platsannonser
Vi söker Event Sales Manager
till 
CWT MEETINGS & EVENTS
nyheter
nytt jobb
Ny hotelldirektör
på Radisson Blu Metropol i Helsingborg siktar högt.
Mat & Möten
Sigtunakockar tävlar i världsfinalen
av Copper Skillet i Toronto 11 april 2019.
hotellindustrin
Så bidrar hotellen till ett attraktivare Göteborg
Göteborg & Co är en sammanhållande länk.
innovativt drag
Nordic Choice Hotels
digitala utvecklingsbolag eBerry startar globalt utbytesprogram.
kunskapsmöte
Associations World Congress & Expo
på Svenska Mässan 7-10 april.
fullspäckat utvecklingsprogram
En tidigare munk,
en spelutvecklare och en självutnämnd tekniknörd bland experttalarna på IMEX i Frankfurt.

Lounge Summit i Göteborg presenterar
Spännande program med nästan 30 talare.
resor skapar möten
Nordic Choice Hotels inleder samarbete med Nordic Travel och Visit Group
Ska underlätta bokningen av paketlösningar.
World Water Day
För andra året i rad
tar Clarion Hotel Amaranten upp kampen för rent vatten för alla.
hotellnytt
Skanska bygger nollenergihotell
i Solna för cirka 470 miljoner kronor. Comfort Hotels har driften.
RSS
rss_icon
Länkar
Hotel Post tar bort räkor från menyerna

Att Världsnaturfonden, WWF, har lyft upp Nordhavsräkan på röda listan slår hårt mot Göteborg och resten av Västkusten.

– Färska räkor är minst lika göteborgskt som en ”halv special”, Majorna och Liseberg. Därför är det väldigt viktigt att vi göteborgare bidrar till att öka bestånden och tar handling direkt. Det gör skillnad för räkans överlevnad, säger Jesper Bogren, Executive Chef för Clarion Hotel Post.

Samtliga Nordic Choice-hotell följer en egen rödlista som innebär att hotellen inte serverar kött- eller fiskprodukter som bidrar till grov djurmisshandel, utrotning av djurarter eller stora miljöskador. I största möjliga mån serveras bara MSC märkt fisk och skaldjur.

– Våra gäster är mycket måna om att vi tänker långsiktigt och hållbart vad gäller mat och det är en trend som vi bara ser ökar. Därför är det självklart för oss att göra vad vi kan för att rädda Nordhavsräkan. Vi älskar våra räkor, men som tur är har vi gott om andra råvaror från regionen som vi nu ersätter räkan med, säger Martin Wiholm, mat- och dryckesansvarig för Clarion Hotel Post.

Att ha frysta räkor fångade i Barents hav blir i dagsläget inte aktuellt på hotellet. Att rödlistade fiskarter inte erbjuds på menyerna är ingen nyhet. Hotellet har redan från första öppningsdagen hållit sig väl uppdaterad med WWFs listor.

– Vi tar WWFs listning seriöst. Är en art rödlistad serverar vi den inte. Men rödlistningen kan ju ändra på sig och därför tar vi bort räkorna från menyerna med omedelbar verkan, säger Martin Wiholm.