platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef Akademikonferens
PCO för SLU, Karolinska Institutet, Stockholms universitet och Uppsala universitet.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
IMEX 2023
Tum Islam ALeminden Ozur Dileyeceksiniz
Tum Islam ALeminden Ozur Dileyeceksiniz
festivalsommar
Håkan Hellström
är klar för Way Out West.
stort event
Cirque du Soleil
återvänder till Malmö Arena i maj 2023.
hotellnytt
BWH Hotel Group lanserar Aiden
– ett nytt varumärke på hotellmarknaden.
Ny mötesplats
Digitalisering behövs
för ett levande Västerbotten.
digital plattform
Event Logic växer med över 800 procent
och expanderar till övriga Norden.
Utmärkelse
Tourism in Skånes innovationsprojekt
prisas internationellt.
flyg
Eurowings lanserar
lanserar direktlinjer till Rom och Stuttgart från Arlanda.
8 000 hundar
Nordens största hundevent
är tillbaka i Göteborg.
Den 16–18 februari 2023
Elite Grand Hotel Norrköping
officiellt hotell till Future Echoes.
RSS
rss_icon
Länkar
Regeringen satsar på Matlandet Sverige

Regeringen satsar på Matlandet Sverige. I dag beslutar regeringen att bidra med 2,9 miljoner kronor för arbetet med det svenska deltagandet i Bocuse d’Or 2013. Pengarna ska också användas till det svenska arrangemanget av Kock-EM i Stockholm 2014.

– De två kocktävlingarna ger oss en unik chans att stärka bilden av Sverige som en gastronomisk nation i världsklass. Vi kommer också att stärka intresset för Sverige som både turist – och matnation. Våra svenska kockar som deltar i de här tävlingarna är spjutspetsen i matlandet Sverige, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson.

Regeringen beslutar att ge Gastronomi Sverige AB högst 2,9 miljoner kronor för arbetet med de svenska kockarnas deltagande i Bocuse d’Or 2013, samt till förberedelserna inför Kock-EM som arrangeras i Stockholm 2014.

Enligt regeringsbeslutet ska pengarna även användas till att främja bilden av Sverige som en gastronomisk nation. Tanken är också att höja det allmänna intresset för mat, matlagning och svenska råvaror.

Bilden: Svenska matlagningsframgångar i Erfurt ger större satsning från regeringen.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Om Bocuse d’Or:

Bocuse d’Or har sedan starten 1987 snabbt utvecklats till att bli en av världens mest prestigefyllda matlagningstävlingar, även kallat VM för kockar. Tävlingen har också blivit ett skyltfönster för spjutspetsgastronomi. Sverige har de senaste åren vunnit stora framgångar i tävlingen. Därför är tävlingen en viktig del för att nå ut internationellt med visionen Sverige – det nya matlandet.