platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
I bästa sällskapet
Events Industry Council
belönar svenska Lotta Boman, Sigtunahöjden.
100 mest inflytelserika
Rösta på Atti Soenarso, Chefredaktör på Meetings International
Nominerad till Eventex Index 2021 De 100 mest inflytelserika personerna inom eventindustrin.
letar nyckeltal
Visita i nytt samarbete för nationell evenemangsstatistik
Sora aktörer tar fram relevant och pålitlig statistik för att stärka kunskapen om branschen.
Thought Leadership Hub
The ACF – Audite, Cogitare, Facite lovar att lyssna, tänka och göra
Ska hjälpa organisationer och destinationer att nå sin fulla potential genom business events.
ökat belgiskt intresse
Göteborg knyter band med Flandern
Avsiktsförklaring att stärka innovationssamarbetet mellan regionerna.
Dörrarna öppnas
Borås fylls av besökare igen
tre kongresser samma vecka plus EM-kval i fotboll för F16.
27 oktober
Ny dansk-svenskjobbmässa
på Malmömässan.
Cool konst
Tre dolda kulturgårdar
i Litauens främsta städer.
Flygnytt
AMF investerar 200 miljoner
i flygbolaget BRA.
RSS
rss_icon
Länkar
Skellefteå har norra Sveriges största matevent

I direkt anslutning till Matfesten den 28-29 augusti genomförs Mat i Norr, en mötesplats för livsmedelsnäringen i norra Sverige. Betydelsen av en lokal matkultur med både råvaror, produkter och servering av hög kvalitet diskuteras ur flera olika perspektiv. Projektledaren Karin Lundkvist tror att antalet deltagande blir omkring 150 personer.

En av föreläsarna är Carin Fredlund som ska prata om de stora kedjornas egna märkesvaror. Är de en välsignelse eller förbannelse? Andra föreläsare är bland andra Ami Hovstadius, Visit Sweden, Sören Persson, LRF, Lotta Gröning, journalist och debattör samt Elin Bäckman, Coop Nord. Bland ämnena finns såväl livsmedelssäkerhet som varumärkesstrategier.

Skellefteå kommun, Måltidsenheten, har tagit initiativ till en nätverksträff i samband med mötet. Träffen riktar sig till arbetsledande chefer och kostchefer inom offentliga måltider från Sundsvall och norrut. En av huvudfrågorna är om det finns ett gemensamt behov av ett kunskapsnätverk.

Första dagen fokuserar kongressen på varumärkesfrågor, livsmedelssäkerhet och maten som besöksanledning. Dagen därpå fortsätter dialogen kring den offentliga maten som väckte stort intresse under mötet i fjol.

Mötet arrangeras i samarbete med LRF Västerbotten och Matproducenterna i Norr samt stöds av medel ur landsbygdsprogrammet.

Bilden: Leif Mannerström har medverkat två år i rad vid Matfesten i Skellefteå.