nyheter
NY detaljplan krävs
Lunds kongresshus
ett steg närmare förverkligandet
sammanslagning
BokningsBolaget och Compro Möten & Event
går samman blir Mice BokningsBolaget AB.
automatisk bokningsbekräftelse
Nordic Choice Hotels
utökar möjligheterna till digitala mötesbokningar.
satsning för ökad konkurrenskraft
​Stor omställningsinsats
för skånska mötesanläggningar.
400 startande
10-årsjubileum för vintersim i Skellefteå
arrangeras av Föreningen För Mörkrets och Kylans Glada Vänner.
Portulans Institute och Unesco
Sverige etta i världen
på digital samhällsomvandling.
Framtidens mötesbransch
Besöksnäringens omställning
stöttas genom ny finansiering.
DEBATT DEBATT DEBATT
Svenska Möten
har erbjudit digital konferensbokning sedan 2015.
Nysatsning
Lundsbrunns kurort blir
Lundsbrunn Resort & Spa.
Strikta hälso- och säkerhetsprocesser
Radisson Blu Hotel, Lund
är certifierade enligt Radisson Safety Protocol.
RSS
rss_icon
Länkar
Clarion Hotel Wisby storsatsar på Gotland
Fem fastigheter blir sju när Clarion Hotel Wisby utökar sin verksamhet. Hotellets atmosfär och historia, som går tillbaka till medeltiden, har fångats upp i de nyare delarna.

En glänsande kopparbyggnad är den sammanhållande länken till den nya hotelldelen. Här finns 77 nya rum, många med utsikt mot havet eller hotellets trädgård. En del väggpaneler, golv och några takmålningar är bevarade och i den nya loungedelen samsas Gotlandstillverkade möbler med kalksten och fårskinn.

Den nya hotelldelen tillför ävem fler mötesutrymmen, och en ny loungedel öppnar för möjligheter att ta emot större grupper och arrangemang.

–  Det är en stor investering som görs för att vara Gotland, men vi tror att det finns en marknad, säger hotellets vd Carin Sjöberg.

De senaste åren har flera förändringar skett på hotellet. Bland annat drivs spa-avdelningen i egen regi, vilket man inte gjorde tidigare. Till nästa år ska även restaurangen i hotellbyggnaden ingå i Clarion Hotels nya restaurangkoncept.

–  Den nya restaurangen heter Kitchen & Table och bakom konceptet står stjärnkocken Marcus Samuelsson, säger Carin Sjöberg. Menyn har hämtat influenser och inspiration från Manhattan vilket kombineras med lokala gotländska smaker och råvaror.