nyheter
statistik eller bevis?
Hotell i Kina
visar tidiga tecken på återhämtning.
vi ställer inte in - vi ställer om
Strategikongress
samlar energibranschen digitalt den 5-6 maj.
efter restriktionerna
Visit Linköping & Co
varslar i spåren av Corona.
omvärldsanalys
JMIC skapar portal
för åtkomst till covid-19-kunskaper.
Omvärldsanalys
USA rapporterar 22,6 procents hotellbeläggning
för veckan fram till 28 mars - 2020.
Island står enat
Meet in Reykjavík:
United With Strength.
innovationer skapar möten
De tio mest innovativa entreprenörerna
i Sverige 2020.
omsättningen minus 70-80 procent
Färsk statistik från UC:
Konkurser inom hotell- och restaurang ökar med 123 procent.
positivt besked
Nordiska Hissmässan
samlar hela hissbranschen i Stockholm hösten 2020.
innovationer skapar möten
Fem innovationer
som kommer att revolutionera modeindustrin tilldelas en miljon euro.
RSS
rss_icon
Länkar
Mässrestauranger på Malmömässan blir Krav-märkta

I samband med ekomässan Natural Products Scandinavia den 20-21 oktober tar Mässrestauranger i Malmö ytterligare ett steg i sin satsning för hållbar gastronomi. Efter en  granskning blir restaurangerna Cloud och Forest samt kaféerna Krav-märkta. Det är det första mässrestaurangföretaget i landet som uppfyller Kravmärkningens regler.

– Att bli Krav-märkt känns visar var vi står i arbetet för ett hållbart samhälle. Krav-märkt mat och dryck är godare, nyttigare och miljövänligare, säger Anna Haxne, platschef för Mässrestauranger i Malmö.

Krav är landets mest kända miljömärkning och visar att en produkt är ekologiskt producerad. Till skillnad från många andra ekomärkningar tar Krav även hänsyn till klimatfrågor och sociala förhållanden.

Mässrestauranger i Malmö arbetar kontinuerligt med lokala råvaror och smaker från den skånska matkulturen. Tanken är att värna skånsk producenter samtidigt som man får godare mat och nöjdare gäster.

Till exempel kommer grisköttet från Olinge utegrisar, uppfödda i trakterna av Wanås slott, kycklingen köps från Fridhils kyckling på Bjärehalvön och tupp hittas hos Tockafarmaren nära Lund.

 

Fotograf: Ole Jais