platsannonser
nyheter
kunskapsöverföring
Internationell mätkongress till Borås
Mötet förväntas locka 200 deltagare.
event skapar möten
Premiär för Göteborgs egna och unika bubbelevent
champagne, cava, crémant och prosecco i fokus.
Hållbarhet
BRA skriver flyghistoria igen:
idag landade världens mest klimateffektiva flygning på Bromma flygplats.
nytt jobb
Martin Åkesson
Ny vd på Radisson Blu Hotel, Malmö
nytt jobb
Magnus Prössel
ny Head Chef på Radisson Blu Malmö.
innovationer prisas
De vann Svenska Mötespriset 2019
Årets Mötesplats – Thoresta Herrgård, Bro.
Sverige med i världstoppen
Nya ICCA-statistiken välkomnar Färöarna in på listan
Sverige på fin 14:e plats.
utvecklingsinitiativ
Tillsammans tar nu Stockholms Clarion Hotel
upp kampen mot droger.
nytt jobb
Marie Louise Alderlid
ny Account Manager på Radisson Hotel Group.
nya uppdrag
Meetx vinner ramavtal med KTH,
Chalmers och Folkhälsomyndigheten – och expanderar.
RSS
rss_icon
Länkar
Sverige vann IACCs mattävling Copper Skillet för första gången

Världsfinalen i IACCs kocktävling Copper Skillet genomfördes på La Torretta Resort and Spa i Texas, USA. Villa Breviks köksmästare och Food & Beverage Manager Johan Heibert vann hela tävlingen.

Kocktävlingen initierades för nio år sedan och har tidigare vunnits av nationer som Kanada, Spanien, Danmark och USA. Det speciella är att kockarna bara har 30 minuter på sig att kreera en maträtt utifrån exakt samma råvaror, vilka är hemliga intill 15 minuter innan start, och utrustade med bara ett gasolkök som hjälpmedel.

– Jag blev lite förvånad då det visade sig att, bland de tre huvudingredienserna (proteiner) som man måste använda minst två av, inte fanns kött, säger Johan Heibert. Och eftersom vi var i Texas inte heller fisk utan tofu (sojabönor), quinoa (frön från en ört) och lokal Cheddar (ost).

Johan Heibert kom till Villa Brevik för två år sedan och har en klar ambition att förnya matupplevelsen och bygga upp det Cape Malay-inspirerade kök de har idag. Han är utbildad på Grythyttan och har bland annat jobbat som köksmästare på Rosendahls värdshus. Villa Brevik har tidigare kvalificerat sig till världsfinalen två gånger tidigare, då med Tommy Eriksson.

 

Bilden: Johan Heibert, Villa Brevik, tar emot priset som Årets kock inom IACC i världen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

IACC är en internationell organisation med mötesanläggningar i USA, Europa, Asien, och Australien. IACC-symbolen står för omsorgsfullt utvalda och kvalitetssäkrade anläggningar och har högsta kvalitet beträffande teknisk utrustning, professionell personal och personlig service.