platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
Award winner
Lotta Boman, Sigtunahöjden
tilldelades IACCs Mel Hosansky Award.
söks från 10 augusti
Evenemangsstödet införs
måste vara minst 250 deltagare.
hotellnyttt
Qatar öppnar 105 nya hotell
inför Fotbolls-VM 2022.
Bra inititativ
Seoul Convention Bureau
bjöd in till en online-kampanj för att lyfta MICE-industrin.
30 nov - 2 dec 2021
IBTM World öppnar registreringen för Hosted Buyers
mässan för första gången i hybridformat.
växande mötesplats
Nytt toppmodernt storkök
i Scandinavian XPO byggdes på rekordtid.
mässor skapar möten
Stockholm Furniture & Light Fair
storsatsar på 2022 - skandinavisk design får större fokus än någonsin tidigare.
hotellutveckling
Pride House
checkar in på Clarion Hotel Stockholm.
mötesskapare
Internetstiftelsen
öppnar ett nordiskt chapter för World Wide Web Consortium, W3C.

Ny guide planerar Skånerundan
– lokala drycker kombineras med mat, cykling, vandring och kultur.
RSS
rss_icon
Länkar
Kickoff för tävlingen Sydsveriges bästa golfkrog

Inte så många men naggande goda. Så kanske man kan sammanfatta tävlingen Sydsveriges bästa golfkrog med kick-off idag på Båstad golfkrog och i morgon på Hooks herrgård. Och med tanke på att Skåne har nästan 70 golfbanor vore det en nåd att stilla bedja om att golfkrogarna håller en hög matstandard.

Tittar vi på de tävlande krogarna verkar förutsättningarna vara ganska olika med väldigt väletablerade mötesanläggningar som Hooks herrgård och Ekerum på Öland vilka ställs mot Eve's Bistro i Tomelilla. Men låt inte skenet bedra. Eve Maltais, med ett förflutet på Drakamöllans berömda restaurang, kan bli årets uppstickare och med stor chans att vara den enda kvinnan som tävlar utnämner vi henne till tävlingens dark horse.

De som tävlar är: Eslövs golfrestaurang, Mat & Möten, Båstad golfklubb, Romele kro, Romelåsens golfklubb, Bosjökloster golfrestaurang, Lilla Viks golfrestaurang, Eve's bistro på Tomelilla golfkrog, Hooks herrgård, Hooks golfklubb, Söderåsens golfrestaurang, S:t Arild golfkrog, Restaurang Ekerum golf & resort hotel, Barsebäck golfrestaurang och Norraby krog samt Tranås golfklubb.

I juryn finns Leif Mannerström, Tommy Myllimäki, Tareq Taylor, Jannie S Vestergaard (projektledare för Smaka på Skåne) och Sten Janér (Regional Matkultur Småland).

Jesper Aspegren är moderator, och här pratas inte bara mat utan man talar också om varför det är bra att tävla i matlagning, vikten av att bygga starka varumärken, varför lokalproducerade råvaror är bäst och man hinner dessutom genomföra en metaplan-workshop om vad som är viktigt för en svensk golfkrog.

Arrangörer är Tourism in Skåne, Smaka på Skåne, och Smålands turism.

 

Bilden: Eve Maltais, Eve's bistro på Tomelilla golfkrog.