platsannonser
Kommunikationsstrateg för IUFROs världskongress 2024
Framtid, innovation och Agenda 2030 utgör ledstjärnor för kongressen.
nyheter
forskning skapar möten
Forskare
har en viktig och mångfacetterad roll i inkubatorer.
Hotellnytt
BWH Hotel Group
fortsätter expandera i Norge.
UNWTO-möte i går
IATA tror på vaccinationskrav
för att flyga internationellt.
Fourth Industrial Revolution
MCI ställer om
till den digitala tidsåldern.
forskningsresultat
Innovationsnätverket ”Future Meeting Space”:
har ett digitalt evenemang den 22 februari.
flygnytt
Emirates utökar sin verksamhet till USA
efter ökad efterfrågan.
En sann förebild
Charbél Gabro
vinner Stora Målpriset 2020.
strikta krav
Mallorca tilldelas prestigefyllt certifikat från UNWTO
- som första turistdestination i Europa.
omställning
​Stockholmsmässan
blir padelarena.
I natt jag drömde
Micke Darmell
skriver ett brev från framtiden.
RSS
rss_icon
Länkar
Restaurang The Local i Kall får kvalitetsutmärkelse för lokal mat
Restaurangen på Kall Auto Lodge har i dagarna fått utmärkelsen Mer värd mat. En kvalitetsmärkning till restauranger som är särskilt duktiga på att servera vällagad lokal mat. Utmärkelsen delas ut av Matakademien i Jämtland Härjedalen.

– Det känns jätteroligt och hedrande att få den här utmärkelsen. Vi har sedan starten för två år sedan satsat på en meny som helt och hållet bygger på de bästa lokala råvarorna med överraskande smakupplevelser. Vi har många utländska gäster som verkligen uppskattar god vällagad mat och framförallt de exotiska inslagen med björn, ren och älg, säger Jonas Landmark, köksmästare på The Local.

– Vi är glada över att kvalitetsmärka The Local på Kall Auto Lodge. Restaurangen kännetecknas av en mycket hög ambitionsnivå vad gäller att presentera lokala råvaror i sina menyer. Ett gott handlag i köket, trivsam miljö och hög servicenivå bidrar till att The Local lätt kan räknas som en av de ledande krogarna i länet, säger Claes Ohlsén Matakademien Jämtland Härjedalen

Gourmetbistron The Local erbjuder modern rustik matlagning med lokalproducerade råvaror. Som medlemmar i Fjällbete garanterar restaurangen kött av bästa kvalitet från välmående djur. Köksmästaren Jonas Landmark har lång erfarenhet från både finkrogar till stora eventmiddagar. Han har bland annat arbetat med köksstaben under Kronprinsessans bröllop, Volvo Ocean Race och i svenska paviljongen på Världsutställningen i Shanghai.

Jämtlands län är känt för sina fina lokala råvaror såsom älg, ren och fjällfisk samt kött från gris, nöt och fågel, ostar, bärprodukter och bröd med mera. Den röda skylten med utmärkelsen Mer värd mat som sätts upp vid entrén visar att krogen alltid har minst en förrätt, två varmrätter och en efterrätt där huvudråvaran är lokalt producerad, vilket ska framgå i menyn. Att lokala rätter är väl tillagade och även erbjuds som barnportioner. Att serveringspersonalen är väl förtrogen om de lokala rätterna och kan informera om ursprung, förädling och tillagning.

Uppföljningen av de kvalitetsmärkta krogarna sker genom löpande provätningar och kontroll av krogarnas menyer. Matakademien i Jämtland- Härjedalen är en ideell förening vars syfte är att stödja utveckling och information kring länets lokala matproduktion.