platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef Akademikonferens
PCO för SLU, Karolinska Institutet, Stockholms universitet och Uppsala universitet.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
IMEX 2023
Tum Islam ALeminden Ozur Dileyeceksiniz
Tum Islam ALeminden Ozur Dileyeceksiniz
festivalsommar
Håkan Hellström
är klar för Way Out West.
stort event
Cirque du Soleil
återvänder till Malmö Arena i maj 2023.
hotellnytt
BWH Hotel Group lanserar Aiden
– ett nytt varumärke på hotellmarknaden.
Ny mötesplats
Digitalisering behövs
för ett levande Västerbotten.
digital plattform
Event Logic växer med över 800 procent
och expanderar till övriga Norden.
Utmärkelse
Tourism in Skånes innovationsprojekt
prisas internationellt.
flyg
Eurowings lanserar
lanserar direktlinjer till Rom och Stuttgart från Arlanda.
8 000 hundar
Nordens största hundevent
är tillbaka i Göteborg.
Den 16–18 februari 2023
Elite Grand Hotel Norrköping
officiellt hotell till Future Echoes.
RSS
rss_icon
Länkar
Tre kockar från Hufvudsta & Görveln till Årets Kock 2013
Två kockar från Hufvudsta gård i Solna är ännu en gång representerade i Årets Kock – SM i matlagning. Anders Dahl och Patrik Jonsson har valts ut bland 146 inskickade bidrag och tävlar i den första semifinalen den 13 november i Uppsala.

Anders Dahl, 34, arbetar som kökschef på Hufvudsta gård och har erfarenhet från krogar som Gondolen, Bon Lloc, Mondän och Spring. Det är tredje gången han skickar in ett bidrag till tävlingen, lika många gånger har han gått till semifinal. Han kvalificerade sig med rätten "kyckling från Hagby gård" med betor, morot och kål.

Patrik Jonsson, 28, har arbetat på Hufvudsta gård sedan i januari förra året och är en matkreatör som tycker om att hålla matlagningskurser. Han har tidigare erfarenheter från Lejondals slott och restaurang Kjellssons. Patrik Jonsson gick vidare med rätten "Viltrubbad" älg med kål, äpple, lök och svamp.

Intresset för årets upplaga av Årets Kock är stort. Etthundrafyrtiosex kockar skickade in ett tävlingsbidrag och en jury bestående av ett femtontal av landets främsta kockar har bedömt bidragen anonymt. Tjugofyra av de inskickade bidragen får tävla i två semifinaler. Den första genomförs i Uppsala den 13 november och den andra i Jönköping den 20 november. Finalen är den 8 februari i Stockholm.

Det är 12 kockar som möts i den andra semifinalen i Årets Kock. I startfältet finns flera av Skandinaviens bästa restauranger representerade.

Robert Hedman, tidigare kökschef på Hufvudsta gård men nu ansvarig för köket på systerhotellet Görvälns slott, gick även han till semifinalen i Uppsala.


 

Bilden: Patrik Jonsson och Anders Dahl från Hufvudsta Gård Mat & Möten samt Robert Hedman Görvälns slott har gått till semifinal i Årets Kock 2013.

Fotograf: Wolfgang Kleinschmidt.