platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
och vinnaren är...
Tre kommuner
tävlar om att bli Sveriges DigitaliseringsKommun.
året-runt-destination
Skytteholm Hotell & Konferens expanderar
– bygger Nordiskt Spa och padelbanor.
nytt uppdrag
Andrea Jovell
på ny post i turismorganisationen SNDMO.
20 våningar högt
Sara kulturhus
– trä, hållbarhet och Spider-Man.
fint pris utdelat
Karin Franssons Mentorpris 2021
tilldelas Jenny Roshage-Theander, Näsby Slott.fint pris utdelat
Flygnytt
Emirates
vill anställa 3 500 nya medarbetare.
ny infrastruktur
Utvecklingsprojekt i Halmstad
får 200 000 kronor.
omvärldsanalys
Var flexibel, kreativ
och hitta nya sätt att underlätta för nätverken säger ABPCO:s undersökning.
flygnytt
Finnair störst på direktflyg till Asien
och USA från Arlanda: Erbjuder nu även direkttrafik till Los Angeles och New York.
hotellnytt
Scandic
fortsätter att utbilda morgondagens ledare.
RSS
rss_icon
Länkar
Sverige vann IACCs mattävling Copper Skillet för första gången

Världsfinalen i IACCs kocktävling Copper Skillet genomfördes på La Torretta Resort and Spa i Texas, USA. Villa Breviks köksmästare och Food & Beverage Manager Johan Heibert vann hela tävlingen.

Kocktävlingen initierades för nio år sedan och har tidigare vunnits av nationer som Kanada, Spanien, Danmark och USA. Det speciella är att kockarna bara har 30 minuter på sig att kreera en maträtt utifrån exakt samma råvaror, vilka är hemliga intill 15 minuter innan start, och utrustade med bara ett gasolkök som hjälpmedel.

– Jag blev lite förvånad då det visade sig att, bland de tre huvudingredienserna (proteiner) som man måste använda minst två av, inte fanns kött, säger Johan Heibert. Och eftersom vi var i Texas inte heller fisk utan tofu (sojabönor), quinoa (frön från en ört) och lokal Cheddar (ost).

Johan Heibert kom till Villa Brevik för två år sedan och har en klar ambition att förnya matupplevelsen och bygga upp det Cape Malay-inspirerade kök de har idag. Han är utbildad på Grythyttan och har bland annat jobbat som köksmästare på Rosendahls värdshus. Villa Brevik har tidigare kvalificerat sig till världsfinalen två gånger tidigare, då med Tommy Eriksson.

 

Bilden: Johan Heibert, Villa Brevik, tar emot priset som Årets kock inom IACC i världen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

IACC är en internationell organisation med mötesanläggningar i USA, Europa, Asien, och Australien. IACC-symbolen står för omsorgsfullt utvalda och kvalitetssäkrade anläggningar och har högsta kvalitet beträffande teknisk utrustning, professionell personal och personlig service.