nyheter
PCO-kunskap
Samarbete
ska leda till fler kongresser i Jönköping.
mat och möten
Gastronomi Sverige Commis Award 2020
- vinnare Thilda Mårtensson.
flygnytt
Peab lägger ner driften
Ängelholm Helsingborg Airport tills vidare.
Omställning
Så blir Bokmässan 2020
ställs om till en digital bildningshubb.
framtiden kommer närmare
Eskilstuna kongresshus
står klart 2026.
stor utbyggnad på G
Chalmers Konferens & Restauranger
tar över Universeums restaurang- och eventverksamhet.
DEBATT
Dags att ge mässbranschen förutsättning
att fortsätta skapa värde för näringslivet.
Handelskammarens pris
Philippe Longchamps
är Sveriges bästa lärare 2020.
regional utveckling
Sex miljoner
investeras i nya XC-leder i Järvsö.
Hänger ditt företag med i utvecklingen?
PCO-nätverket Incon lanserar resurssida för Covid-19
med kontor på 170 destinationer.
RSS
rss_icon
Länkar
Stark Skånerepresentation på Copenhagen Cooking
Tourism in Skåne och Smaka på Skåne/Livsmedelsakademin bjuder in till en skånsk matmarknad och lounge på temat ”Skåne – Københavns vilde baghave” där ett tiotal restauranger från bland annat nätverket Skånska Matupplevelser deltar. För att kunna avnjuta maträtterna kan besökarna köpa klippkort för 150 danska kronor som ger tio smakprover.

På plats finns flera skånska matproducenter som bjuder på smakprover och säljer sina produkter.

– Efterfrågan på skånska råvaror ökar i och med att man på den danska sidan anammat det nya nordiska köket på olika kreativa sätt, säger Anna Eklund som ansvarar för producenttältet.

De som besöker den skånska matmarknaden får också bokningserbjudanden på boende i kombination med fantastiska matupplevelser.

Tack vare ett nytt samarbete mellan Smaka på Skåne och Öresundsbron får alla deltagande restauranger och producenter gratis överfart mellan Malmö och Köpenhamn.

Copenhagen Cooking pågår mellan den 20 augusti och den 2 september.

 

Säljer smakprover:

Brösarp Gästgifveri, Hotell Dannegården, Elisefarm, Grand i Lund, Häckeberga, Rebell, Rusthållargården, Skanörs Fiskrökeri, Skanörs Gästgiveri, The Lodge och Ängavallen.

 

Erbjuder resepaket:

Brösarps Gästgifveri och spa, Grand i Lund, Hotell Dannegården, Häckeberga,  Margretetorps Gästgifveri och Ringsjö Wärdshus.

 

Matproducenter:

Krokstorp gård (rapsolja), Söderberg & Sara (surdegsbröd), Bonnarps hjortgård (vilt), Maglehem (ekologisk äpplemust), Goagård (getost och marmelad),  Sunnantorps gård (ekologisk salami), Fridshills kyckling, Larsviken (grönsaker/chips) och Vikentomater.