platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
hotellnytt
Elite Hotels lanserar nytt restaurangkoncept
tillsammans med framstående krogprofiler.
11-12 maj 2022
Internationell Hi-Tech konferens och mässa
kommer till Stockholm.
flygindustrin
Kina blockerar vissa flyg från USA
när försiktighetsåtgärderna vid Covid ökar.
Restriktionerna blir fler
eCarExpo på Friends Arena
4-6 februari ställs in.
Blir ny stiftelse
Oslofjord Convention Center får nytt ägande
Målet är att bli norra Europas bästa konferensanläggning.
evenemang och möten
Ett år kvar
till handbolls-VM i Jönköping.
nytt jobb
Johanna Carinci Jonsson
tar över Clarion Collection Hotel Slottsparken i Linköping.
Nytt jobb
Angelica Vinuesa Gustafsson
ny Event project manager på BSC.
anställdas säkerhet
Safeture tecknar fyraårigt avtal
med Europeiska centralbanken, ECB.
nytt jobb
Lisette Jönsson
ny General Manager på Radisson Blu Hotel, Malmö.
RSS
rss_icon
Länkar
Svenska Gastrodagarna 2013, 650 deltagare på Conventum i Örebro.
Den 29-31 maj står Örebro värd för Svenska Gastrodagarna 2013, ett möte som samlar omkring 650 deltagare.

Gastrodagarna är Sveriges största vetenskapliga kongress för gastroenterologi och hepatologi och vänder sig till alla yrkeskategorier inom medicinska, kirurgiska och pediatriska specialiteter. Sektionen för Gastroenterologi, Medicinska kliniken och Kirurgiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Örebro står som värd för kongressen.

– Gastrodagarna arrangerades första gången 1993 och det skedde i Örebro. Att ånyo få stå som värd 20 år senare är ett hedersamt uppdrag, där vi får möjlighet till att leva upp till den förväntan som finns på ett högklassigt vetenskapligt och socialt arrangemang. Jag är övertygad om att dagarna i Örebro kommer att stärka Universitetssjukhusets, Universitets och i slutändan Örebro stads varumärke, säger Jonas Halfvarsson, överläkare och docent vid Universitetssjukhuset Örebro och ordförande i organisationskommittén.

Kongressen arrangeras på Conventum i centrala Örebro av Svensk Gastroenterologisk Förening (SGF) i samarbete med Föreningen för Sjuksköterskor inom Gastroenterologi i Sverige (FSGS) och Svensk Förening för Endoskopi och Gastroenterologi Personal (SEGP).

– Det här är inte det första mötet som Jonas Halfvarsson sett till att få till Örebro.

– Vi ska vara enormt tacksamma för våra lokala värdar, mötena de drar hit är mycket värdefulla för Örebro, säger Pernilla Körberg Törnqvist, chef på Örebro Convention Bureau och pekar på några av fördelarna för Örebro:

– Möten ger oss en stor kunskapshöjning. Fler verksamma inom området kan vara med då mötet hålls på hemmaplan och de får ta del av den senaste forskningen och utveckling på området. Även allmänheten får en dos kunskap tack vare att media ofta lyfter fram kongressens ämne.

– Dessutom får vi ett fokus på den forskning som bedrivs, stadens varumärke stärks, det skapar arbetstillfällen och det blir lättare att rekrytera, då deltagarna fått uppleva vår fina stad. Sedan får vi naturligtvis också en bra ekonomisk effekt med exempelvis ökad handel och hotellbeläggning.