platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
forskning skapar möten
Mångmiljonsatsning
på svensk handelsforskning.
event skapar möten
Stort medieintresse
och stark turistekonomisk omsättning för SM-veckan Piteå.
23-25 november
Nordens största forum
för debatt och samtal om mänskliga rättigheter till Helsingborg 2023.
Hotellnytt
Scandic och Niam
bakom totalrenovering av Ariadne hotell i Värtahamnen.
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
RSS
rss_icon
Länkar
Sverige vann IACCs mattävling Copper Skillet för första gången

Världsfinalen i IACCs kocktävling Copper Skillet genomfördes på La Torretta Resort and Spa i Texas, USA. Villa Breviks köksmästare och Food & Beverage Manager Johan Heibert vann hela tävlingen.

Kocktävlingen initierades för nio år sedan och har tidigare vunnits av nationer som Kanada, Spanien, Danmark och USA. Det speciella är att kockarna bara har 30 minuter på sig att kreera en maträtt utifrån exakt samma råvaror, vilka är hemliga intill 15 minuter innan start, och utrustade med bara ett gasolkök som hjälpmedel.

– Jag blev lite förvånad då det visade sig att, bland de tre huvudingredienserna (proteiner) som man måste använda minst två av, inte fanns kött, säger Johan Heibert. Och eftersom vi var i Texas inte heller fisk utan tofu (sojabönor), quinoa (frön från en ört) och lokal Cheddar (ost).

Johan Heibert kom till Villa Brevik för två år sedan och har en klar ambition att förnya matupplevelsen och bygga upp det Cape Malay-inspirerade kök de har idag. Han är utbildad på Grythyttan och har bland annat jobbat som köksmästare på Rosendahls värdshus. Villa Brevik har tidigare kvalificerat sig till världsfinalen två gånger tidigare, då med Tommy Eriksson.

 

Bilden: Johan Heibert, Villa Brevik, tar emot priset som Årets kock inom IACC i världen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

IACC är en internationell organisation med mötesanläggningar i USA, Europa, Asien, och Australien. IACC-symbolen står för omsorgsfullt utvalda och kvalitetssäkrade anläggningar och har högsta kvalitet beträffande teknisk utrustning, professionell personal och personlig service.