platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
60 hektar mark
Jägersro nya travbana
närmare byggstart.
kunskapskälla
Ny rapport:
Eventindustrin bidrag stort till ekonomin.
affärer & möten
Satsning vid Höga Kusten:
Sydkoreas största hotellgrupp vill investera i anläggningar.
14 000 besökare
IBTM World 2019
utsågs till bästa internationella mässa.
Award winner
Lotta Boman, Sigtunahöjden
tilldelades IACCs Mel Hosansky Award.
söks från 10 augusti
Evenemangsstödet införs
måste vara minst 250 deltagare.
hotellnyttt
Qatar öppnar 105 nya hotell
inför Fotbolls-VM 2022.
Bra inititativ
Seoul Convention Bureau
bjöd in till en online-kampanj för att lyfta MICE-industrin.
30 nov - 2 dec 2021
IBTM World öppnar registreringen för Hosted Buyers
mässan för första gången i hybridformat.
växande mötesplats
Nytt toppmodernt storkök
i Scandinavian XPO byggdes på rekordtid.
RSS
rss_icon
Länkar
Hotel Post tar bort räkor från menyerna

Att Världsnaturfonden, WWF, har lyft upp Nordhavsräkan på röda listan slår hårt mot Göteborg och resten av Västkusten.

– Färska räkor är minst lika göteborgskt som en ”halv special”, Majorna och Liseberg. Därför är det väldigt viktigt att vi göteborgare bidrar till att öka bestånden och tar handling direkt. Det gör skillnad för räkans överlevnad, säger Jesper Bogren, Executive Chef för Clarion Hotel Post.

Samtliga Nordic Choice-hotell följer en egen rödlista som innebär att hotellen inte serverar kött- eller fiskprodukter som bidrar till grov djurmisshandel, utrotning av djurarter eller stora miljöskador. I största möjliga mån serveras bara MSC märkt fisk och skaldjur.

– Våra gäster är mycket måna om att vi tänker långsiktigt och hållbart vad gäller mat och det är en trend som vi bara ser ökar. Därför är det självklart för oss att göra vad vi kan för att rädda Nordhavsräkan. Vi älskar våra räkor, men som tur är har vi gott om andra råvaror från regionen som vi nu ersätter räkan med, säger Martin Wiholm, mat- och dryckesansvarig för Clarion Hotel Post.

Att ha frysta räkor fångade i Barents hav blir i dagsläget inte aktuellt på hotellet. Att rödlistade fiskarter inte erbjuds på menyerna är ingen nyhet. Hotellet har redan från första öppningsdagen hållit sig väl uppdaterad med WWFs listor.

– Vi tar WWFs listning seriöst. Är en art rödlistad serverar vi den inte. Men rödlistningen kan ju ändra på sig och därför tar vi bort räkorna från menyerna med omedelbar verkan, säger Martin Wiholm.