platsannonser
Kommunikationsstrateg för IUFROs världskongress 2024
Framtid, innovation och Agenda 2030 utgör ledstjärnor för kongressen.
nyheter
forskning skapar möten
Forskare
har en viktig och mångfacetterad roll i inkubatorer.
Hotellnytt
BWH Hotel Group
fortsätter expandera i Norge.
UNWTO-möte i går
IATA tror på vaccinationskrav
för att flyga internationellt.
Fourth Industrial Revolution
MCI ställer om
till den digitala tidsåldern.
forskningsresultat
Innovationsnätverket ”Future Meeting Space”:
har ett digitalt evenemang den 22 februari.
flygnytt
Emirates utökar sin verksamhet till USA
efter ökad efterfrågan.
En sann förebild
Charbél Gabro
vinner Stora Målpriset 2020.
strikta krav
Mallorca tilldelas prestigefyllt certifikat från UNWTO
- som första turistdestination i Europa.
omställning
​Stockholmsmässan
blir padelarena.
I natt jag drömde
Micke Darmell
skriver ett brev från framtiden.
RSS
rss_icon
Länkar
Cuckoo’s Nest nominerad i två globala designtävlingar
I juni invigdes Cuckoo’s Nest, Radisson Blu Riversides restaurang och mötesplats. Restaurangen, som ligger på Lindholmen i Göteborg, är dels nominerad i den brittiska designbyrån Design et als designtävling "The International Design & Architecture Awards", dels i "The European Hotel Design Awards".

I den förstnämnda tävlingen är krogen nominerad i "The International Hotel & Property Awards", i kategorin "Restauranger". Vinnaren utses genom omröstning där branschfolk, designbyråns läsare och kunder tycker till om vem som borde vinna.

I "The European Hotel Design Awards" tävlar Cuckoo’s Nest i kategorin "Europas bästa bar", och vinnaren utses av en expertpanel.

Lindholmen är ett gammalt varvsområde som blivit en världsledande arena för forskning, innovation och utbildning inom ny teknik och kommunikation.

Den svenska designern Erik Nissen Johansen har skapat Cuckoo’s Nest-konceptet tillsammans med sitt team på designbyrån Stylt Trampoli. Byrån har skapat flera stora hotell och restauranger runtom i världen och är kända för att arbeta med storytelling.

Inspirationen till hotellrestaurangen har hämtats från den lokala omgivningen, men också från annorlunda inslag som gamla engelska bibliotek, svenska klassrum eller laboratoriemiljöer, allt för att inspirera gästerna till kreativa tankar och nya idéer.