nyheter
Upp emot 10 000 besökare
Halmstad:
Internationella vävmässan flyttas till 2021.
bra initiativ
Över 3,3 miljoner hotellrum
finns för tillfälligt boende för sjukvårdspersonal i USA.
allt tuffare åtgärder
Stockholmsmässan
initierar åtgärdsprogram till följd av restriktioner för minskad smittspridning.
förlänger pausen
Malmö Live Konserthus
pausar sin publika verksamhet till 31 maj, men fortsätter livestreama.
bra initiativ
Nordic Choice Hotels
inleder samarbete för att trygga våldsutsatta kvinnor och barn.
omvärldsanalys
Historiskt virtuellt möte
för AAT-AD/PD™ 2020.
Ännu ett tungt beslut
Världsvattenveckan
(World Water Week) 2020 ställs in.
bra samarbete
Hotellmedarbetare
jobbar på centrallagret.
statistik eller bevis?
Hotell i Kina
visar tidiga tecken på återhämtning.
vi ställer inte in - vi ställer om
Strategikongress
samlar energibranschen digitalt den 5-6 maj.
RSS
rss_icon
Länkar
Ystad Saltsjöbad rekryterar stjärnkock

Daniel Müllern, en av de mest hyllade kockarna i Skåne, ska utveckla maten på Ystad Saltsjöbad. Under första kvartalet öppnades två nya restauranger på hotellet med avsikten att storsatsa på gastronomi.

– Kärleken till hantverket och råvaror med mycket lokal förankring ska prägla matupplevelsen, och jag ska även vara närvarande bland gästerna, säger Daniel Müllern.

Han har jobbat i restaurang- och hotellbranschen på allt från Operakällaren i Stockholm till krogar i Malmö och Köpenhamn. Han är skolad i Tore Wretmans anda och har en förkärlek för traditionell fransk matlagning med lokala råvaror. De senaste åtta åren har han drivit en egen restaurang och har toppnoterats i både White Guide och Dagens Industri.

Att Ystad Saltsjöbad lägger mycket energi på gastronomin är ingen slump.

– Genom att bredda utbudet och höja kvaliteten på restaurangsidan vill vi öka totalupplevelsen, och maten kan därmed bli en egen reseanledning, säger Anders Nilsson, vd för Ystad Saltsjöbad.

Satsningen väntas dessutom skapa flera arbetstillfällen på hotell- och spaanläggningen.