platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
Radar
Coronaviruset:
Hilton stänger 150 hotell med 33 000 rum.
mässor skapar möten
Fastighetsmässan firar tio år i Malmö
har ökat utställare med 218 procent och besökare med 410 procent.
innovativ utveckling
Blique by Nobis
låter Sveriges första professionella lägenhetstestare checka in.
Nytt rekordår
Gästnätterna i Halmstad ökar
över tre miljoner totalt för första gången.
Omvärldsanalys
Helsingborg skapar ny näringslivsstrategi
ska bli en av Europas mest innovativa städer.
nytt jobb
Kristofer Skoglund
Ny commercial director på Yasuragi.
Jubileum
Milgårdarna fyller 40 år
Firar med hållbar inspirationsdag den 5 mars.
Vintagelife
Zorn, vintage, historisk mat och kända profiler
– nu öppnar Antikmässan.
Hållbarhet på riktigt
Nu går hotell- och restaurangbranschen
ihop för en knarkfri framtid.
bra innovation
Slipp väntan på notan
på Pontus in the air.
RSS
rss_icon
Länkar
Stjärnkockar slår ett slag för råvaran

Snart öppnar Mitt Kök, Nordens största matmässa. Ett av de mest omtyckta inslagen under mässdagarna i Stockholm är Kockarnas krog, där sju av landets mest kända kockar delar med sig av sina kunskaper i form av specialkomponerade menyer och scenframträdanden.

Årets tema är ”Råvaran i fokus”, där kockarna skapar var sin rätt som tillagas på plats.

– Råvarutemat känns extra kul. Vi har en tradition i Sverige där vi värnar om råvaran, om hur den tas fram, oavsett om den kommer ifrån växt- eller djurriket. Våra matråvaror håller hög kvalitet och det uppmärksammas även internationellt, säger Fredrik Eriksson, en av kockarna samt även en av initiativtagarna till samarbetet.

Enligt honom börjar allt fler personer upptäcka glädjen med hemlagat. Inte bara för att det många gånger smakar bättre utan också för att det är avkopplande att laga mat. Man får till exempel tid att tänka. Många tycker dessutom att det är kul och spännande att lära nytt och att utveckla sin matlagningskonst.

Stjärnkocken Daniel Berlin, som nyhetskanalen CNN tror snart toppar krogarnas världsrankinglista, understryker vikten av råvarornas betydelse.

– De är kolossalt viktiga för slutresultatet. Dåliga råvaror, ingen riktigt god mat. Det är därför som jag har min krog i Skåne Tranås på Österlen. Där finns allting när det gäller färska och bra råvaror runt husknuten, säger han.

Arrangemanget genomförs på Svenska Mässan i Göteborg den 24 – 27 oktober, och på Stockholmsmässan den 7–10 november.

Årets medverkande stjärnkockar är Cecilia Andersson, Daniel Berlin, Fredrik Eriksson, Magnus Johansson, Tommy Myllymäki, Daniel Räms och Malin Söderström.

Se videoklipp på:

Fredrik Eriksson: www.youtube.com/watch?v=ORNmBMUHjJE

Daniel Berlin: www.youtube.com/watch?v=CsCE7SREA7Q

Cecilia Andersson: www.youtube.com/watch?v=XiJfmdos4AU

Magnus Johansson: http://www.youtube.com/watch?v=ijvNQRY0Ssg

Tommy Myllymäki och Daniel Räms: www.youtube.com/watch?v=N69CLp65xH0

Malin Söderström: www.youtube.com/watch?v=DZL6NtrcAs0

 

Arvodet på 20 000 kronor som kockarna får för att delta, går traditionsenligt och oavkortat till ett välgörande ändamål.