nyheter
Sänker begränsningarna
Malaysia tillåter nu möten
för upp till 250 deltagare.
innovation & utveckling
Royal Park Hospitality & Education Hub Sthlm
presenterar fler onlineutbildningar i samarbete med Hyper Island och Highlights.
33o miljoner jobb
European Cities Marketing
kräver en öppen och permanent dialog mellan europeiska institutioner och lokala destinationer.
nytt jobb
Johan Michelson
ny vd för BWH Hotel Group i Skandinavien.
innovation & utveckling
ICC Sydney
lanserar industriledande hybridevenemangslösningar.
sverige ligger klart efter
RAI Amsterdam
öppnas igen utan att begränsa antalet besökare.
tyskland ligger före
Köln är redo för nya affärsevent
mässor är oöverträffade som affärsmöten.
covid-19
Emirates återbetalar över 500 miljoner dollar
fortfarande 500 000 som inte fått sina pengar.
Säkerhet i första rummet
Ras Al Khaimah
blir den första staden i världen som certifieras som säker av Bureau Veritas.
samverkan och dialog
Elmiadalen gav 515 941 kronor
till Världens Barn.
RSS
rss_icon
Länkar
Ulf Eriksson, Stora Brännbo, vann Copper Skillet

Det blir kocken Ulf Eriksson, Stora Brännbo, som representerar Sverige i den internationella världsfinalen den 19 mars i Los Angeles.

Den svenska uttagningstävlingen till IACCs Copper Skillet, den internationella kocktävlingen för kockar inom mötesindustrin, genomfördes på Sigtunahöjden Hotell & Konferens i måndags. De tävlande kockarna hade en halvtimme på sig att göra sitt bästa utifrån exakt likadana råvarukorgar, och utrustade bara med gasolkök som hjälpmedel.

Ulf Eriksson, har arbetat i Stora Brännbos kök i ett och ett halvt år. Han gillar den utmaning som det innebär att tävla. I höstas var han med i semifinal nummer två i Årets Kock.

Årets Copper Skillets jury bestod av Örjan Klein, en av landets kocklegendarer, Malin Söderström, som driver restaurangen på Moderna Museet, samt förra årets vinnare av den internationella Copper Skillet-finalen, Kalle Eriksson från Sigtunahöjden. Tävlingsledare var Manfred Rainer, en meriterad kockprofil.

Juryn var eniga i sitt beslut och motiverade det så här:

”En komplett rätt med fina smaker, harmoni mellan kolhydrat och protein. Väl tillvaratagna huvudråvaror, imponerande att skapa denna anrättning på endast 30 minunter.”

– Det här är ett bevis på hur viktigt arbetet med utveckling och kvalitetshöjning av matupplevelsen är. Det är en ständigt pågående process, säger Björn Jonzon, vd för Stora Brännbo.