platsannonser
Vi söker Event Sales Manager
till 
CWT MEETINGS & EVENTS
nyheter
kunskapsmöte
Associations World Congress & Expo
på Svenska Mässan 7-10 april.
fullspäckat utvecklingsprogram
En tidigare munk,
en spelutvecklare och en självutnämnd tekniknörd bland experttalarna på IMEX i Frankfurt.

Lounge Summit i Göteborg presenterar
Spännande program med nästan 30 talare.
resor skapar möten
Nordic Choice Hotels inleder samarbete med Nordic Travel och Visit Group
Ska underlätta bokningen av paketlösningar.
World Water Day
För andra året i rad
tar Clarion Hotel Amaranten upp kampen för rent vatten för alla.
hotellnytt
Skanska bygger nollenergihotell
i Solna för cirka 470 miljoner kronor. Comfort Hotels har driften.
Event skapar möten
Strategi för bättre evenemang till Luleåborna
Ska vara klar i maj/juni.
Möten skapar affärer
Årets Mötespris går till Uddeholms AB
Självklara vinnare 2019.
nya kunskaper
Meeting Design Week
den 10 och 11 april i Helsingfors.
Omvärldsanalys
Nytt från Las Vegas:
Hotellrobotar, interaktiva golfbanor och världens första robotbartender
RSS
rss_icon
Länkar
Kock-VM till Sverige 2014

– Vi ska arrangera en tävling i absolut världsklass, säger Mathias Dahlgren, president i den svenska Bocuse d'Or Akademien.

Han är tillsammans med en 70 personer stor svensk delegation på Bocuse d'Or i Bryssel, som är kvalificeringstävling till kock-VM i Lyon nästa år. Prins Carl Philip, landsbygdsminister Eskil Erlandsson och handelsminister Ewa Björling är tre andra deltagare.

– Vi har ett massivt stöd av alla från regeringen till Restaurangsverige. Det är ett av Europas mest prestigefyllda matevenemang som ska genomföras på Stockholmsmässan i Stockholm, säger Mathias Dahlgren.

Från början ansökte Italien, Danmark, Sverige och Polen om kock-EM 2014. Bakom den svenska ansökan står Gastronomi Sverige som ägs av medlemmarna i svenska Bocuse d'Or Akademin.

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson är nöjd med att Sverige vann striden om kock-EM.

– Det här stärker bilden av matlandet Sverige nationellt och internationellt. Vi har kockar som är bland de bästa i världen, vi har fantastiska råvaror och ligger i framkant när det gäller utvecklingen, säger han.

 

Bilden: Adam Dahlberg (bilden) vann silver i Bocuse d'Or Europe häromkvällen. Norges Örjan Johannessen tog guld och Danmarks Jeppe Foldager silver.