platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
service i världsklass
Clarion Hotel Sign
vill ta gästupplevelsen till en ny nivå och tillsätter ett unikt Guest Experience Team.
Hållbarhet
Östersjöns och Mälarens överlevnad
i fokus på Allt för sjön 2020.
nytt jobb
Per Keller lämnar Yasuragi
återvänder till Sundsvall för att öppna Clarion Hotel.
Nytt jobb
Amanda Lindblad
ny hotelldirektör på Radisson Blu Hotel i Lund.
coronoaviruset
IBTM skjuter upp IBTM Asia Pacific 2020
genomförs i Singapore 13-14 april 2021.
mässor skapar möten
Elmias resultat bättre än väntat
omsatte 232 miljoner med 350 000 besökare.
samarbete skapar events
Uppsala värdstad
för flera viktiga golfevenemang de kommande fem åren.
event skapar möten
USM i handboll
stannar i Uppsala ytterligare två år.
Coronaviruset
Wyndham stänger 1000 hotell i Kina
men öppnar ytterligare 500 hotell i Kina inom tre år

Nordbygg på Stockholmsmässan
en port in till den svenska marknaden.
RSS
rss_icon
Länkar
Skånes Matfestival – ny gastronomisk satsning

Den 23-25 maj arrangerar Livsmedelsakademin och Smaka på Skåne en skånsk matfestival i Brösarp. Under tre dagar finns möjlighet att uppleva, provsmaka, lära känna och upptäcka regionens alla småskaliga producenter, etablerade livsmedelsföretag och mathantverkare.

Idag är Skåne landets främsta landskap när det gäller matproduktion. Förutom större etablerade livsmedelsföretag är omkring 800 småskaliga producenter och mathantverkare aktiva i regionen.

– Dagarna genomsyras av interaktivitet, innovation, mångfald och kunskapshöjande aktiviteter, allt med maten i fokus, säger Lotta Törner, vd för Livsmedelsakademin. Vi skapar festivalen för matintresserade skåningar och turister, men även för branschen och alla andra som driver den gastronomiska utvecklingen framåt.

Anders Cederberg, gästgivare för Brösarps gästgiveri och spa, är initiativtagare till matfestivalen. Han upplåter mark som gör det möjligt för att genomföra utomhusfestivalen i en vacker omgivning.

– Inramningen i det böljande landskapet känns helt rätt. Matfestivalen är en naturlig del i vår vision att bygga det innovativa landskapet för framtidens livsmedel, mat, dryck och måltid, säger Lotta Törner.

Smaka på Skåne, en del av Livsmedelsakademin, är en satsning på att utveckla Skåne till en kulinarisk frontregion och festivalen blir ett av de större initiativen under året.

Skånes Matfestival kompletterar Matrundan som årligen arrangeras på Österlen i slutet av maj. Finansieringen sker delvis via Länsstyrelsen, och själva genomförandet sker genom strategiska samarbeten.