platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
800 deltagare
Sweden Game Conference
bjöd in den svenska spelbranschen till Skövde.
EU tävling
Bordeaux och Valencia
2022 års europeiska huvudstäder för smart turism.
hotellnytt
Radisson Hotel Group
blir världens första hotellkoncern som erbjuder koldioxidnegativa möten.
300 deltagare kommer
Internationell bordtennistävling
för ungdomar till Helsingborg.
nytt jobb
Åsa Wirén
ny CFO för Scandic Hotels.
Magisk svit fortsätter
Göteborg vinner internationellt pris
för Hållbarhetsarbetet för femte året i rad.
Swedish Network of Event Destinations
Visit Blekinges destinationsutvecklare
tar plats i nationell nätverksstyrelse.
I bästa sällskapet
Events Industry Council
belönar svenska Lotta Boman, Sigtunahöjden.
100 mest inflytelserika
Rösta på Atti Soenarso, Chefredaktör på Meetings International
Nominerad till Eventex Index 2021 De 100 mest inflytelserika personerna inom eventindustrin.
RSS
rss_icon
Länkar
Kock-EM 2014 ett lyft för Stockholm

Bocuse d´Or Europe är ett av Europas mest prestigefyllda matevenemang och anordnas i Stockholm i samband med den stora mat- och dryckesmässan Gastro Nord och Vinordic på Stockholmsmässan i maj 2014.

– Evenemang skapar arbetstillfällen och gör Stockholm mer attraktivt som besöksstad. Med tävlingen stärks också vår position som evenemangsstad, säger Ulla Hamilton (M), företagar- och arbetsmarknadsborgarråd i Stockholms stad samt ordförande i Stockholm Business Region.

Bakom ansökan om att hålla Bocuse d’Or 2014 står Gastronomi Sverige med stöd av Stockholm Visitors Board/Stockholm Business Region, Stockholmsmässan, och regeringens satsning Matlandet Sverige.

Turismen i Stockholms län omsätter varje år 22 miljarder kronor och skapar 18,700 arbetstillfällen. Av den totala turismomsättningen svarar evenemang för fem miljarder kronor.

Stockholmsmässan har arrangerat Gastro Nord i över 25 år, den idag viktigaste mässan i norra Europa för dem som arbetar inom hotell, restaurang och catering.