nyheter
flygindustrin
Swedavias trafikstatistik för juli 2020:
passagerarna minskade med 87 procent.
hotellnytt
Skandinaviens första Radisson Red
öppnar i Aarhus, Danmark.
flygnytt
Easyjet öppnar fler linjer
för att möta starkt ökande efterfrågan.
2-3 september
Nu börjar nedräkningen
till Nordic Meetings & Events Expo 2020 i Köpenhamn.
17-18 september 2020
Seoul blir värd
för UIA:s virtuella rundabordssamtal.
första gången på 51 år
Dubai Rugby Sevens 2020
ställs in på grund av Covid-19.
nytt jobb
Han blir vd för Visit Lund
lämnar digitaliseringsarbetet i svensk elitfotboll.
Ska Sverige öppna sist?
​Nödrop från mötesindustrin!
Öppet brev till regeringen, riksdag, media och övriga intressenter.
22 & 23 september
Framtidens arbetsplats
- Ett digitalt event med Senab och Katarina Gospic.
Clean & Safe
Ny säkerhetsmärkning
bidrar till tryggt resande i Schweiz.
RSS
rss_icon
Länkar
Tre kockar från Hufvudsta & Görveln till Årets Kock 2013
Två kockar från Hufvudsta gård i Solna är ännu en gång representerade i Årets Kock – SM i matlagning. Anders Dahl och Patrik Jonsson har valts ut bland 146 inskickade bidrag och tävlar i den första semifinalen den 13 november i Uppsala.

Anders Dahl, 34, arbetar som kökschef på Hufvudsta gård och har erfarenhet från krogar som Gondolen, Bon Lloc, Mondän och Spring. Det är tredje gången han skickar in ett bidrag till tävlingen, lika många gånger har han gått till semifinal. Han kvalificerade sig med rätten "kyckling från Hagby gård" med betor, morot och kål.

Patrik Jonsson, 28, har arbetat på Hufvudsta gård sedan i januari förra året och är en matkreatör som tycker om att hålla matlagningskurser. Han har tidigare erfarenheter från Lejondals slott och restaurang Kjellssons. Patrik Jonsson gick vidare med rätten "Viltrubbad" älg med kål, äpple, lök och svamp.

Intresset för årets upplaga av Årets Kock är stort. Etthundrafyrtiosex kockar skickade in ett tävlingsbidrag och en jury bestående av ett femtontal av landets främsta kockar har bedömt bidragen anonymt. Tjugofyra av de inskickade bidragen får tävla i två semifinaler. Den första genomförs i Uppsala den 13 november och den andra i Jönköping den 20 november. Finalen är den 8 februari i Stockholm.

Det är 12 kockar som möts i den andra semifinalen i Årets Kock. I startfältet finns flera av Skandinaviens bästa restauranger representerade.

Robert Hedman, tidigare kökschef på Hufvudsta gård men nu ansvarig för köket på systerhotellet Görvälns slott, gick även han till semifinalen i Uppsala.


 

Bilden: Patrik Jonsson och Anders Dahl från Hufvudsta Gård Mat & Möten samt Robert Hedman Görvälns slott har gått till semifinal i Årets Kock 2013.

Fotograf: Wolfgang Kleinschmidt.