platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
Wow factor
Fotografiska
öppnar i New York.
nytt jobb
Stefan Sjöstrand
ny vd för Skistar.
hotellnytt
Frösö Park Hotel
planerar att bygga hostel i tidigare logement.
250 experter
Nationell konferens
Sverige mot Narkotika till Borås.
hållbart långsiktigt
​Nytt samarbetsavtal
mellan Östersunds kommun och Destination Östersund ska utveckla besöksnäringen.
Events skapar möten
Internationell coachutbildning
– en långtidseffekt av VM i bordtennis i Halmstad.
Hotellnytt
Elite Hotels
storsatsar på gym och spa.
innovationer
​Helsingborg
bygger AI-fabriken Smarter City Lab med stöd från Vinnova.
hotellnytt
Stor hotellsatsning av Winn Hotel Group
lyfter Södertälje centrum.
hotellnytt
Norrköping når nya höjder
med Winn Hotel Groups nya hotell.
RSS
rss_icon
Länkar
Hotel Post tar bort räkor från menyerna

Att Världsnaturfonden, WWF, har lyft upp Nordhavsräkan på röda listan slår hårt mot Göteborg och resten av Västkusten.

– Färska räkor är minst lika göteborgskt som en ”halv special”, Majorna och Liseberg. Därför är det väldigt viktigt att vi göteborgare bidrar till att öka bestånden och tar handling direkt. Det gör skillnad för räkans överlevnad, säger Jesper Bogren, Executive Chef för Clarion Hotel Post.

Samtliga Nordic Choice-hotell följer en egen rödlista som innebär att hotellen inte serverar kött- eller fiskprodukter som bidrar till grov djurmisshandel, utrotning av djurarter eller stora miljöskador. I största möjliga mån serveras bara MSC märkt fisk och skaldjur.

– Våra gäster är mycket måna om att vi tänker långsiktigt och hållbart vad gäller mat och det är en trend som vi bara ser ökar. Därför är det självklart för oss att göra vad vi kan för att rädda Nordhavsräkan. Vi älskar våra räkor, men som tur är har vi gott om andra råvaror från regionen som vi nu ersätter räkan med, säger Martin Wiholm, mat- och dryckesansvarig för Clarion Hotel Post.

Att ha frysta räkor fångade i Barents hav blir i dagsläget inte aktuellt på hotellet. Att rödlistade fiskarter inte erbjuds på menyerna är ingen nyhet. Hotellet har redan från första öppningsdagen hållit sig väl uppdaterad med WWFs listor.

– Vi tar WWFs listning seriöst. Är en art rödlistad serverar vi den inte. Men rödlistningen kan ju ändra på sig och därför tar vi bort räkorna från menyerna med omedelbar verkan, säger Martin Wiholm.