platsannonser
Eventkoordinator
till Tekniska Museet
nyheter
Idéer som bär frukt
GMIC Swedens pris för årets hållbarhetsinsats
tilldelas Göteborgsvarvet.
omvärldsanalys
XL International Workshop
25 ledande mötesorganisationer och mötesarenor träffas i Köpenhamn.
på nytt (tillfälligt) uppdrag
Göran von Arbin
blir hotellchef på nya Furuvik Havshotell.
Pris
Årets Ekoturismpris
till Mörrums Kronolaxfiske.
Omvärldsanalys
Uppsala ökar starkt
inom kongresser, konferenser och möten.
mat och möten
Koks på Färöarna
behåller Michelin-stjärnan.
politisk strid
Härnösands kommun överklagar
domen om hotellbygget.
Omvärldsanalys
Mattias Goldmann
till Sveriges Innovationsriksdag 2018.
Omvärldsanalys
Flygande start på 2018
för Svenska Möten.
möten skapar affärer
Traditionell japansk svärdritual
återinvigde Yasuragi.
RSS
rss_icon
Länkar
Ny västkustkrog på Gothia Towers

Den nya restaurangen West Coast, som ligger i lobbyn på Gothia Towers, är en modern bistro med saluhallskänsla där fokus ligger på havets mumsbitar och närproducerade råvaror från regionens producenter. På menyn finns bland annat krav- och MSC-märkta musslor från Mollösund. Torsken och kungsflundran kommer från bestånd som är grönlistade av WWF.

– Restaurangen är en kärleksförklaring till västkusten, till Sverige och vårt fantastiska skafferi av råvaror. Vi vill hylla små leverantörer som delar våra värderingar och står för hållbarhet, miljötänk och medvetna val, säger Krister Dahl, Executive Chef på Gothia Towers och lagledare för svenska kocklandslaget.

West Coast har cirka 70 sittplatser och erbjuder utöver vanliga restaurangbord även socialt ätande vid ”sällskapsbordet”, ett långbord för 12 personer och en matbar där middagsgäster utan sällskap känner sig välkomna. Skaldjursakvarium, ostrontrappa, kött- och fiskdiskar bidrar till västkustkänslan.