platsannonser
Kommunikationsstrateg för IUFROs världskongress 2024
Framtid, innovation och Agenda 2030 utgör ledstjärnor för kongressen.
nyheter
forskning skapar möten
Forskare
har en viktig och mångfacetterad roll i inkubatorer.
Hotellnytt
BWH Hotel Group
fortsätter expandera i Norge.
UNWTO-möte i går
IATA tror på vaccinationskrav
för att flyga internationellt.
Fourth Industrial Revolution
MCI ställer om
till den digitala tidsåldern.
forskningsresultat
Innovationsnätverket ”Future Meeting Space”:
har ett digitalt evenemang den 22 februari.
flygnytt
Emirates utökar sin verksamhet till USA
efter ökad efterfrågan.
En sann förebild
Charbél Gabro
vinner Stora Målpriset 2020.
strikta krav
Mallorca tilldelas prestigefyllt certifikat från UNWTO
- som första turistdestination i Europa.
omställning
​Stockholmsmässan
blir padelarena.
I natt jag drömde
Micke Darmell
skriver ett brev från framtiden.
RSS
rss_icon
Länkar
Oaxen in på topplista över världens 6o bästa krogar
wbpstars.com har placerat Oaxen krog på sin "Top 60" över världens absolut bästa restauranger. Krogen gick rakt in på plats 58 med 88 poäng av 100 möjliga.

Listan uppdateras betydligt oftare än bara en gång per år som annars är vanligt för många restaurangguider. Samtliga krogar riskerar att åka ut från listan om de exempelvis inte serverar lika hög kvalitet kväll efter kväll och har oregelbunden kvalitet i sin helhet.

Varje månad utses en krog till ”Restaurant of the month”, och det är den som mottagit ett högt betyg och utmärkt sig alldeles särskilt. För december månad är det Oaxen som fått utmärkelsen.

– Jag är enormt hedrad över att vår restaurang har uppmärksammats i ett sammanhang som är ett alternativ till de traditionella restaurangguider som finns idag, säger Magnus Ek, köksmästare och krögare.

Restaurangsajten är till för alla som är intresserade av världens bästa gourmet-krogar. Hittills har sajten recenserat över 500 topprestauranger från världens alla hörn och inte bara från självklara gourmetnationer.

Slutpoängen för en restaurang är baserad på sju olika kriterier med en maxpoäng på tio i varje kriterium, utom i kriteriet smak där maxpoängen är 40 poäng. Smaken är med andra ord det som är viktigast, och där den svenska stjärnkrogen lyckats absolut bäst tillsammans med sitt långsiktiga tänk inom hållbarhet.

– Förutom sin fantastiska mat är Oaxens tänk kring hållbarhet något av det bästa vi sett hittills, säger Joakim Hillberg, redaktör för wbpstars.com.

Sajten utmärker sig även för alla filmer på sin officiella youtube-kanal. Filmerna är oredigerade och visar hur det ser ut bakom kulisserna hos världens mest erkända restauranger.