platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
Evenemang skapar möten
​Lund växer som evenemangsstad
arrangörer kan få evenemangsstöd.
nytt jobb
Darren John
gör om Råbaren till TAKs Izakaya.
133 000 hotellnätter utvärderade
Egencia presenterar de 100 bästa affärshotellen 2020
enligt deras kunder. Sju svenska hotell är med.
nytt jobb
Aliki Krantz - hotelldirektören som hittat hem:
”På Park Inn by Radisson Stockholm Solna finns allt jag brinner för”
mässor skapar möten
Lounge Expo och GastroNord
arrangeras 31 mars – 2 april.
service i världsklass
Clarion Hotel Sign
vill ta gästupplevelsen till en ny nivå och tillsätter ett unikt Guest Experience Team.
Hållbarhet
Östersjöns och Mälarens överlevnad
i fokus på Allt för sjön 2020.
nytt jobb
Per Keller lämnar Yasuragi
återvänder till Sundsvall för att öppna Clarion Hotel.
Nytt jobb
Amanda Lindblad
ny hotelldirektör på Radisson Blu Hotel i Lund.
coronoaviruset
IBTM skjuter upp IBTM Asia Pacific 2020
genomförs i Singapore 13-14 april 2021.
RSS
rss_icon
Länkar
Skellefteå har norra Sveriges största matevent

I direkt anslutning till Matfesten den 28-29 augusti genomförs Mat i Norr, en mötesplats för livsmedelsnäringen i norra Sverige. Betydelsen av en lokal matkultur med både råvaror, produkter och servering av hög kvalitet diskuteras ur flera olika perspektiv. Projektledaren Karin Lundkvist tror att antalet deltagande blir omkring 150 personer.

En av föreläsarna är Carin Fredlund som ska prata om de stora kedjornas egna märkesvaror. Är de en välsignelse eller förbannelse? Andra föreläsare är bland andra Ami Hovstadius, Visit Sweden, Sören Persson, LRF, Lotta Gröning, journalist och debattör samt Elin Bäckman, Coop Nord. Bland ämnena finns såväl livsmedelssäkerhet som varumärkesstrategier.

Skellefteå kommun, Måltidsenheten, har tagit initiativ till en nätverksträff i samband med mötet. Träffen riktar sig till arbetsledande chefer och kostchefer inom offentliga måltider från Sundsvall och norrut. En av huvudfrågorna är om det finns ett gemensamt behov av ett kunskapsnätverk.

Första dagen fokuserar kongressen på varumärkesfrågor, livsmedelssäkerhet och maten som besöksanledning. Dagen därpå fortsätter dialogen kring den offentliga maten som väckte stort intresse under mötet i fjol.

Mötet arrangeras i samarbete med LRF Västerbotten och Matproducenterna i Norr samt stöds av medel ur landsbygdsprogrammet.

Bilden: Leif Mannerström har medverkat två år i rad vid Matfesten i Skellefteå.