platsannonser
nyheter

Internationell kongress till Borås
iConference får cirka 450 deltagare.
280 möten och events under 2018
Halmstads Teater
satsar på nationella och internationella möten.
kunskapsöverföring
Internationell mätkongress till Borås
Mötet förväntas locka 200 deltagare.
event skapar möten
Premiär för Göteborgs egna och unika bubbelevent
champagne, cava, crémant och prosecco i fokus.
Hållbarhet
BRA skriver flyghistoria igen:
idag landade världens mest klimateffektiva flygning på Bromma flygplats.
nytt jobb
Martin Åkesson
Ny vd på Radisson Blu Hotel, Malmö
nytt jobb
Magnus Prössel
ny Head Chef på Radisson Blu Malmö.
innovationer prisas
De vann Svenska Mötespriset 2019
Årets Mötesplats – Thoresta Herrgård, Bro.
Sverige med i världstoppen
Nya ICCA-statistiken välkomnar Färöarna in på listan
Sverige på fin 14:e plats.
utvecklingsinitiativ
Tillsammans tar nu Stockholms Clarion Hotel
upp kampen mot droger.
RSS
rss_icon
Länkar
Ulf Eriksson, Stora Brännbo, vann Copper Skillet

Det blir kocken Ulf Eriksson, Stora Brännbo, som representerar Sverige i den internationella världsfinalen den 19 mars i Los Angeles.

Den svenska uttagningstävlingen till IACCs Copper Skillet, den internationella kocktävlingen för kockar inom mötesindustrin, genomfördes på Sigtunahöjden Hotell & Konferens i måndags. De tävlande kockarna hade en halvtimme på sig att göra sitt bästa utifrån exakt likadana råvarukorgar, och utrustade bara med gasolkök som hjälpmedel.

Ulf Eriksson, har arbetat i Stora Brännbos kök i ett och ett halvt år. Han gillar den utmaning som det innebär att tävla. I höstas var han med i semifinal nummer två i Årets Kock.

Årets Copper Skillets jury bestod av Örjan Klein, en av landets kocklegendarer, Malin Söderström, som driver restaurangen på Moderna Museet, samt förra årets vinnare av den internationella Copper Skillet-finalen, Kalle Eriksson från Sigtunahöjden. Tävlingsledare var Manfred Rainer, en meriterad kockprofil.

Juryn var eniga i sitt beslut och motiverade det så här:

”En komplett rätt med fina smaker, harmoni mellan kolhydrat och protein. Väl tillvaratagna huvudråvaror, imponerande att skapa denna anrättning på endast 30 minunter.”

– Det här är ett bevis på hur viktigt arbetet med utveckling och kvalitetshöjning av matupplevelsen är. Det är en ständigt pågående process, säger Björn Jonzon, vd för Stora Brännbo.