nyheter
flygindustrin
Swedavias trafikstatistik för juli 2020:
passagerarna minskade med 87 procent.
hotellnytt
Skandinaviens första Radisson Red
öppnar i Aarhus, Danmark.
flygnytt
Easyjet öppnar fler linjer
för att möta starkt ökande efterfrågan.
2-3 september
Nu börjar nedräkningen
till Nordic Meetings & Events Expo 2020 i Köpenhamn.
17-18 september 2020
Seoul blir värd
för UIA:s virtuella rundabordssamtal.
första gången på 51 år
Dubai Rugby Sevens 2020
ställs in på grund av Covid-19.
nytt jobb
Han blir vd för Visit Lund
lämnar digitaliseringsarbetet i svensk elitfotboll.
Ska Sverige öppna sist?
​Nödrop från mötesindustrin!
Öppet brev till regeringen, riksdag, media och övriga intressenter.
22 & 23 september
Framtidens arbetsplats
- Ett digitalt event med Senab och Katarina Gospic.
Clean & Safe
Ny säkerhetsmärkning
bidrar till tryggt resande i Schweiz.
RSS
rss_icon
Länkar
Bort med möbler och garderober – en av årets konferenstrender

Konferenshösten har tagit rejäl fart. Och ute på Vår Gård i Saltsjöbaden har några tydliga trender redan hunnit visat sig.

– Gästerna har nya krav på hur de vill bo och det påverkar hotellrummen. Vi märker också att miljö, hälsa och en ny sorts teambuilding har blivit allt viktigare, säger Katarina Romell, vd på Vår Gård som i våras utsågs till Sveriges bästa konferenshotell.

 

Tydliga trender för 2013 är följande:

 

• Gästerna har nya åsikter om rummen. Hotellrummen är inte vad de tidigare var. Man arbetar inte längre vid skrivbordet, utan sitter hellre i en mysfåtölj eller i sängen med sin mobil, platta eller dator. Många vill inte heller jobba ensamma på rummet utan sitter i stället i loungen bland andra. Det finns inte längre några större behov av garderober om man bara stannar över en natt. Hotellrummet blir allt mer ett sovrum där sängen får större betydelse. Det leder till krav på högre kvalitet när det gäller sängar och sängkläder.

 

• Gästerna är fortfarande intresserade av teambuildning men fler och fler har släppt de fysiska aktiviteterna eller i alla fall minskat ner på dem. Fortfarande finns det företag som vill paddla havskajak, gå på kol och köra segway-stafett, men trenden går mer åt ”seriös” teambuildning för att skapa bättre kommunikation i gruppen.

 

• Hälsa utan pekpinnar är en annan tydlig trend. Gästerna vill må bra men göra det på egen hand, alla behöver inte göra samma sak. Flera olika dieter efterfrågas. Kraven på bra råvaror har ökat. Maten ska lagas från grunden på plats, ingen vill ha halvfabrikat. Godiset har bytts ut mot skålar med hälsosamma blandningar av torkad frukt, nötter och frön.

 

• Miljömedvetenheten har också intagit konferensvärlden med full effekt. Gästerna vill helst att maten ska vara närproducerad och ekologisk. För Vår Gårds del har det inneburit en satsning på krav- och rättvisemärkt kaffe, ekologiska viner, kravmärkta mejerier från Väddö Gårdsmejeri och kravuppfödda lamm från Molstaberg.

– Wellness har dessutom blivit en hygienfaktor. Det är ingenting man längre kan locka med, det ska bara finnas, säger Katarina Romell.