platsannonser
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
mat och möten
Unik middagsupplevelse i 3D
kommer till At Six i Stockholm
möten är affärer
Zoo och Bakken tar upp kampen
med Tivoli för att locka större publik.
möten är affärer
Jehovas Vittnen
återvänder till Sundsvall.
förädla och förflytta kunskap
Hela Europas
outdoor-industri till Skåne.
hotellnytt
Clarion Hotel Örebro
åter i topp på TripAdvisors prestigefyllda lista.
svenska möten
Nu digitaliseras
mötesbokningar.
hotellnytt
Hotel Hellstens Glashus
firar 1-års jubileum.
flygnytt
Skellefteå Airport
får chartertrafik till Thailand.
Swedish Lapland
Skellefteå Airport
får pris som Årets Möjliggörare.
på nytt uppdrag
Stellan Eriksson
ny ekonomichef på MCI.
RSS
rss_icon
Länkar
Sverige vann IACCs mattävling Copper Skillet för första gången

Världsfinalen i IACCs kocktävling Copper Skillet genomfördes på La Torretta Resort and Spa i Texas, USA. Villa Breviks köksmästare och Food & Beverage Manager Johan Heibert vann hela tävlingen.

Kocktävlingen initierades för nio år sedan och har tidigare vunnits av nationer som Kanada, Spanien, Danmark och USA. Det speciella är att kockarna bara har 30 minuter på sig att kreera en maträtt utifrån exakt samma råvaror, vilka är hemliga intill 15 minuter innan start, och utrustade med bara ett gasolkök som hjälpmedel.

– Jag blev lite förvånad då det visade sig att, bland de tre huvudingredienserna (proteiner) som man måste använda minst två av, inte fanns kött, säger Johan Heibert. Och eftersom vi var i Texas inte heller fisk utan tofu (sojabönor), quinoa (frön från en ört) och lokal Cheddar (ost).

Johan Heibert kom till Villa Brevik för två år sedan och har en klar ambition att förnya matupplevelsen och bygga upp det Cape Malay-inspirerade kök de har idag. Han är utbildad på Grythyttan och har bland annat jobbat som köksmästare på Rosendahls värdshus. Villa Brevik har tidigare kvalificerat sig till världsfinalen två gånger tidigare, då med Tommy Eriksson.

 

Bilden: Johan Heibert, Villa Brevik, tar emot priset som Årets kock inom IACC i världen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

IACC är en internationell organisation med mötesanläggningar i USA, Europa, Asien, och Australien. IACC-symbolen står för omsorgsfullt utvalda och kvalitetssäkrade anläggningar och har högsta kvalitet beträffande teknisk utrustning, professionell personal och personlig service.