platsannonser
Vi söker Event Sales Manager
till 
CWT MEETINGS & EVENTS
nyheter
stort möte
​Landsbygdsriksdagen
2020 till Jönköping.
Omvärldstillväxt
Göteborgs Stads nyckel
till Qatar Airways.
omvärldsanalys
Han vill få oss att älska framtiden
Göran Adlén presenterar ny Trendrapport på Högberga Gård.
mat och möten
Han ska lyfta Arlandas största mötesplats
och hjälpa konferensgästerna att välja klimatsmart mat.
hotellnytt
Clarion Hotel Sign
officiell hotellpartner till Guldbaggen 2019.
Hållbarhet
Svenska Mässan och Gothia Towers
– kan bli Sveriges Friskaste Företag.
hotelliv
Quality Hotel Winn i Haninge
vinner tillgänglighetspris.
konst som skapar möten
Dalís jätteskulpturer
kommer till Stockholm i februari.
hotellnytt
Scandic expanderar till München
öppnar nya hotellet 2021.
stora möten
Lions fyller Borås Kongress
när staden fyller 400 år.
RSS
rss_icon
Länkar
Clarion Hotel Wisby storsatsar på Gotland
Fem fastigheter blir sju när Clarion Hotel Wisby utökar sin verksamhet. Hotellets atmosfär och historia, som går tillbaka till medeltiden, har fångats upp i de nyare delarna.

En glänsande kopparbyggnad är den sammanhållande länken till den nya hotelldelen. Här finns 77 nya rum, många med utsikt mot havet eller hotellets trädgård. En del väggpaneler, golv och några takmålningar är bevarade och i den nya loungedelen samsas Gotlandstillverkade möbler med kalksten och fårskinn.

Den nya hotelldelen tillför ävem fler mötesutrymmen, och en ny loungedel öppnar för möjligheter att ta emot större grupper och arrangemang.

–  Det är en stor investering som görs för att vara Gotland, men vi tror att det finns en marknad, säger hotellets vd Carin Sjöberg.

De senaste åren har flera förändringar skett på hotellet. Bland annat drivs spa-avdelningen i egen regi, vilket man inte gjorde tidigare. Till nästa år ska även restaurangen i hotellbyggnaden ingå i Clarion Hotels nya restaurangkoncept.

–  Den nya restaurangen heter Kitchen & Table och bakom konceptet står stjärnkocken Marcus Samuelsson, säger Carin Sjöberg. Menyn har hämtat influenser och inspiration från Manhattan vilket kombineras med lokala gotländska smaker och råvaror.