platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hållbarhet
Easyfairs diplomerade
enligt den nationella miljöledningsstandarden Svensk Miljöbas.
hotellnytt
GCCH
köper Hotel Park Allé i Kristianstad.
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
RSS
rss_icon
Länkar
Quality Hotels öppnar Sveriges största eventhotell i Stockholm

Den 31 augusti öppnar eventhotellet Quality Hotel Friends i Arenastaden i Solna. Hotellet har kapacitet att ordna evenemang för 2 – 65 000 personer och är därmed unikt i Skandinavien. Det 94 meter höga hotellet utmärker sig med sina tusen runda fönster, inspirerat av Zlatans svettpärlor. Quality Hotel Friends ligger i direkt anslutning till Friends Arena och Mall of Scandinavia och kommer attrahera såväl arenans gäster som shoppingcentrets besökare och närboende.

– Vi strävar efter att skapa stora ögonblick för våra gäster, säger Petter A. Stordalen ägare och styrelseordförande i Nordic Choice Hotels, som ligger bakom hotellkedjan Quality Hotels. Quality Hotel Friends är platsen för möten och det är här historierna ska skapas, oavsett om det är en stor mässa, ett arbetsmöte, vänner som går på en konsert eller Solnabor som vill ha en paus från vardagen. Vi ser fram emot att öppna dörrarna och hälsar hela Skandinavien välkommen till det bästa eventhollet i världen. Quality Hotels ska visa Sverige varför de är bäst på möten och konferenser.

Quality Hotel Friends ligger precis intill Friends Arena och Mall of Scandinavia och kommer att bli det naturliga valet av hotell för arenan, shoppingcentrets besökare och närboende. Quality Hotel Friends är Qualitykedjans senaste tillskott och blir genom samarbetet med Friends Arena Skandinaviens största anläggning för event och möten. Här är det möjligt att anordna festivaler, storskaliga modevisningar, eller varför inte förvandla hotellets stora eventsal till en glittrande karneval i Copacabana. Allt från större till mindre skräddarsydda möten.

Hotellet rymmer 400 rum, varav fyra större sviter och 15 konferensrum, varav två eventsalar, med en totalkapacitet för drygt 2600 personer. Quality Hotel Friends levererar också all mat och dryck samt sköter serveringen inne på Friends Arena med 300 kassor och 42 kiosker. Med det enorma köks- och restaurangkonceptet tillför Quality Hotel Friends drygt 650 arbetstillfällen varje gång det är event i arenan.

– Det här är ett stort ögonblick för Nordic Choice Hotels, säger Björn Callin, vd Quality Hotel Friends. Quality Hotel Friends är möjligheternas hotell. Det ska bli spännande att få arrangera stora tillställningar på hotellet och samtidigt hjälpa arenan vid stora event.

Arkitekten Gert Wingårh hittade inspirationen från Zlatans svettpärlor och har skapat en unik fasad med 1000 runda fönster, som syns på långt håll. Det svala och stilrena i exteriören vägs upp av det varma och mjuka i interiör och inredning, där inspirationen hämtats från den nordiska naturen.

– Quality Hotel Friends är ett väldigt intressant projekt, säger Gert Wingårdh. Det var en utmaning att skapa en byggnad och fasad som kan ta plats bredvid en stor arena och Skandinaviens största shoppingcenter. Jag är mycket nöjd med resultatet. Quality Hotel Friends har blivet ett otroligt speciellt hotell.

Hotellbyggnaden ägs av PASAB Fastighetsutveckling, som ägs till lika delar av Petter A. Stordalen och samarbetspartnerna Arthur och Anders Buchardt.

– Att utveckla och driva det här projektet har varit en otroligt spännande process och utan tvekan det mest utmanande jag har varit med om av de fyra hotellprojekt som jag färdigställt sedan 2010, säger Anders Buchardt. Att säkra allt i från logistik och flöde i huset för de stora evenemangen i integration med arenan och samtidigt skapa en behaglig och avslappnad miljö för den individuella gästen har inte varit en enkel uppgift. Vi är mycket nöjda med resultatet och nu är det upp till hotellets besökare att bedöma om vi har lyckats.

På hotellets 25:e våning ligger OnTop, en modern restaurang med bistrokänsla inspirerad av New Yorks urbana atmosfär. Menyn består i huvudsak av nordiska klassiker i modern internationell tappning som bland annat confiterade anklår med sötsyrlig höstsallad eller Pot au feu på gårdskyckling med sotade haricots verts.  I lokalen finns även en extravagant gin- och bubbelbar. Här finns så klart traditionell gin och tonic, men också specialkomponerade drinkar med gin och bubbel som överraskar och förhöjer stundens njutning.

– Vi har verkligen hittat de bästa sorterna av gin och bubbel, säger David Enmark restaurangchef Quality Hotel Friends. Jag känner mig övertygad om att vår bar kommer bli en snackis liksom vår intima balkong med plats för två. Där kommer det säkert ske ett och annat frieri. Det nyförälskade paret kan njuta av specialkomponerad meny, eget vackert porslin och samtidigt överblicka pulsen i restaurangen och baren.

OnTop har handplockat medarbetare från förstklassiga restauranger som Edsbacka Krog, Frantzén och Matbaren. Restaurangchef är David Enmark och kökschef är Peter Olgar.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kort fakta om Quality Hotel Friends:

• Antal hotellrum: 400 rum och 1010 sängplatser

• Antal mötesokaler: 8 med plats för upp 370 deltagare

• Antal styrelserum: 1 med plats för 10

• Antal eventsalar: 2 med plats för 2 – 2270 deltagare. Salarna kan delas till 7 mindre rum.

• Friends Arena: Hotellet är ihopbyggt med nationalarenan, Friends Arena, med plats för 65 000 personer.

• Parkeringsplatser: 11 stycken utanför hotellet samt Arenaparkeringen med 900 platser.

• Kommunikation: Quality Hotel Friends ligger sju minuter från Stockholm City med pendeltåg.

• Restauranger och barer: First Moment lobbybar med plats för 100 personer, In Between matsal och chambre separée med plats för 375 personer samt OnTop bar och restaurang med plats för 108 personer.