platsannonser
nyheter
61 kontor i 31 länder
MCI
öppnar kontor i Hamburg.
flygnytt
Finnair öppnar ny rutt
till Busan under sommaren 2020.
hotellnytt
Ikoniska Borgafjäll hotell
i ny regi.
stora möten
Reykjavik får European Film Awards-galan 2020
1400 samlas för att sola sig i glansen.
Stockholm med på topplistan
Fortsatt tillväxt bland europeiska städer
European Cities Marketing Benchmarking Report 2019 är här.

MPI Sweden nedlagt
Nu gäller MPI Scandinavia.
nytt jobb
Karin Liberg
ny CIO för Resia Travel Group.
Klättrade 21 platser i ICCA-statistiken
Antalet möten och idrottsevenemang
ökar i Uppsala.
Möten & Events
Västsvenska besöksnäringsföretag
tar emot internationell naturturism-kongress i höst.
framtidskunskaper
Water&Wastewater
– ny internationell VA-mässa 2021.
RSS
rss_icon
Länkar
Mässrestauranger på Malmömässan blir Krav-märkta

I samband med ekomässan Natural Products Scandinavia den 20-21 oktober tar Mässrestauranger i Malmö ytterligare ett steg i sin satsning för hållbar gastronomi. Efter en  granskning blir restaurangerna Cloud och Forest samt kaféerna Krav-märkta. Det är det första mässrestaurangföretaget i landet som uppfyller Kravmärkningens regler.

– Att bli Krav-märkt känns visar var vi står i arbetet för ett hållbart samhälle. Krav-märkt mat och dryck är godare, nyttigare och miljövänligare, säger Anna Haxne, platschef för Mässrestauranger i Malmö.

Krav är landets mest kända miljömärkning och visar att en produkt är ekologiskt producerad. Till skillnad från många andra ekomärkningar tar Krav även hänsyn till klimatfrågor och sociala förhållanden.

Mässrestauranger i Malmö arbetar kontinuerligt med lokala råvaror och smaker från den skånska matkulturen. Tanken är att värna skånsk producenter samtidigt som man får godare mat och nöjdare gäster.

Till exempel kommer grisköttet från Olinge utegrisar, uppfödda i trakterna av Wanås slott, kycklingen köps från Fridhils kyckling på Bjärehalvön och tupp hittas hos Tockafarmaren nära Lund.

 

Fotograf: Ole Jais