platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hållbarhet
Easyfairs diplomerade
enligt den nationella miljöledningsstandarden Svensk Miljöbas.
hotellnytt
GCCH
köper Hotel Park Allé i Kristianstad.
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
RSS
rss_icon
Länkar
Stjärnkockar slår ett slag för råvaran

Snart öppnar Mitt Kök, Nordens största matmässa. Ett av de mest omtyckta inslagen under mässdagarna i Stockholm är Kockarnas krog, där sju av landets mest kända kockar delar med sig av sina kunskaper i form av specialkomponerade menyer och scenframträdanden.

Årets tema är ”Råvaran i fokus”, där kockarna skapar var sin rätt som tillagas på plats.

– Råvarutemat känns extra kul. Vi har en tradition i Sverige där vi värnar om råvaran, om hur den tas fram, oavsett om den kommer ifrån växt- eller djurriket. Våra matråvaror håller hög kvalitet och det uppmärksammas även internationellt, säger Fredrik Eriksson, en av kockarna samt även en av initiativtagarna till samarbetet.

Enligt honom börjar allt fler personer upptäcka glädjen med hemlagat. Inte bara för att det många gånger smakar bättre utan också för att det är avkopplande att laga mat. Man får till exempel tid att tänka. Många tycker dessutom att det är kul och spännande att lära nytt och att utveckla sin matlagningskonst.

Stjärnkocken Daniel Berlin, som nyhetskanalen CNN tror snart toppar krogarnas världsrankinglista, understryker vikten av råvarornas betydelse.

– De är kolossalt viktiga för slutresultatet. Dåliga råvaror, ingen riktigt god mat. Det är därför som jag har min krog i Skåne Tranås på Österlen. Där finns allting när det gäller färska och bra råvaror runt husknuten, säger han.

Arrangemanget genomförs på Svenska Mässan i Göteborg den 24 – 27 oktober, och på Stockholmsmässan den 7–10 november.

Årets medverkande stjärnkockar är Cecilia Andersson, Daniel Berlin, Fredrik Eriksson, Magnus Johansson, Tommy Myllymäki, Daniel Räms och Malin Söderström.

Se videoklipp på:

Fredrik Eriksson: www.youtube.com/watch?v=ORNmBMUHjJE

Daniel Berlin: www.youtube.com/watch?v=CsCE7SREA7Q

Cecilia Andersson: www.youtube.com/watch?v=XiJfmdos4AU

Magnus Johansson: http://www.youtube.com/watch?v=ijvNQRY0Ssg

Tommy Myllymäki och Daniel Räms: www.youtube.com/watch?v=N69CLp65xH0

Malin Söderström: www.youtube.com/watch?v=DZL6NtrcAs0

 

Arvodet på 20 000 kronor som kockarna får för att delta, går traditionsenligt och oavkortat till ett välgörande ändamål.