nyheter
Pilotprojekt
Ny riktad insats
ska stötta kultur och besöksnäring i Sörmland.
nytt jobb
Paul Lukes
blir ny vd på Clarion Hotel Post.
hotellnytt
Direktörsswop för Comfort Hotel
inkluderar Skandinaviens första nollenergihotell.
säkerhet & Hygien
​Svenska Möten
CovidClean™ certifierar mötesanläggningar.
Tillväxtverket satsar
Digital satsning på Västerås
som mötes- och evenemangsdestination.
digitalisera mera
Visit Stockholm och Tillväxtverket
satsar 8,3 miljoner på besöksnäring.
idéer som skapar möten
Karlstad: Nära 10 miljoner
fördelas till föreningar och organisationer 2021
NY detaljplan krävs
Lunds kongresshus ett steg närmare förverkligandet
Beslut om inriktning för mötesanläggningen, men vidare utredning krävs.
sammanslagning
Bokningsbolaget och Compro Möten & Event går samman
Nya Mice Bokningsbolaget AB ska möta morgondagens efterfrågan inom mötesindustrin.
automatisk bokningsbekräftelse
Nordic Choice Hotels utökar möjligheterna till digitala mötesbokningar
Succésatsning på online-bokning av mötesrum expanderas till 71 nordiska hotell.
RSS
rss_icon
Länkar
Kickoff för tävlingen Sydsveriges bästa golfkrog

Inte så många men naggande goda. Så kanske man kan sammanfatta tävlingen Sydsveriges bästa golfkrog med kick-off idag på Båstad golfkrog och i morgon på Hooks herrgård. Och med tanke på att Skåne har nästan 70 golfbanor vore det en nåd att stilla bedja om att golfkrogarna håller en hög matstandard.

Tittar vi på de tävlande krogarna verkar förutsättningarna vara ganska olika med väldigt väletablerade mötesanläggningar som Hooks herrgård och Ekerum på Öland vilka ställs mot Eve's Bistro i Tomelilla. Men låt inte skenet bedra. Eve Maltais, med ett förflutet på Drakamöllans berömda restaurang, kan bli årets uppstickare och med stor chans att vara den enda kvinnan som tävlar utnämner vi henne till tävlingens dark horse.

De som tävlar är: Eslövs golfrestaurang, Mat & Möten, Båstad golfklubb, Romele kro, Romelåsens golfklubb, Bosjökloster golfrestaurang, Lilla Viks golfrestaurang, Eve's bistro på Tomelilla golfkrog, Hooks herrgård, Hooks golfklubb, Söderåsens golfrestaurang, S:t Arild golfkrog, Restaurang Ekerum golf & resort hotel, Barsebäck golfrestaurang och Norraby krog samt Tranås golfklubb.

I juryn finns Leif Mannerström, Tommy Myllimäki, Tareq Taylor, Jannie S Vestergaard (projektledare för Smaka på Skåne) och Sten Janér (Regional Matkultur Småland).

Jesper Aspegren är moderator, och här pratas inte bara mat utan man talar också om varför det är bra att tävla i matlagning, vikten av att bygga starka varumärken, varför lokalproducerade råvaror är bäst och man hinner dessutom genomföra en metaplan-workshop om vad som är viktigt för en svensk golfkrog.

Arrangörer är Tourism in Skåne, Smaka på Skåne, och Smålands turism.

 

Bilden: Eve Maltais, Eve's bistro på Tomelilla golfkrog.