nyheter
Pilotprojekt
Ny riktad insats
ska stötta kultur och besöksnäring i Sörmland.
nytt jobb
Paul Lukes
blir ny vd på Clarion Hotel Post.
hotellnytt
Direktörsswop för Comfort Hotel
inkluderar Skandinaviens första nollenergihotell.
säkerhet & Hygien
​Svenska Möten
CovidClean™ certifierar mötesanläggningar.
Tillväxtverket satsar
Digital satsning på Västerås
som mötes- och evenemangsdestination.
digitalisera mera
Visit Stockholm och Tillväxtverket
satsar 8,3 miljoner på besöksnäring.
idéer som skapar möten
Karlstad: Nära 10 miljoner
fördelas till föreningar och organisationer 2021
NY detaljplan krävs
Lunds kongresshus ett steg närmare förverkligandet
Beslut om inriktning för mötesanläggningen, men vidare utredning krävs.
sammanslagning
Bokningsbolaget och Compro Möten & Event går samman
Nya Mice Bokningsbolaget AB ska möta morgondagens efterfrågan inom mötesindustrin.
automatisk bokningsbekräftelse
Nordic Choice Hotels utökar möjligheterna till digitala mötesbokningar
Succésatsning på online-bokning av mötesrum expanderas till 71 nordiska hotell.
RSS
rss_icon
Länkar
Skellefteå har norra Sveriges största matevent

I direkt anslutning till Matfesten den 28-29 augusti genomförs Mat i Norr, en mötesplats för livsmedelsnäringen i norra Sverige. Betydelsen av en lokal matkultur med både råvaror, produkter och servering av hög kvalitet diskuteras ur flera olika perspektiv. Projektledaren Karin Lundkvist tror att antalet deltagande blir omkring 150 personer.

En av föreläsarna är Carin Fredlund som ska prata om de stora kedjornas egna märkesvaror. Är de en välsignelse eller förbannelse? Andra föreläsare är bland andra Ami Hovstadius, Visit Sweden, Sören Persson, LRF, Lotta Gröning, journalist och debattör samt Elin Bäckman, Coop Nord. Bland ämnena finns såväl livsmedelssäkerhet som varumärkesstrategier.

Skellefteå kommun, Måltidsenheten, har tagit initiativ till en nätverksträff i samband med mötet. Träffen riktar sig till arbetsledande chefer och kostchefer inom offentliga måltider från Sundsvall och norrut. En av huvudfrågorna är om det finns ett gemensamt behov av ett kunskapsnätverk.

Första dagen fokuserar kongressen på varumärkesfrågor, livsmedelssäkerhet och maten som besöksanledning. Dagen därpå fortsätter dialogen kring den offentliga maten som väckte stort intresse under mötet i fjol.

Mötet arrangeras i samarbete med LRF Västerbotten och Matproducenterna i Norr samt stöds av medel ur landsbygdsprogrammet.

Bilden: Leif Mannerström har medverkat två år i rad vid Matfesten i Skellefteå.