platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
flera nya avtal
Rekordår för Svenska Möten
ökar med nio procent jämfört med 2018.
Omvärldsanalys
Haag internationella kongresser
växte med 48 procent under 2019.
Evenemang skapar möten
​Lund växer som evenemangsstad
arrangörer kan få evenemangsstöd.
nytt jobb
Darren John
gör om Råbaren till TAKs Izakaya.
133 000 hotellnätter utvärderade
Egencia presenterar de 100 bästa affärshotellen 2020
enligt deras kunder. Sju svenska hotell är med.
nytt jobb
Aliki Krantz - hotelldirektören som hittat hem:
”På Park Inn by Radisson Stockholm Solna finns allt jag brinner för”
mässor skapar möten
Lounge Expo och GastroNord
arrangeras 31 mars – 2 april.
service i världsklass
Clarion Hotel Sign
vill ta gästupplevelsen till en ny nivå och tillsätter ett unikt Guest Experience Team.
Hållbarhet
Östersjöns och Mälarens överlevnad
i fokus på Allt för sjön 2020.
nytt jobb
Per Keller lämnar Yasuragi
återvänder till Sundsvall för att öppna Clarion Hotel.
RSS
rss_icon
Länkar
Regeringen satsar på Matlandet Sverige

Regeringen satsar på Matlandet Sverige. I dag beslutar regeringen att bidra med 2,9 miljoner kronor för arbetet med det svenska deltagandet i Bocuse d’Or 2013. Pengarna ska också användas till det svenska arrangemanget av Kock-EM i Stockholm 2014.

– De två kocktävlingarna ger oss en unik chans att stärka bilden av Sverige som en gastronomisk nation i världsklass. Vi kommer också att stärka intresset för Sverige som både turist – och matnation. Våra svenska kockar som deltar i de här tävlingarna är spjutspetsen i matlandet Sverige, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson.

Regeringen beslutar att ge Gastronomi Sverige AB högst 2,9 miljoner kronor för arbetet med de svenska kockarnas deltagande i Bocuse d’Or 2013, samt till förberedelserna inför Kock-EM som arrangeras i Stockholm 2014.

Enligt regeringsbeslutet ska pengarna även användas till att främja bilden av Sverige som en gastronomisk nation. Tanken är också att höja det allmänna intresset för mat, matlagning och svenska råvaror.

Bilden: Svenska matlagningsframgångar i Erfurt ger större satsning från regeringen.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Om Bocuse d’Or:

Bocuse d’Or har sedan starten 1987 snabbt utvecklats till att bli en av världens mest prestigefyllda matlagningstävlingar, även kallat VM för kockar. Tävlingen har också blivit ett skyltfönster för spjutspetsgastronomi. Sverige har de senaste åren vunnit stora framgångar i tävlingen. Därför är tävlingen en viktig del för att nå ut internationellt med visionen Sverige – det nya matlandet.