nyheter
Bella Center växer
Bella Arena:
Ny arena i Köpenhamn med plats för 7 000 sittande gäster.
nytt jobb
Niklas Söderberg
lämnar SES som verksamhetschef.
världskongress
Stockholm en av finalisterna
för global museikongress 2025.
bra undersökning
Sponsorer är angelägna om att återvända till personliga möten
enligt från AIM Group Italien.
ny kunskap på väg
Viktig studie
visar att evenemangen är saknade.
nytt jobb
Sara Almkvist
ny vd för Växjö & Co.
hotellnyttt
Historisk tapetfabrik
inspiration när nytt hotell öppnar.
Rekordåret uteblev
Så påverkades mötes- och evenemangindustrin
i Uppsala av coronapandemin under 2020.
19 juni-31 oktober 2021
Ikoner
- fotografier av Larsåke Thuresson på Dunkers kulturhus, Helsingborg.
möten & Evenemang
Riksteatern, Sveriges största folkrörelse för scenkonst
förlägger sin kongress 2023 till Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Mässrestauranger på Malmömässan blir Krav-märkta

I samband med ekomässan Natural Products Scandinavia den 20-21 oktober tar Mässrestauranger i Malmö ytterligare ett steg i sin satsning för hållbar gastronomi. Efter en  granskning blir restaurangerna Cloud och Forest samt kaféerna Krav-märkta. Det är det första mässrestaurangföretaget i landet som uppfyller Kravmärkningens regler.

– Att bli Krav-märkt känns visar var vi står i arbetet för ett hållbart samhälle. Krav-märkt mat och dryck är godare, nyttigare och miljövänligare, säger Anna Haxne, platschef för Mässrestauranger i Malmö.

Krav är landets mest kända miljömärkning och visar att en produkt är ekologiskt producerad. Till skillnad från många andra ekomärkningar tar Krav även hänsyn till klimatfrågor och sociala förhållanden.

Mässrestauranger i Malmö arbetar kontinuerligt med lokala råvaror och smaker från den skånska matkulturen. Tanken är att värna skånsk producenter samtidigt som man får godare mat och nöjdare gäster.

Till exempel kommer grisköttet från Olinge utegrisar, uppfödda i trakterna av Wanås slott, kycklingen köps från Fridhils kyckling på Bjärehalvön och tupp hittas hos Tockafarmaren nära Lund.

 

Fotograf: Ole Jais