Den nya restaurangen West Coast, som ligger i lobbyn på Gothia Towers, är en modern bistro med saluhallskänsla där fokus ligger på havets mumsbitar och närproducerade råvaror från regionens producenter. På menyn finns bland annat krav- och MSC-märkta musslor från Mollösund. Torsken och kungsflundran kommer från bestånd som är grönlistade av WWF.
– Restaurangen är en kärleksförklaring till västkusten, till Sverige och vårt fantastiska skafferi av råvaror. Vi vill hylla små leverantörer som delar våra värderingar och står för hållbarhet, miljötänk och medvetna val, säger Krister Dahl, Executive Chef på Gothia Towers och lagledare för svenska kocklandslaget.
West Coast har cirka 70 sittplatser och erbjuder utöver vanliga restaurangbord även socialt ätande vid ”sällskapsbordet”, ett långbord för 12 personer och en matbar där middagsgäster utan sällskap känner sig välkomna. Skaldjursakvarium, ostrontrappa, kött- och fiskdiskar bidrar till västkustkänslan.