platsannonser
nyheter
61 kontor i 31 länder
MCI
öppnar kontor i Hamburg.
flygnytt
Finnair öppnar ny rutt
till Busan under sommaren 2020.
hotellnytt
Ikoniska Borgafjäll hotell
i ny regi.
stora möten
Reykjavik får European Film Awards-galan 2020
1400 samlas för att sola sig i glansen.
Stockholm med på topplistan
Fortsatt tillväxt bland europeiska städer
European Cities Marketing Benchmarking Report 2019 är här.

MPI Sweden nedlagt
Nu gäller MPI Scandinavia.
nytt jobb
Karin Liberg
ny CIO för Resia Travel Group.
Klättrade 21 platser i ICCA-statistiken
Antalet möten och idrottsevenemang
ökar i Uppsala.
Möten & Events
Västsvenska besöksnäringsföretag
tar emot internationell naturturism-kongress i höst.
framtidskunskaper
Water&Wastewater
– ny internationell VA-mässa 2021.
RSS
rss_icon
Länkar
Scandic utmanar vägkrogarna

”Köksbaren” ska finnas på 12 av kedjans hotell längs landets europavägar, men ska även locka närboende i regionen. Målet med det nya konceptet är att höja standarden på maten längs vägarna.

Satsningen på att modernisera hotellen är en del av den investering på 1,6 miljarder kronor som Scandic gör tillsammans med fasighetsägaren Pandox. Investeringen genomförs i ett tjugotal hotell under en treårspersiod.

De senaste åren har Sverige upplevt en explosion i utbudet av nya restauranger. Men längs våra vägar så dominerar några få aktörer som erbjuder snabbmat.

– Alla som bilat längs våra vägar vet att utbudet av mat på väg lämnar en hel del att önska. Vi vill bidra till att höja standarden för de som reser. Vi ska erbjuda ett varierat, vällagat och nyttigare alternativ, säger Thomas Fankl, en av initiativtagarna till det nya konceptet och ansvarig för Scandics alla svenska restauranger.

Köksbaren har utvecklats för att erbjuda hotell- och matgäster en inspirerande miljö med ett brett utbud av typiska hotellrätter, som exempel klassisk pepparstek och torskrygg med räkor serverade på ett modernt sätt.

Ambitionen är att skapa en avslappnad atmosfär samtidigt som kvaliteten är hög. Interiör och inredning är modern och avslappnad med retrokänsla som för tankarna tillbaka till 1960-talet.

– Vi vill locka alla som bor i närheten av dessa hotell att besöka oss, i synnerhet på de orter där det inte finns så många alternativ. Vi vet att hotell inte alltid är det första man tänker på när man ska ut och äta, säger Thomas Fankl.

Förra våren öppnade en första pilot av Köksbaren på Scandic Upplands Väsby, och den har fått efterföljare i Uppsala, Helsingborg och Karlstad.

Under 2014 finns eller öppnar Köksbaren på följande hotell och orter:

• Bollnäs väg 83

• Gävle väst E4

• Helsingborg nord E4

• Jönköping, Scandic Elmia E4

• Karlstad, Scandic Klarälven E18

• Linköping väst E4

• Södertälje E4

• Upplands Väsby E4

• Uppsala nord E4

• Västerås E18

• Växjö väg 25

• Örebro väst E18