platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
30 intervjuer
IAPCO och AIPC
släpper forskningsrapport om hybridevents.
30 nov - 2 dec 2021
Mötesindustrin återförenades
på IBTM World Barcelona 2021.
8-12 februari 2022
Stockholm Furniture & Light Fair lanserar nytt seminariekoncept
- prisbelönta designstudion Formafantasma är en av veckans keynote speakers.
Resa i Sverige
Svenskarnas intresse
för att fortsätta upptäcka Sverige är stort - 8 av 10 vill se mer.
22-25 september 2022
Tara Moshizi, Johan Kollén och Sandra Lewinsson
nya rekryteringar till Bokmässan i Göteborg.
Conventum, Örebro
Årets Biodlarkonferens
- Apiscandia 11-13 februari 2022.
startskott
Rasta
etablerar sig på Höga kusten.
23-24 mars 2022
Tommy Myllymäki
ny president för Bocuse d’Or Sweden.
fint pris
Sofia B Olsson
restaurang Vrå på Clarion Hotel Post i Göteborg får Tore Wretmans guldmedalj.
nytt jobb
Emma Keenan
ny vd och hotelldirektör för Comfort Hotel Västerås.
RSS
rss_icon
Länkar
Hotel Post tar bort räkor från menyerna

Att Världsnaturfonden, WWF, har lyft upp Nordhavsräkan på röda listan slår hårt mot Göteborg och resten av Västkusten.

– Färska räkor är minst lika göteborgskt som en ”halv special”, Majorna och Liseberg. Därför är det väldigt viktigt att vi göteborgare bidrar till att öka bestånden och tar handling direkt. Det gör skillnad för räkans överlevnad, säger Jesper Bogren, Executive Chef för Clarion Hotel Post.

Samtliga Nordic Choice-hotell följer en egen rödlista som innebär att hotellen inte serverar kött- eller fiskprodukter som bidrar till grov djurmisshandel, utrotning av djurarter eller stora miljöskador. I största möjliga mån serveras bara MSC märkt fisk och skaldjur.

– Våra gäster är mycket måna om att vi tänker långsiktigt och hållbart vad gäller mat och det är en trend som vi bara ser ökar. Därför är det självklart för oss att göra vad vi kan för att rädda Nordhavsräkan. Vi älskar våra räkor, men som tur är har vi gott om andra råvaror från regionen som vi nu ersätter räkan med, säger Martin Wiholm, mat- och dryckesansvarig för Clarion Hotel Post.

Att ha frysta räkor fångade i Barents hav blir i dagsläget inte aktuellt på hotellet. Att rödlistade fiskarter inte erbjuds på menyerna är ingen nyhet. Hotellet har redan från första öppningsdagen hållit sig väl uppdaterad med WWFs listor.

– Vi tar WWFs listning seriöst. Är en art rödlistad serverar vi den inte. Men rödlistningen kan ju ändra på sig och därför tar vi bort räkorna från menyerna med omedelbar verkan, säger Martin Wiholm.