platsannonser
nyheter
61 kontor i 31 länder
MCI
öppnar kontor i Hamburg.
flygnytt
Finnair öppnar ny rutt
till Busan under sommaren 2020.
hotellnytt
Ikoniska Borgafjäll hotell
i ny regi.
stora möten
Reykjavik får European Film Awards-galan 2020
1400 samlas för att sola sig i glansen.
Stockholm med på topplistan
Fortsatt tillväxt bland europeiska städer
European Cities Marketing Benchmarking Report 2019 är här.

MPI Sweden nedlagt
Nu gäller MPI Scandinavia.
nytt jobb
Karin Liberg
ny CIO för Resia Travel Group.
Klättrade 21 platser i ICCA-statistiken
Antalet möten och idrottsevenemang
ökar i Uppsala.
Möten & Events
Västsvenska besöksnäringsföretag
tar emot internationell naturturism-kongress i höst.
framtidskunskaper
Water&Wastewater
– ny internationell VA-mässa 2021.
RSS
rss_icon
Länkar
Regeringen satsar på Matlandet Sverige

Regeringen satsar på Matlandet Sverige. I dag beslutar regeringen att bidra med 2,9 miljoner kronor för arbetet med det svenska deltagandet i Bocuse d’Or 2013. Pengarna ska också användas till det svenska arrangemanget av Kock-EM i Stockholm 2014.

– De två kocktävlingarna ger oss en unik chans att stärka bilden av Sverige som en gastronomisk nation i världsklass. Vi kommer också att stärka intresset för Sverige som både turist – och matnation. Våra svenska kockar som deltar i de här tävlingarna är spjutspetsen i matlandet Sverige, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson.

Regeringen beslutar att ge Gastronomi Sverige AB högst 2,9 miljoner kronor för arbetet med de svenska kockarnas deltagande i Bocuse d’Or 2013, samt till förberedelserna inför Kock-EM som arrangeras i Stockholm 2014.

Enligt regeringsbeslutet ska pengarna även användas till att främja bilden av Sverige som en gastronomisk nation. Tanken är också att höja det allmänna intresset för mat, matlagning och svenska råvaror.

Bilden: Svenska matlagningsframgångar i Erfurt ger större satsning från regeringen.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Om Bocuse d’Or:

Bocuse d’Or har sedan starten 1987 snabbt utvecklats till att bli en av världens mest prestigefyllda matlagningstävlingar, även kallat VM för kockar. Tävlingen har också blivit ett skyltfönster för spjutspetsgastronomi. Sverige har de senaste åren vunnit stora framgångar i tävlingen. Därför är tävlingen en viktig del för att nå ut internationellt med visionen Sverige – det nya matlandet.