platsannonser
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
mat och möten
Unik middagsupplevelse i 3D
kommer till At Six i Stockholm
möten är affärer
Zoo och Bakken tar upp kampen
med Tivoli för att locka större publik.
möten är affärer
Jehovas Vittnen
återvänder till Sundsvall.
förädla och förflytta kunskap
Hela Europas
outdoor-industri till Skåne.
hotellnytt
Clarion Hotel Örebro
åter i topp på TripAdvisors prestigefyllda lista.
svenska möten
Nu digitaliseras
mötesbokningar.
hotellnytt
Hotel Hellstens Glashus
firar 1-års jubileum.
flygnytt
Skellefteå Airport
får chartertrafik till Thailand.
Swedish Lapland
Skellefteå Airport
får pris som Årets Möjliggörare.
på nytt uppdrag
Stellan Eriksson
ny ekonomichef på MCI.
RSS
rss_icon
Länkar
Regeringen satsar på Matlandet Sverige

Regeringen satsar på Matlandet Sverige. I dag beslutar regeringen att bidra med 2,9 miljoner kronor för arbetet med det svenska deltagandet i Bocuse d’Or 2013. Pengarna ska också användas till det svenska arrangemanget av Kock-EM i Stockholm 2014.

– De två kocktävlingarna ger oss en unik chans att stärka bilden av Sverige som en gastronomisk nation i världsklass. Vi kommer också att stärka intresset för Sverige som både turist – och matnation. Våra svenska kockar som deltar i de här tävlingarna är spjutspetsen i matlandet Sverige, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson.

Regeringen beslutar att ge Gastronomi Sverige AB högst 2,9 miljoner kronor för arbetet med de svenska kockarnas deltagande i Bocuse d’Or 2013, samt till förberedelserna inför Kock-EM som arrangeras i Stockholm 2014.

Enligt regeringsbeslutet ska pengarna även användas till att främja bilden av Sverige som en gastronomisk nation. Tanken är också att höja det allmänna intresset för mat, matlagning och svenska råvaror.

Bilden: Svenska matlagningsframgångar i Erfurt ger större satsning från regeringen.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Om Bocuse d’Or:

Bocuse d’Or har sedan starten 1987 snabbt utvecklats till att bli en av världens mest prestigefyllda matlagningstävlingar, även kallat VM för kockar. Tävlingen har också blivit ett skyltfönster för spjutspetsgastronomi. Sverige har de senaste åren vunnit stora framgångar i tävlingen. Därför är tävlingen en viktig del för att nå ut internationellt med visionen Sverige – det nya matlandet.