nyheter
nya regler 15 oktober
Sponsrings- och eventsverige:
Vi är redo att ansvarsfullt möta vår publik
Populärvetenskap
Framtidsveckan
Vetenskapsvecka 12–18 oktober 2020 på Lunds Universitet.
erfarenhet ger kunskap
Att mötas utan att mötas
– nästa års upplaga av Mötesplats Samhällssäkerhet blir helt digital.
hotellnytt
Nyöppning
av klassiska Elite Hotel Savoy i Malmö.
event skapar möten
Köpenhamn
blir värd för BMX-VM 2025.
sveriges demokrati 100 år
Svenska Mässan för demokrati
Mässan undertecknar Deklaration för en stark demokrati.
finalspelet kvar i Uppsala
Gjensidige USM handboll
förlänger med Uppsala till 2023.
visst går det att ha möten
Countryside Hotels
lanserar Countryside Meetings – möten i avskilda miljöer.
Miljonförluster
Stora ekonomiska konsekvenser
Världscupen i Skidskytte flyttas från Östersund.
nytt jobb
Sånga-Säby
blickar framåt med ny vd.
RSS
rss_icon
Länkar
Scandic utmanar vägkrogarna

”Köksbaren” ska finnas på 12 av kedjans hotell längs landets europavägar, men ska även locka närboende i regionen. Målet med det nya konceptet är att höja standarden på maten längs vägarna.

Satsningen på att modernisera hotellen är en del av den investering på 1,6 miljarder kronor som Scandic gör tillsammans med fasighetsägaren Pandox. Investeringen genomförs i ett tjugotal hotell under en treårspersiod.

De senaste åren har Sverige upplevt en explosion i utbudet av nya restauranger. Men längs våra vägar så dominerar några få aktörer som erbjuder snabbmat.

– Alla som bilat längs våra vägar vet att utbudet av mat på väg lämnar en hel del att önska. Vi vill bidra till att höja standarden för de som reser. Vi ska erbjuda ett varierat, vällagat och nyttigare alternativ, säger Thomas Fankl, en av initiativtagarna till det nya konceptet och ansvarig för Scandics alla svenska restauranger.

Köksbaren har utvecklats för att erbjuda hotell- och matgäster en inspirerande miljö med ett brett utbud av typiska hotellrätter, som exempel klassisk pepparstek och torskrygg med räkor serverade på ett modernt sätt.

Ambitionen är att skapa en avslappnad atmosfär samtidigt som kvaliteten är hög. Interiör och inredning är modern och avslappnad med retrokänsla som för tankarna tillbaka till 1960-talet.

– Vi vill locka alla som bor i närheten av dessa hotell att besöka oss, i synnerhet på de orter där det inte finns så många alternativ. Vi vet att hotell inte alltid är det första man tänker på när man ska ut och äta, säger Thomas Fankl.

Förra våren öppnade en första pilot av Köksbaren på Scandic Upplands Väsby, och den har fått efterföljare i Uppsala, Helsingborg och Karlstad.

Under 2014 finns eller öppnar Köksbaren på följande hotell och orter:

• Bollnäs väg 83

• Gävle väst E4

• Helsingborg nord E4

• Jönköping, Scandic Elmia E4

• Karlstad, Scandic Klarälven E18

• Linköping väst E4

• Södertälje E4

• Upplands Väsby E4

• Uppsala nord E4

• Västerås E18

• Växjö väg 25

• Örebro väst E18