nyheter
hotellnytt
Första Radisson Individuals i Baltikum
öppnar sina dörrar i Tallinn.
nytt jobb
Anna Wallén
ny näringspolitisk chef på Visita.
Börjar 7 maj
Kändistätt på Lund Hotel Music tour
visas på egna YouTube-kanalen.
hotellnytt
Countryside Hotels:
70-plussare bokar weekends i maj.
skapar engagemang
Facilitatorhuset
utbildade 1600 deltagare på digitala möten.
skapar långsiktig samverkan
Stockholm utvecklar mötesindustrin
med 1,3 miljoner.
ökad säkerhet
Skånska Möten ingår avtal med StaySafe Hospitality
för att Covid-19 certifiera sina medlemsanläggningar.
H22 Helsingborg
Dockanparken och Djungellekan
tar form i Oceanhamnen.
startar 1 januari 2022
Institut för mänskliga rättigheter
placeras i Lund.
för hälsa och klimat
Matrundan Gränna
utvecklar konceptet till Mat runt Gränna.
RSS
rss_icon
Länkar
Clarion Hotel Wisby storsatsar på Gotland
Fem fastigheter blir sju när Clarion Hotel Wisby utökar sin verksamhet. Hotellets atmosfär och historia, som går tillbaka till medeltiden, har fångats upp i de nyare delarna.

En glänsande kopparbyggnad är den sammanhållande länken till den nya hotelldelen. Här finns 77 nya rum, många med utsikt mot havet eller hotellets trädgård. En del väggpaneler, golv och några takmålningar är bevarade och i den nya loungedelen samsas Gotlandstillverkade möbler med kalksten och fårskinn.

Den nya hotelldelen tillför ävem fler mötesutrymmen, och en ny loungedel öppnar för möjligheter att ta emot större grupper och arrangemang.

–  Det är en stor investering som görs för att vara Gotland, men vi tror att det finns en marknad, säger hotellets vd Carin Sjöberg.

De senaste åren har flera förändringar skett på hotellet. Bland annat drivs spa-avdelningen i egen regi, vilket man inte gjorde tidigare. Till nästa år ska även restaurangen i hotellbyggnaden ingå i Clarion Hotels nya restaurangkoncept.

–  Den nya restaurangen heter Kitchen & Table och bakom konceptet står stjärnkocken Marcus Samuelsson, säger Carin Sjöberg. Menyn har hämtat influenser och inspiration från Manhattan vilket kombineras med lokala gotländska smaker och råvaror.