nyheter
flygindustrin
Swedavias trafikstatistik för juli 2020:
passagerarna minskade med 87 procent.
hotellnytt
Skandinaviens första Radisson Red
öppnar i Aarhus, Danmark.
flygnytt
Easyjet öppnar fler linjer
för att möta starkt ökande efterfrågan.
2-3 september
Nu börjar nedräkningen
till Nordic Meetings & Events Expo 2020 i Köpenhamn.
17-18 september 2020
Seoul blir värd
för UIA:s virtuella rundabordssamtal.
första gången på 51 år
Dubai Rugby Sevens 2020
ställs in på grund av Covid-19.
nytt jobb
Han blir vd för Visit Lund
lämnar digitaliseringsarbetet i svensk elitfotboll.
Ska Sverige öppna sist?
​Nödrop från mötesindustrin!
Öppet brev till regeringen, riksdag, media och övriga intressenter.
22 & 23 september
Framtidens arbetsplats
- Ett digitalt event med Senab och Katarina Gospic.
Clean & Safe
Ny säkerhetsmärkning
bidrar till tryggt resande i Schweiz.
RSS
rss_icon
Länkar
Kickoff för tävlingen Sydsveriges bästa golfkrog

Inte så många men naggande goda. Så kanske man kan sammanfatta tävlingen Sydsveriges bästa golfkrog med kick-off idag på Båstad golfkrog och i morgon på Hooks herrgård. Och med tanke på att Skåne har nästan 70 golfbanor vore det en nåd att stilla bedja om att golfkrogarna håller en hög matstandard.

Tittar vi på de tävlande krogarna verkar förutsättningarna vara ganska olika med väldigt väletablerade mötesanläggningar som Hooks herrgård och Ekerum på Öland vilka ställs mot Eve's Bistro i Tomelilla. Men låt inte skenet bedra. Eve Maltais, med ett förflutet på Drakamöllans berömda restaurang, kan bli årets uppstickare och med stor chans att vara den enda kvinnan som tävlar utnämner vi henne till tävlingens dark horse.

De som tävlar är: Eslövs golfrestaurang, Mat & Möten, Båstad golfklubb, Romele kro, Romelåsens golfklubb, Bosjökloster golfrestaurang, Lilla Viks golfrestaurang, Eve's bistro på Tomelilla golfkrog, Hooks herrgård, Hooks golfklubb, Söderåsens golfrestaurang, S:t Arild golfkrog, Restaurang Ekerum golf & resort hotel, Barsebäck golfrestaurang och Norraby krog samt Tranås golfklubb.

I juryn finns Leif Mannerström, Tommy Myllimäki, Tareq Taylor, Jannie S Vestergaard (projektledare för Smaka på Skåne) och Sten Janér (Regional Matkultur Småland).

Jesper Aspegren är moderator, och här pratas inte bara mat utan man talar också om varför det är bra att tävla i matlagning, vikten av att bygga starka varumärken, varför lokalproducerade råvaror är bäst och man hinner dessutom genomföra en metaplan-workshop om vad som är viktigt för en svensk golfkrog.

Arrangörer är Tourism in Skåne, Smaka på Skåne, och Smålands turism.

 

Bilden: Eve Maltais, Eve's bistro på Tomelilla golfkrog.