nyheter
-22 miljoner passagerare
Swedavias delårsrapport
januari-september 2020: Långsam återhämtning och hög osäkerhet.
- 53% jämfört med 2019
174 miljoner jobb inom resor och turism kan gå förlorade
på grund av Covid-19 och resebegränsningar, säger WTTC.
Inställt
Formex
och Stockholm Furniture & Light Fair 2021 ställs in.
4-6 november 2021
Nordic MICE Summit 2020
flyttar till nya datum 2021.
Växande rörelse
Berlin intensifierar sin hållbarhetssatsning
går med i GDS-Index.
Hösten 2021
Comic Con
i Stockholm och Göteborg flyttas på grund av pandemin.
Yes I can!
Radisson Hotel Group
lanserar ett nytt varumärke: Radisson Individual och tecknar avtal med tio nya hotell.
Näringförbud sedan mars
Sveriges största mässanläggningar
presenterar det gemensamma säkerhetsinitiativet: Vi ses säkert.
Startar i november 2020
Nytt innovationsprojekt för omstart i besöksnäringen
ska utveckla nya affärsmodeller.
2-8 november
Psykeveckan i Umeå 2020
16:e året i rad – i år helt digitalt.
RSS
rss_icon
Länkar
Restaurang The Local i Kall får kvalitetsutmärkelse för lokal mat
Restaurangen på Kall Auto Lodge har i dagarna fått utmärkelsen Mer värd mat. En kvalitetsmärkning till restauranger som är särskilt duktiga på att servera vällagad lokal mat. Utmärkelsen delas ut av Matakademien i Jämtland Härjedalen.

– Det känns jätteroligt och hedrande att få den här utmärkelsen. Vi har sedan starten för två år sedan satsat på en meny som helt och hållet bygger på de bästa lokala råvarorna med överraskande smakupplevelser. Vi har många utländska gäster som verkligen uppskattar god vällagad mat och framförallt de exotiska inslagen med björn, ren och älg, säger Jonas Landmark, köksmästare på The Local.

– Vi är glada över att kvalitetsmärka The Local på Kall Auto Lodge. Restaurangen kännetecknas av en mycket hög ambitionsnivå vad gäller att presentera lokala råvaror i sina menyer. Ett gott handlag i köket, trivsam miljö och hög servicenivå bidrar till att The Local lätt kan räknas som en av de ledande krogarna i länet, säger Claes Ohlsén Matakademien Jämtland Härjedalen

Gourmetbistron The Local erbjuder modern rustik matlagning med lokalproducerade råvaror. Som medlemmar i Fjällbete garanterar restaurangen kött av bästa kvalitet från välmående djur. Köksmästaren Jonas Landmark har lång erfarenhet från både finkrogar till stora eventmiddagar. Han har bland annat arbetat med köksstaben under Kronprinsessans bröllop, Volvo Ocean Race och i svenska paviljongen på Världsutställningen i Shanghai.

Jämtlands län är känt för sina fina lokala råvaror såsom älg, ren och fjällfisk samt kött från gris, nöt och fågel, ostar, bärprodukter och bröd med mera. Den röda skylten med utmärkelsen Mer värd mat som sätts upp vid entrén visar att krogen alltid har minst en förrätt, två varmrätter och en efterrätt där huvudråvaran är lokalt producerad, vilket ska framgå i menyn. Att lokala rätter är väl tillagade och även erbjuds som barnportioner. Att serveringspersonalen är väl förtrogen om de lokala rätterna och kan informera om ursprung, förädling och tillagning.

Uppföljningen av de kvalitetsmärkta krogarna sker genom löpande provätningar och kontroll av krogarnas menyer. Matakademien i Jämtland- Härjedalen är en ideell förening vars syfte är att stödja utveckling och information kring länets lokala matproduktion.