nyheter
the nude edition
Stockholm Furniture & Light Fair
lanserar ett solidariskt och hållbart mässkoncept för 2021.
Sänker begränsningarna
Malaysia tillåter nu möten
för upp till 250 deltagare.
innovation & utveckling
Royal Park Hospitality & Education Hub Sthlm
presenterar fler onlineutbildningar i samarbete med Hyper Island och Highlights.
33o miljoner jobb
European Cities Marketing
kräver en öppen och permanent dialog mellan europeiska institutioner och lokala destinationer.
nytt jobb
Johan Michelson
ny vd för BWH Hotel Group i Skandinavien.
innovation & utveckling
ICC Sydney
lanserar industriledande hybridevenemangslösningar.
sverige ligger klart efter
RAI Amsterdam
öppnas igen utan att begränsa antalet besökare.
tyskland ligger före
Köln är redo för nya affärsevent
mässor är oöverträffade som affärsmöten.
covid-19
Emirates återbetalar över 500 miljoner dollar
fortfarande 500 000 som inte fått sina pengar.
Säkerhet i första rummet
Ras Al Khaimah
blir den första staden i världen som certifieras som säker av Bureau Veritas.
RSS
rss_icon
Länkar
Skånes Matfestival – ny gastronomisk satsning

Den 23-25 maj arrangerar Livsmedelsakademin och Smaka på Skåne en skånsk matfestival i Brösarp. Under tre dagar finns möjlighet att uppleva, provsmaka, lära känna och upptäcka regionens alla småskaliga producenter, etablerade livsmedelsföretag och mathantverkare.

Idag är Skåne landets främsta landskap när det gäller matproduktion. Förutom större etablerade livsmedelsföretag är omkring 800 småskaliga producenter och mathantverkare aktiva i regionen.

– Dagarna genomsyras av interaktivitet, innovation, mångfald och kunskapshöjande aktiviteter, allt med maten i fokus, säger Lotta Törner, vd för Livsmedelsakademin. Vi skapar festivalen för matintresserade skåningar och turister, men även för branschen och alla andra som driver den gastronomiska utvecklingen framåt.

Anders Cederberg, gästgivare för Brösarps gästgiveri och spa, är initiativtagare till matfestivalen. Han upplåter mark som gör det möjligt för att genomföra utomhusfestivalen i en vacker omgivning.

– Inramningen i det böljande landskapet känns helt rätt. Matfestivalen är en naturlig del i vår vision att bygga det innovativa landskapet för framtidens livsmedel, mat, dryck och måltid, säger Lotta Törner.

Smaka på Skåne, en del av Livsmedelsakademin, är en satsning på att utveckla Skåne till en kulinarisk frontregion och festivalen blir ett av de större initiativen under året.

Skånes Matfestival kompletterar Matrundan som årligen arrangeras på Österlen i slutet av maj. Finansieringen sker delvis via Länsstyrelsen, och själva genomförandet sker genom strategiska samarbeten.