platsannonser
nyheter
61 kontor i 31 länder
MCI
öppnar kontor i Hamburg.
flygnytt
Finnair öppnar ny rutt
till Busan under sommaren 2020.
hotellnytt
Ikoniska Borgafjäll hotell
i ny regi.
stora möten
Reykjavik får European Film Awards-galan 2020
1400 samlas för att sola sig i glansen.
Stockholm med på topplistan
Fortsatt tillväxt bland europeiska städer
European Cities Marketing Benchmarking Report 2019 är här.

MPI Sweden nedlagt
Nu gäller MPI Scandinavia.
nytt jobb
Karin Liberg
ny CIO för Resia Travel Group.
Klättrade 21 platser i ICCA-statistiken
Antalet möten och idrottsevenemang
ökar i Uppsala.
Möten & Events
Västsvenska besöksnäringsföretag
tar emot internationell naturturism-kongress i höst.
framtidskunskaper
Water&Wastewater
– ny internationell VA-mässa 2021.
RSS
rss_icon
Länkar
Ystad Saltsjöbad rekryterar stjärnkock

Daniel Müllern, en av de mest hyllade kockarna i Skåne, ska utveckla maten på Ystad Saltsjöbad. Under första kvartalet öppnades två nya restauranger på hotellet med avsikten att storsatsa på gastronomi.

– Kärleken till hantverket och råvaror med mycket lokal förankring ska prägla matupplevelsen, och jag ska även vara närvarande bland gästerna, säger Daniel Müllern.

Han har jobbat i restaurang- och hotellbranschen på allt från Operakällaren i Stockholm till krogar i Malmö och Köpenhamn. Han är skolad i Tore Wretmans anda och har en förkärlek för traditionell fransk matlagning med lokala råvaror. De senaste åtta åren har han drivit en egen restaurang och har toppnoterats i både White Guide och Dagens Industri.

Att Ystad Saltsjöbad lägger mycket energi på gastronomin är ingen slump.

– Genom att bredda utbudet och höja kvaliteten på restaurangsidan vill vi öka totalupplevelsen, och maten kan därmed bli en egen reseanledning, säger Anders Nilsson, vd för Ystad Saltsjöbad.

Satsningen väntas dessutom skapa flera arbetstillfällen på hotell- och spaanläggningen.