platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
digital utveckling
Venue4you
Den första globala, skräddarsydda bokningsplattformen av mäss- och kongressanläggningar.
Good News
Tyskland runt
med regionaltåg för 67 kronor.
möten och affärer
Umeå Congress
får uppdraget att leverera event och studioproduktion åt Akademiska Hus.
hotellnytt
Scandic Oceanhamnen öppnar idag
– hållbarhet i fokus.
Mässnytt
Nordic Live Expo AB
lanserar Nordic Mobility Conference & Expo på Kistamässan den 3-4 maj 2023.

Rekryteringsevent arrangeras i Västerås
för att underlätta för hotell och restauranger att hitta medarbetare.
nytt jobb
Anna Westerberg
blir ny Hotelldirektör för Yasuragi.
flygnytt
Arlanda
återöppnar terminal fyra.
Mässor skapar möten
Succé
på första samlade mötesplatsen inom hållbarhet.
flygindustrin
Emirates finkammar världen
efter kabinpersonal – besöker trettio städer under sex veckor.
RSS
rss_icon
Länkar
Stjärnkockar slår ett slag för råvaran

Snart öppnar Mitt Kök, Nordens största matmässa. Ett av de mest omtyckta inslagen under mässdagarna i Stockholm är Kockarnas krog, där sju av landets mest kända kockar delar med sig av sina kunskaper i form av specialkomponerade menyer och scenframträdanden.

Årets tema är ”Råvaran i fokus”, där kockarna skapar var sin rätt som tillagas på plats.

– Råvarutemat känns extra kul. Vi har en tradition i Sverige där vi värnar om råvaran, om hur den tas fram, oavsett om den kommer ifrån växt- eller djurriket. Våra matråvaror håller hög kvalitet och det uppmärksammas även internationellt, säger Fredrik Eriksson, en av kockarna samt även en av initiativtagarna till samarbetet.

Enligt honom börjar allt fler personer upptäcka glädjen med hemlagat. Inte bara för att det många gånger smakar bättre utan också för att det är avkopplande att laga mat. Man får till exempel tid att tänka. Många tycker dessutom att det är kul och spännande att lära nytt och att utveckla sin matlagningskonst.

Stjärnkocken Daniel Berlin, som nyhetskanalen CNN tror snart toppar krogarnas världsrankinglista, understryker vikten av råvarornas betydelse.

– De är kolossalt viktiga för slutresultatet. Dåliga råvaror, ingen riktigt god mat. Det är därför som jag har min krog i Skåne Tranås på Österlen. Där finns allting när det gäller färska och bra råvaror runt husknuten, säger han.

Arrangemanget genomförs på Svenska Mässan i Göteborg den 24 – 27 oktober, och på Stockholmsmässan den 7–10 november.

Årets medverkande stjärnkockar är Cecilia Andersson, Daniel Berlin, Fredrik Eriksson, Magnus Johansson, Tommy Myllymäki, Daniel Räms och Malin Söderström.

Se videoklipp på:

Fredrik Eriksson: www.youtube.com/watch?v=ORNmBMUHjJE

Daniel Berlin: www.youtube.com/watch?v=CsCE7SREA7Q

Cecilia Andersson: www.youtube.com/watch?v=XiJfmdos4AU

Magnus Johansson: http://www.youtube.com/watch?v=ijvNQRY0Ssg

Tommy Myllymäki och Daniel Räms: www.youtube.com/watch?v=N69CLp65xH0

Malin Söderström: www.youtube.com/watch?v=DZL6NtrcAs0

 

Arvodet på 20 000 kronor som kockarna får för att delta, går traditionsenligt och oavkortat till ett välgörande ändamål.