platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
mat och möten
Sigtunahöjden
sätter återigen Sverige på kartan i internationell kocktävling.

500 hotell kan tvingas stänga
på grund av Thomas Cooks konkurs.
17-18 oktober i Malmö
Honungs”champagne”
och närproducerat kan ge utländska besökare unika matminnen.
Fredag den 15 november
Talarfestivalen
återigen i Malmö, nu på Turning Torso.
+4,5%
En bra sommar
för besöksnäringen i Uppsala.
Ny bok
Därför blir mötena på jobbet allt fler
dominoeffekter skapar möteskedjor.
14 november
Han fick Wallenbergpriset för sin KL-träforskning
– deltar under Svenskt Träs seminarium i november.
hotellnytt
Nordic Choices förvärv av Kämp Collection Hotels slutfört
Stordalen vill utöka i Helsingfors med 2000 hotellrum.
Award winner again!
Göteborg
är Europas smartaste stad.
kunskapsöverföring
Lund får internationell konferens
om delningsekonomi i städer.
RSS
rss_icon
Länkar
Hotel Post tar bort räkor från menyerna

Att Världsnaturfonden, WWF, har lyft upp Nordhavsräkan på röda listan slår hårt mot Göteborg och resten av Västkusten.

– Färska räkor är minst lika göteborgskt som en ”halv special”, Majorna och Liseberg. Därför är det väldigt viktigt att vi göteborgare bidrar till att öka bestånden och tar handling direkt. Det gör skillnad för räkans överlevnad, säger Jesper Bogren, Executive Chef för Clarion Hotel Post.

Samtliga Nordic Choice-hotell följer en egen rödlista som innebär att hotellen inte serverar kött- eller fiskprodukter som bidrar till grov djurmisshandel, utrotning av djurarter eller stora miljöskador. I största möjliga mån serveras bara MSC märkt fisk och skaldjur.

– Våra gäster är mycket måna om att vi tänker långsiktigt och hållbart vad gäller mat och det är en trend som vi bara ser ökar. Därför är det självklart för oss att göra vad vi kan för att rädda Nordhavsräkan. Vi älskar våra räkor, men som tur är har vi gott om andra råvaror från regionen som vi nu ersätter räkan med, säger Martin Wiholm, mat- och dryckesansvarig för Clarion Hotel Post.

Att ha frysta räkor fångade i Barents hav blir i dagsläget inte aktuellt på hotellet. Att rödlistade fiskarter inte erbjuds på menyerna är ingen nyhet. Hotellet har redan från första öppningsdagen hållit sig väl uppdaterad med WWFs listor.

– Vi tar WWFs listning seriöst. Är en art rödlistad serverar vi den inte. Men rödlistningen kan ju ändra på sig och därför tar vi bort räkorna från menyerna med omedelbar verkan, säger Martin Wiholm.