nyheter
Säkerhet
Internationella CPTED
organisationens kongress 2021 till Helsingborg.
Hide and Seek
Högskolan Kristianstad
nominerad till Stora Kommunikationspriset.
hållbar stadsutveckling
Avsiktsförklaring mellan Johanneberg Science Park
och Landvetter Södra Utveckling AB.
hotellnytt
Första Radisson Individuals i Baltikum
öppnar sina dörrar i Tallinn.
nytt jobb
Anna Wallén
ny näringspolitisk chef på Visita.
Börjar 7 maj
Kändistätt på Lund Hotel Music tour
visas på egna YouTube-kanalen.
hotellnytt
Countryside Hotels:
70-plussare bokar weekends i maj.
skapar engagemang
Facilitatorhuset
utbildade 1600 deltagare på digitala möten.
skapar långsiktig samverkan
Stockholm utvecklar mötesindustrin
med 1,3 miljoner.
ökad säkerhet
Skånska Möten ingår avtal med StaySafe Hospitality
för att Covid-19 certifiera sina medlemsanläggningar.
RSS
rss_icon
Länkar
Upper House i Göteborg satsar på två stjärnor
Krister Dahl, tidigare lagledare för Kocklandslaget i åtta år, ska leda arbetet att göra Upper House nya restaurang till en av landets bästa. Ett av målen är att få två stjärnor i Guide Michelin.

Idag har Krister Dahl titeln Executive Chef för alla restauranger i Gothia Towers, vilket innebär att han ansvarar för restaurangernas utveckling. Han är ensam i världen om att ha fyra OS-guld i matlagning, varav ett som junior.

– Det intressanta med konceptet är att det liknar det gamla värdshuset, det finns ingen gräns mellan mat och logi, allt hänger ihop. Upper House är det moderna värdshuset, fast i en klass för sig, säger Krister Dahl.

Restaurangen finns på våning 25 och har plats för 50 sittande gäster. Invigningen sker i augusti.

 

Fakta

• Tretton svenska krogar har stjärnor i Guide Michelin.

• I Göteborg har Sjömagasinet, Thörnströms Kök, Kock & Vin, 28+ och Fond en stjärna vardera.

• Mathias Dahlgren Matsalen och Frantzén/Lindeberg i Stockholm har två stjärnor.

• Ingen svensk krog har fått toppresultatet tre stjärnor.

 

Foto: Jimmy Millblad.