nyheter
bra flygnytt
Finnair återinför flyg
från Sverige till Asien och USA.
hotellvärlden
Hilton Hotels vd:
Affärsresorna är tillbaka till 50 procent
covidsäkrat event
10-årsjubileum
för Australiens hälsovårdsvecka.
flygnytt
SAS öppnar ny linje
från Luleå till London.
hotellnytt
Lunds största hotell
väljer BWH Hotel Group.
24-26 augusti
Trender, framtidsspaningar och kunskap
– Formex bjuder på digitala aktiviteter i augusti.
digifysiska hybridmöten
Coeo tar in fyra miljoner i kapital
för att digitalisera mötesindustrin.
ny global rapport
Bristfällig krishantering
i många organisationer.
teknikdrivet bolag
Wihlborgs hyr ut till Regin
som öppnar innovationscenter på Ideon i Lund.
Upp Till €60,000 PER EVENT
Vienna Convention Bureau
startar en mötesfond på 40 miljoner kronor.
RSS
rss_icon
Länkar
Ystad Saltsjöbad rekryterar stjärnkock

Daniel Müllern, en av de mest hyllade kockarna i Skåne, ska utveckla maten på Ystad Saltsjöbad. Under första kvartalet öppnades två nya restauranger på hotellet med avsikten att storsatsa på gastronomi.

– Kärleken till hantverket och råvaror med mycket lokal förankring ska prägla matupplevelsen, och jag ska även vara närvarande bland gästerna, säger Daniel Müllern.

Han har jobbat i restaurang- och hotellbranschen på allt från Operakällaren i Stockholm till krogar i Malmö och Köpenhamn. Han är skolad i Tore Wretmans anda och har en förkärlek för traditionell fransk matlagning med lokala råvaror. De senaste åtta åren har han drivit en egen restaurang och har toppnoterats i både White Guide och Dagens Industri.

Att Ystad Saltsjöbad lägger mycket energi på gastronomin är ingen slump.

– Genom att bredda utbudet och höja kvaliteten på restaurangsidan vill vi öka totalupplevelsen, och maten kan därmed bli en egen reseanledning, säger Anders Nilsson, vd för Ystad Saltsjöbad.

Satsningen väntas dessutom skapa flera arbetstillfällen på hotell- och spaanläggningen.