platsannonser
Vi söker Event Sales Manager
till 
CWT MEETINGS & EVENTS
nyheter
kunskapsmöte
Associations World Congress & Expo
på Svenska Mässan 7-10 april.
fullspäckat utvecklingsprogram
En tidigare munk,
en spelutvecklare och en självutnämnd tekniknörd bland experttalarna på IMEX i Frankfurt.

Lounge Summit i Göteborg presenterar
Spännande program med nästan 30 talare.
resor skapar möten
Nordic Choice Hotels inleder samarbete med Nordic Travel och Visit Group
Ska underlätta bokningen av paketlösningar.
World Water Day
För andra året i rad
tar Clarion Hotel Amaranten upp kampen för rent vatten för alla.
hotellnytt
Skanska bygger nollenergihotell
i Solna för cirka 470 miljoner kronor. Comfort Hotels har driften.
Event skapar möten
Strategi för bättre evenemang till Luleåborna
Ska vara klar i maj/juni.
Möten skapar affärer
Årets Mötespris går till Uddeholms AB
Självklara vinnare 2019.
nya kunskaper
Meeting Design Week
den 10 och 11 april i Helsingfors.
Omvärldsanalys
Nytt från Las Vegas:
Hotellrobotar, interaktiva golfbanor och världens första robotbartender
RSS
rss_icon
Länkar
Matstudiokonceptet Aveqia expanderar i Stockholm
Svenska matstudiokonceptet Aveqia expanderar sin verksamhet genom att öppna Europas största matstudio i Stockholm. Konceptet med Aktiv matlagning har funnits i tio år men aldrig tidigare varit så efterfrågat som nu. I början av december öppnar Aveqia i nya lokaler för att möta efterfrågan. Samtidigt har kontraktet för första utlandsetableringen precis signats i London.

I linje med Eskil Erlandssons vision om Sverige som det nya matlandet i Europa tar entreprenören och grundaren för Aveqia, David Berggren, de svenska smakerna till London. Med sina tio år bakom konceptet Aktiv matlagning bjuder Aveqia in gästen till spisen, en umgängesform som skapar både goda relationer och goda rätter. Med allt större efterfrågan öppnar i december Europas största matstudio i Stockholm. Samtidigt fortsätter Aveqias expansion till Göteborg och under 2012 även London.

Mitt i finanskvarteren på Bridge street kommer den 400 kvadratmeter stora lokalen att öppna i början av april. Med välsignelser från utländska gäster och rådgivare som exempelvis Sarah Stewart, som länge jobbat för Gordon Ramsey, känner sig vd Johan Kadar säker på sin satsning. David Berggren ser sitt första kök utomlands som en möjlighet att möta nya gäster och även ett ypperligt tillfälle att presentera svenska produkter på en ny marknad.

– Intresset för aktiv matlagning har ökat de senaste åren, företag satsar stort på att göra aktiviteter tillsammans med sina anställda och gemene man blir allt mer intresserad av att involveras i matlagningen, säger David Berggren. Självklart känns det spännande att prova konceptet utanför Sveriges gränser.

Den nya matstudion i Stockholm blir den största och mest avancerade i Europa, med plats för över 160 matlagande gäster samtidigt. För designen står arkitekten Pontus Lomar (F12 & Grill) som har ritat den toppmoderna studion med köksutrustning från bland annat Gaggenau och Poggenpohl.

– Det är kul att nu även ge privatpersoner möjligheten till en större matupplevelse med lanseringen av vårt restaurangkoncept. Här får de vara nära råvarorna, möta tekniken i köket och samtidigt träffa likasinnade runt spisen, tänk vilken helkväll, säger David Berggren.

Aveqias matstudio ligger på Tulegatan 11 i centrala Stockholm.