platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
service i världsklass
Clarion Hotel Sign
vill ta gästupplevelsen till en ny nivå och tillsätter ett unikt Guest Experience Team.
Hållbarhet
Östersjöns och Mälarens överlevnad
i fokus på Allt för sjön 2020.
nytt jobb
Per Keller lämnar Yasuragi
återvänder till Sundsvall för att öppna Clarion Hotel.
Nytt jobb
Amanda Lindblad
ny hotelldirektör på Radisson Blu Hotel i Lund.
coronoaviruset
IBTM skjuter upp IBTM Asia Pacific 2020
genomförs i Singapore 13-14 april 2021.
mässor skapar möten
Elmias resultat bättre än väntat
omsatte 232 miljoner med 350 000 besökare.
samarbete skapar events
Uppsala värdstad
för flera viktiga golfevenemang de kommande fem åren.
event skapar möten
USM i handboll
stannar i Uppsala ytterligare två år.
Coronaviruset
Wyndham stänger 1000 hotell i Kina
men öppnar ytterligare 500 hotell i Kina inom tre år

Nordbygg på Stockholmsmässan
en port in till den svenska marknaden.
RSS
rss_icon
Länkar
Oaxen in på topplista över världens 6o bästa krogar
wbpstars.com har placerat Oaxen krog på sin "Top 60" över världens absolut bästa restauranger. Krogen gick rakt in på plats 58 med 88 poäng av 100 möjliga.

Listan uppdateras betydligt oftare än bara en gång per år som annars är vanligt för många restaurangguider. Samtliga krogar riskerar att åka ut från listan om de exempelvis inte serverar lika hög kvalitet kväll efter kväll och har oregelbunden kvalitet i sin helhet.

Varje månad utses en krog till ”Restaurant of the month”, och det är den som mottagit ett högt betyg och utmärkt sig alldeles särskilt. För december månad är det Oaxen som fått utmärkelsen.

– Jag är enormt hedrad över att vår restaurang har uppmärksammats i ett sammanhang som är ett alternativ till de traditionella restaurangguider som finns idag, säger Magnus Ek, köksmästare och krögare.

Restaurangsajten är till för alla som är intresserade av världens bästa gourmet-krogar. Hittills har sajten recenserat över 500 topprestauranger från världens alla hörn och inte bara från självklara gourmetnationer.

Slutpoängen för en restaurang är baserad på sju olika kriterier med en maxpoäng på tio i varje kriterium, utom i kriteriet smak där maxpoängen är 40 poäng. Smaken är med andra ord det som är viktigast, och där den svenska stjärnkrogen lyckats absolut bäst tillsammans med sitt långsiktiga tänk inom hållbarhet.

– Förutom sin fantastiska mat är Oaxens tänk kring hållbarhet något av det bästa vi sett hittills, säger Joakim Hillberg, redaktör för wbpstars.com.

Sajten utmärker sig även för alla filmer på sin officiella youtube-kanal. Filmerna är oredigerade och visar hur det ser ut bakom kulisserna hos världens mest erkända restauranger.