platsannonser
nyheter
hotellnytt
Nordic Choice Hotels rebellkedja
Comfort Hotel tar mark på hotellscenen i Stockholm.
hotellnytt
Ulrika Andersson
blir ny hotelldirektör på Radisson Blu Hotel i Lund.

Internationell kongress till Borås
iConference får cirka 450 deltagare.
280 möten och events under 2018
Halmstads Teater
satsar på nationella och internationella möten.
kunskapsöverföring
Internationell mätkongress till Borås
Mötet förväntas locka 200 deltagare.
event skapar möten
Premiär för Göteborgs egna och unika bubbelevent
champagne, cava, crémant och prosecco i fokus.
Hållbarhet
BRA skriver flyghistoria igen:
idag landade världens mest klimateffektiva flygning på Bromma flygplats.
nytt jobb
Martin Åkesson
Ny vd på Radisson Blu Hotel, Malmö
nytt jobb
Magnus Prössel
ny Head Chef på Radisson Blu Malmö.
innovationer prisas
De vann Svenska Mötespriset 2019
Årets Mötesplats – Thoresta Herrgård, Bro.
RSS
rss_icon
Länkar
Skånes Matfestival – ny gastronomisk satsning

Den 23-25 maj arrangerar Livsmedelsakademin och Smaka på Skåne en skånsk matfestival i Brösarp. Under tre dagar finns möjlighet att uppleva, provsmaka, lära känna och upptäcka regionens alla småskaliga producenter, etablerade livsmedelsföretag och mathantverkare.

Idag är Skåne landets främsta landskap när det gäller matproduktion. Förutom större etablerade livsmedelsföretag är omkring 800 småskaliga producenter och mathantverkare aktiva i regionen.

– Dagarna genomsyras av interaktivitet, innovation, mångfald och kunskapshöjande aktiviteter, allt med maten i fokus, säger Lotta Törner, vd för Livsmedelsakademin. Vi skapar festivalen för matintresserade skåningar och turister, men även för branschen och alla andra som driver den gastronomiska utvecklingen framåt.

Anders Cederberg, gästgivare för Brösarps gästgiveri och spa, är initiativtagare till matfestivalen. Han upplåter mark som gör det möjligt för att genomföra utomhusfestivalen i en vacker omgivning.

– Inramningen i det böljande landskapet känns helt rätt. Matfestivalen är en naturlig del i vår vision att bygga det innovativa landskapet för framtidens livsmedel, mat, dryck och måltid, säger Lotta Törner.

Smaka på Skåne, en del av Livsmedelsakademin, är en satsning på att utveckla Skåne till en kulinarisk frontregion och festivalen blir ett av de större initiativen under året.

Skånes Matfestival kompletterar Matrundan som årligen arrangeras på Österlen i slutet av maj. Finansieringen sker delvis via Länsstyrelsen, och själva genomförandet sker genom strategiska samarbeten.