nyheter
regional utveckling
Sex miljoner
investeras i nya XC-leder i Järvsö.
Hänger ditt företag med i utvecklingen?
PCO-nätverket Incon lanserar resurssida för Covid-19
med kontor på 170 destinationer.
coronautveckling
”Sveriges största digitala nätverkslunch”
100 deltagare möts när Jobbfestivalen och Yrkesdörren arrangerar med Max Burgers.
det finns en lösning
​Ställ inte in när det hettar till
– flytta fram istället.
ett steg i taget
Asiens mötes- och eventindustri
förväntas återhämta sig snabbare än andra kontinenter.
Hemester
Aktörer på Ven samarbetar
för att göra ön säker att besöka i sommar.
Första öppna kongresshallen i Skandinavien
Harpa Concert Hall and Conference Center
i Reykjavík är redo för tiden efter Covid-19.
mat skapar möten
Första uttagningen inför Årets Kock 2020
– här är kockarna som går vidare till kvaltävlingen.
hotellnytt
Radisson Blu Scandinavia Hotel i Göteborgshotell
blir familjeresort i sommar.
SM i matlagning
Stort intresse för Årets Kock 2020
– ansökningarna har gått upp med över 10 procent.
RSS
rss_icon
Länkar
Skellefteå har norra Sveriges största matevent

I direkt anslutning till Matfesten den 28-29 augusti genomförs Mat i Norr, en mötesplats för livsmedelsnäringen i norra Sverige. Betydelsen av en lokal matkultur med både råvaror, produkter och servering av hög kvalitet diskuteras ur flera olika perspektiv. Projektledaren Karin Lundkvist tror att antalet deltagande blir omkring 150 personer.

En av föreläsarna är Carin Fredlund som ska prata om de stora kedjornas egna märkesvaror. Är de en välsignelse eller förbannelse? Andra föreläsare är bland andra Ami Hovstadius, Visit Sweden, Sören Persson, LRF, Lotta Gröning, journalist och debattör samt Elin Bäckman, Coop Nord. Bland ämnena finns såväl livsmedelssäkerhet som varumärkesstrategier.

Skellefteå kommun, Måltidsenheten, har tagit initiativ till en nätverksträff i samband med mötet. Träffen riktar sig till arbetsledande chefer och kostchefer inom offentliga måltider från Sundsvall och norrut. En av huvudfrågorna är om det finns ett gemensamt behov av ett kunskapsnätverk.

Första dagen fokuserar kongressen på varumärkesfrågor, livsmedelssäkerhet och maten som besöksanledning. Dagen därpå fortsätter dialogen kring den offentliga maten som väckte stort intresse under mötet i fjol.

Mötet arrangeras i samarbete med LRF Västerbotten och Matproducenterna i Norr samt stöds av medel ur landsbygdsprogrammet.

Bilden: Leif Mannerström har medverkat två år i rad vid Matfesten i Skellefteå.