platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
20 våningar högt
Sara kulturhus
– trä, hållbarhet och Spider-Man.
fint pris utdelat
Karin Franssons Mentorpris 2021
tilldelas Jenny Roshage-Theander, Näsby Slott.fint pris utdelat
Flygnytt
Emirates
vill anställa 3 500 nya medarbetare.
ny infrastruktur
Utvecklingsprojekt i Halmstad
får 200 000 kronor.
omvärldsanalys
Var flexibel, kreativ
och hitta nya sätt att underlätta för nätverken säger ABPCO:s undersökning.
flygnytt
Finnair störst på direktflyg till Asien
och USA från Arlanda: Erbjuder nu även direkttrafik till Los Angeles och New York.
hotellnytt
Scandic
fortsätter att utbilda morgondagens ledare.
omvärldsanalys
Sveriges största varumärken
förlorar över 100 miljarder SEK i värde.
72 procent bokat
Stark orderingång på Stockholmsmässan
inför 2022.
på nytt jobb
Scandic växlar upp
rekryteringstakten i Dalarna.
RSS
rss_icon
Länkar
Ulf Eriksson, Stora Brännbo, vann Copper Skillet

Det blir kocken Ulf Eriksson, Stora Brännbo, som representerar Sverige i den internationella världsfinalen den 19 mars i Los Angeles.

Den svenska uttagningstävlingen till IACCs Copper Skillet, den internationella kocktävlingen för kockar inom mötesindustrin, genomfördes på Sigtunahöjden Hotell & Konferens i måndags. De tävlande kockarna hade en halvtimme på sig att göra sitt bästa utifrån exakt likadana råvarukorgar, och utrustade bara med gasolkök som hjälpmedel.

Ulf Eriksson, har arbetat i Stora Brännbos kök i ett och ett halvt år. Han gillar den utmaning som det innebär att tävla. I höstas var han med i semifinal nummer två i Årets Kock.

Årets Copper Skillets jury bestod av Örjan Klein, en av landets kocklegendarer, Malin Söderström, som driver restaurangen på Moderna Museet, samt förra årets vinnare av den internationella Copper Skillet-finalen, Kalle Eriksson från Sigtunahöjden. Tävlingsledare var Manfred Rainer, en meriterad kockprofil.

Juryn var eniga i sitt beslut och motiverade det så här:

”En komplett rätt med fina smaker, harmoni mellan kolhydrat och protein. Väl tillvaratagna huvudråvaror, imponerande att skapa denna anrättning på endast 30 minunter.”

– Det här är ett bevis på hur viktigt arbetet med utveckling och kvalitetshöjning av matupplevelsen är. Det är en ständigt pågående process, säger Björn Jonzon, vd för Stora Brännbo.