platsannonser
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
mat och möten
Unik middagsupplevelse i 3D
kommer till At Six i Stockholm
möten är affärer
Zoo och Bakken tar upp kampen
med Tivoli för att locka större publik.
möten är affärer
Jehovas Vittnen
återvänder till Sundsvall.
förädla och förflytta kunskap
Hela Europas
outdoor-industri till Skåne.
hotellnytt
Clarion Hotel Örebro
åter i topp på TripAdvisors prestigefyllda lista.
svenska möten
Nu digitaliseras
mötesbokningar.
hotellnytt
Hotel Hellstens Glashus
firar 1-års jubileum.
flygnytt
Skellefteå Airport
får chartertrafik till Thailand.
Swedish Lapland
Skellefteå Airport
får pris som Årets Möjliggörare.
på nytt uppdrag
Stellan Eriksson
ny ekonomichef på MCI.
RSS
rss_icon
Länkar
Stark Skånerepresentation på Copenhagen Cooking
Tourism in Skåne och Smaka på Skåne/Livsmedelsakademin bjuder in till en skånsk matmarknad och lounge på temat ”Skåne – Københavns vilde baghave” där ett tiotal restauranger från bland annat nätverket Skånska Matupplevelser deltar. För att kunna avnjuta maträtterna kan besökarna köpa klippkort för 150 danska kronor som ger tio smakprover.

På plats finns flera skånska matproducenter som bjuder på smakprover och säljer sina produkter.

– Efterfrågan på skånska råvaror ökar i och med att man på den danska sidan anammat det nya nordiska köket på olika kreativa sätt, säger Anna Eklund som ansvarar för producenttältet.

De som besöker den skånska matmarknaden får också bokningserbjudanden på boende i kombination med fantastiska matupplevelser.

Tack vare ett nytt samarbete mellan Smaka på Skåne och Öresundsbron får alla deltagande restauranger och producenter gratis överfart mellan Malmö och Köpenhamn.

Copenhagen Cooking pågår mellan den 20 augusti och den 2 september.

 

Säljer smakprover:

Brösarp Gästgifveri, Hotell Dannegården, Elisefarm, Grand i Lund, Häckeberga, Rebell, Rusthållargården, Skanörs Fiskrökeri, Skanörs Gästgiveri, The Lodge och Ängavallen.

 

Erbjuder resepaket:

Brösarps Gästgifveri och spa, Grand i Lund, Hotell Dannegården, Häckeberga,  Margretetorps Gästgifveri och Ringsjö Wärdshus.

 

Matproducenter:

Krokstorp gård (rapsolja), Söderberg & Sara (surdegsbröd), Bonnarps hjortgård (vilt), Maglehem (ekologisk äpplemust), Goagård (getost och marmelad),  Sunnantorps gård (ekologisk salami), Fridshills kyckling, Larsviken (grönsaker/chips) och Vikentomater.