platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter

Events Industry Council
belönar svenska Lotta Boman, Sigtunahöjden.
årets matvärvning
Stjärnkocken Daniel Berlin
sätter smak på en av Europas mest innovativa städer under H22 City Expo.
100 mest inflytelserika
Rösta på Atti Soenarso,
Chefredaktör på Meetings International.
letar nyckeltal
Visita i nytt samarbete
för nationell evenemangsstatistik.
Thought Leadership Hub
The ACF
- Audite, Cogitare, Facite, lovar att lyssna, tänka och göra .
ökat belgiskt intresse
Göteborg knyter band med Flandern
Syftet är att stärka innovationssamarbetet mellan regionerna.
Dörrarna öppnas
Borås fylls av besökare igen
tre kongresser samma vecka plus EM-kval i fotboll för F16.
27 oktober
Ny dansk-svenskjobbmässa
på Malmömässan.
Cool konst
Tre dolda kulturgårdar
i Litauens främsta städer.
Flygnytt
AMF investerar 200 miljoner
i flygbolaget BRA.
RSS
rss_icon
Länkar
Kickoff för tävlingen Sydsveriges bästa golfkrog

Inte så många men naggande goda. Så kanske man kan sammanfatta tävlingen Sydsveriges bästa golfkrog med kick-off idag på Båstad golfkrog och i morgon på Hooks herrgård. Och med tanke på att Skåne har nästan 70 golfbanor vore det en nåd att stilla bedja om att golfkrogarna håller en hög matstandard.

Tittar vi på de tävlande krogarna verkar förutsättningarna vara ganska olika med väldigt väletablerade mötesanläggningar som Hooks herrgård och Ekerum på Öland vilka ställs mot Eve's Bistro i Tomelilla. Men låt inte skenet bedra. Eve Maltais, med ett förflutet på Drakamöllans berömda restaurang, kan bli årets uppstickare och med stor chans att vara den enda kvinnan som tävlar utnämner vi henne till tävlingens dark horse.

De som tävlar är: Eslövs golfrestaurang, Mat & Möten, Båstad golfklubb, Romele kro, Romelåsens golfklubb, Bosjökloster golfrestaurang, Lilla Viks golfrestaurang, Eve's bistro på Tomelilla golfkrog, Hooks herrgård, Hooks golfklubb, Söderåsens golfrestaurang, S:t Arild golfkrog, Restaurang Ekerum golf & resort hotel, Barsebäck golfrestaurang och Norraby krog samt Tranås golfklubb.

I juryn finns Leif Mannerström, Tommy Myllimäki, Tareq Taylor, Jannie S Vestergaard (projektledare för Smaka på Skåne) och Sten Janér (Regional Matkultur Småland).

Jesper Aspegren är moderator, och här pratas inte bara mat utan man talar också om varför det är bra att tävla i matlagning, vikten av att bygga starka varumärken, varför lokalproducerade råvaror är bäst och man hinner dessutom genomföra en metaplan-workshop om vad som är viktigt för en svensk golfkrog.

Arrangörer är Tourism in Skåne, Smaka på Skåne, och Smålands turism.

 

Bilden: Eve Maltais, Eve's bistro på Tomelilla golfkrog.