platsannonser
nyheter
mat och möten
Göteborg är en av världens bästa matdestinationer!
enligt National Geographic.
kunskapsförädling
Internationellt intresse
för snabbväxande eHälsobransch gav rekord för Vitalis.
hotellnytt
Radisson Blu Metropol
rekryterar världens första Director of Crazy.
hotellnytt
Nordic Choice Hotels rebellkedja
Comfort Hotel tar mark på hotellscenen i Stockholm.
hotellnytt
Ulrika Andersson
blir ny hotelldirektör på Radisson Blu Hotel i Lund.

Internationell kongress till Borås
iConference får cirka 450 deltagare.
280 möten och events under 2018
Halmstads Teater
satsar på nationella och internationella möten.
kunskapsöverföring
Internationell mätkongress till Borås
Mötet förväntas locka 200 deltagare.
event skapar möten
Premiär för Göteborgs egna och unika bubbelevent
champagne, cava, crémant och prosecco i fokus.
Hållbarhet
BRA skriver flyghistoria igen:
idag landade världens mest klimateffektiva flygning på Bromma flygplats.
RSS
rss_icon
Länkar
Oaxen in på topplista över världens 6o bästa krogar
wbpstars.com har placerat Oaxen krog på sin "Top 60" över världens absolut bästa restauranger. Krogen gick rakt in på plats 58 med 88 poäng av 100 möjliga.

Listan uppdateras betydligt oftare än bara en gång per år som annars är vanligt för många restaurangguider. Samtliga krogar riskerar att åka ut från listan om de exempelvis inte serverar lika hög kvalitet kväll efter kväll och har oregelbunden kvalitet i sin helhet.

Varje månad utses en krog till ”Restaurant of the month”, och det är den som mottagit ett högt betyg och utmärkt sig alldeles särskilt. För december månad är det Oaxen som fått utmärkelsen.

– Jag är enormt hedrad över att vår restaurang har uppmärksammats i ett sammanhang som är ett alternativ till de traditionella restaurangguider som finns idag, säger Magnus Ek, köksmästare och krögare.

Restaurangsajten är till för alla som är intresserade av världens bästa gourmet-krogar. Hittills har sajten recenserat över 500 topprestauranger från världens alla hörn och inte bara från självklara gourmetnationer.

Slutpoängen för en restaurang är baserad på sju olika kriterier med en maxpoäng på tio i varje kriterium, utom i kriteriet smak där maxpoängen är 40 poäng. Smaken är med andra ord det som är viktigast, och där den svenska stjärnkrogen lyckats absolut bäst tillsammans med sitt långsiktiga tänk inom hållbarhet.

– Förutom sin fantastiska mat är Oaxens tänk kring hållbarhet något av det bästa vi sett hittills, säger Joakim Hillberg, redaktör för wbpstars.com.

Sajten utmärker sig även för alla filmer på sin officiella youtube-kanal. Filmerna är oredigerade och visar hur det ser ut bakom kulisserna hos världens mest erkända restauranger.