platsannonser
nyheter
61 kontor i 31 länder
MCI
öppnar kontor i Hamburg.
flygnytt
Finnair öppnar ny rutt
till Busan under sommaren 2020.
hotellnytt
Ikoniska Borgafjäll hotell
i ny regi.
stora möten
Reykjavik får European Film Awards-galan 2020
1400 samlas för att sola sig i glansen.
Stockholm med på topplistan
Fortsatt tillväxt bland europeiska städer
European Cities Marketing Benchmarking Report 2019 är här.

MPI Sweden nedlagt
Nu gäller MPI Scandinavia.
nytt jobb
Karin Liberg
ny CIO för Resia Travel Group.
Klättrade 21 platser i ICCA-statistiken
Antalet möten och idrottsevenemang
ökar i Uppsala.
Möten & Events
Västsvenska besöksnäringsföretag
tar emot internationell naturturism-kongress i höst.
framtidskunskaper
Water&Wastewater
– ny internationell VA-mässa 2021.
RSS
rss_icon
Länkar
Kickoff för tävlingen Sydsveriges bästa golfkrog

Inte så många men naggande goda. Så kanske man kan sammanfatta tävlingen Sydsveriges bästa golfkrog med kick-off idag på Båstad golfkrog och i morgon på Hooks herrgård. Och med tanke på att Skåne har nästan 70 golfbanor vore det en nåd att stilla bedja om att golfkrogarna håller en hög matstandard.

Tittar vi på de tävlande krogarna verkar förutsättningarna vara ganska olika med väldigt väletablerade mötesanläggningar som Hooks herrgård och Ekerum på Öland vilka ställs mot Eve's Bistro i Tomelilla. Men låt inte skenet bedra. Eve Maltais, med ett förflutet på Drakamöllans berömda restaurang, kan bli årets uppstickare och med stor chans att vara den enda kvinnan som tävlar utnämner vi henne till tävlingens dark horse.

De som tävlar är: Eslövs golfrestaurang, Mat & Möten, Båstad golfklubb, Romele kro, Romelåsens golfklubb, Bosjökloster golfrestaurang, Lilla Viks golfrestaurang, Eve's bistro på Tomelilla golfkrog, Hooks herrgård, Hooks golfklubb, Söderåsens golfrestaurang, S:t Arild golfkrog, Restaurang Ekerum golf & resort hotel, Barsebäck golfrestaurang och Norraby krog samt Tranås golfklubb.

I juryn finns Leif Mannerström, Tommy Myllimäki, Tareq Taylor, Jannie S Vestergaard (projektledare för Smaka på Skåne) och Sten Janér (Regional Matkultur Småland).

Jesper Aspegren är moderator, och här pratas inte bara mat utan man talar också om varför det är bra att tävla i matlagning, vikten av att bygga starka varumärken, varför lokalproducerade råvaror är bäst och man hinner dessutom genomföra en metaplan-workshop om vad som är viktigt för en svensk golfkrog.

Arrangörer är Tourism in Skåne, Smaka på Skåne, och Smålands turism.

 

Bilden: Eve Maltais, Eve's bistro på Tomelilla golfkrog.