nyheter
Höjer säkerheten
Nova Park certifierad
till Stay Safe Advanced.
utvecklingspengar
Tio miljoner till Visit Sweden
för ytterligare marknadsföring av Sverige som resmål.
hållbarhet
Spännande nyhet:
Sverige etta i ny undersökning.
hotellnytt
Första Radisson Individuals
i Baltikum öppnar sina dörrar i Tallinn.
Studio Sola
Karlstad CCC
erbjuder ny studiolösning i samarbete med JK Ljud & Ljus.
Hållbar platsutveckling
Två miljoner från Tillväxtverket
till återstart av Hyllie.
Jimmyz
Ess Group toppar sin hotellista
med 28 våningar och 100 meter.
16 projekt får 16 miljoner
Nya projekt
ska hjälpa företag inom besöksnäringen att ställa om.
ny kunskap
Lärarlagsmöten
handlar mest om praktiska frågor.
första mötet idag
Näringsministern
inrättar besöksnäringsråd.
RSS
rss_icon
Länkar
Stark Skånerepresentation på Copenhagen Cooking
Tourism in Skåne och Smaka på Skåne/Livsmedelsakademin bjuder in till en skånsk matmarknad och lounge på temat ”Skåne – Københavns vilde baghave” där ett tiotal restauranger från bland annat nätverket Skånska Matupplevelser deltar. För att kunna avnjuta maträtterna kan besökarna köpa klippkort för 150 danska kronor som ger tio smakprover.

På plats finns flera skånska matproducenter som bjuder på smakprover och säljer sina produkter.

– Efterfrågan på skånska råvaror ökar i och med att man på den danska sidan anammat det nya nordiska köket på olika kreativa sätt, säger Anna Eklund som ansvarar för producenttältet.

De som besöker den skånska matmarknaden får också bokningserbjudanden på boende i kombination med fantastiska matupplevelser.

Tack vare ett nytt samarbete mellan Smaka på Skåne och Öresundsbron får alla deltagande restauranger och producenter gratis överfart mellan Malmö och Köpenhamn.

Copenhagen Cooking pågår mellan den 20 augusti och den 2 september.

 

Säljer smakprover:

Brösarp Gästgifveri, Hotell Dannegården, Elisefarm, Grand i Lund, Häckeberga, Rebell, Rusthållargården, Skanörs Fiskrökeri, Skanörs Gästgiveri, The Lodge och Ängavallen.

 

Erbjuder resepaket:

Brösarps Gästgifveri och spa, Grand i Lund, Hotell Dannegården, Häckeberga,  Margretetorps Gästgifveri och Ringsjö Wärdshus.

 

Matproducenter:

Krokstorp gård (rapsolja), Söderberg & Sara (surdegsbröd), Bonnarps hjortgård (vilt), Maglehem (ekologisk äpplemust), Goagård (getost och marmelad),  Sunnantorps gård (ekologisk salami), Fridshills kyckling, Larsviken (grönsaker/chips) och Vikentomater.