platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
30 nov - 2 dec 2021
IBTM World öppnar registreringen för Hosted Buyers
mässan för första gången i hybridformat.
växande mötesplats
Nytt toppmodernt storkök
i Scandinavian XPO byggdes på rekordtid.
mässor skapar möten
Stockholm Furniture & Light Fair
storsatsar på 2022 - skandinavisk design får större fokus än någonsin tidigare.
hotellutveckling
Pride House
checkar in på Clarion Hotel Stockholm.
mötesskapare
Internetstiftelsen
öppnar ett nordiskt chapter för World Wide Web Consortium, W3C.

Ny guide planerar Skånerundan
– lokala drycker kombineras med mat, cykling, vandring och kultur.
hotellnyttt
Jessica Karlsson ny General Manager på NOFO
Alexander Alkesten ny brandmanager.
5-12 mars
World Junior Curling Championships
till Jönköping 2022.
1000 deltagare?
Stort intresse
när Sveriges vackraste MTB lopp ska köras.
flygnytt
Direktflyg från Arlanda i vinter:
Finnair flyger direkt till Bangkok, Phuket och Miami.
RSS
rss_icon
Länkar
Matstudiokonceptet Aveqia expanderar i Stockholm
Svenska matstudiokonceptet Aveqia expanderar sin verksamhet genom att öppna Europas största matstudio i Stockholm. Konceptet med Aktiv matlagning har funnits i tio år men aldrig tidigare varit så efterfrågat som nu. I början av december öppnar Aveqia i nya lokaler för att möta efterfrågan. Samtidigt har kontraktet för första utlandsetableringen precis signats i London.

I linje med Eskil Erlandssons vision om Sverige som det nya matlandet i Europa tar entreprenören och grundaren för Aveqia, David Berggren, de svenska smakerna till London. Med sina tio år bakom konceptet Aktiv matlagning bjuder Aveqia in gästen till spisen, en umgängesform som skapar både goda relationer och goda rätter. Med allt större efterfrågan öppnar i december Europas största matstudio i Stockholm. Samtidigt fortsätter Aveqias expansion till Göteborg och under 2012 även London.

Mitt i finanskvarteren på Bridge street kommer den 400 kvadratmeter stora lokalen att öppna i början av april. Med välsignelser från utländska gäster och rådgivare som exempelvis Sarah Stewart, som länge jobbat för Gordon Ramsey, känner sig vd Johan Kadar säker på sin satsning. David Berggren ser sitt första kök utomlands som en möjlighet att möta nya gäster och även ett ypperligt tillfälle att presentera svenska produkter på en ny marknad.

– Intresset för aktiv matlagning har ökat de senaste åren, företag satsar stort på att göra aktiviteter tillsammans med sina anställda och gemene man blir allt mer intresserad av att involveras i matlagningen, säger David Berggren. Självklart känns det spännande att prova konceptet utanför Sveriges gränser.

Den nya matstudion i Stockholm blir den största och mest avancerade i Europa, med plats för över 160 matlagande gäster samtidigt. För designen står arkitekten Pontus Lomar (F12 & Grill) som har ritat den toppmoderna studion med köksutrustning från bland annat Gaggenau och Poggenpohl.

– Det är kul att nu även ge privatpersoner möjligheten till en större matupplevelse med lanseringen av vårt restaurangkoncept. Här får de vara nära råvarorna, möta tekniken i köket och samtidigt träffa likasinnade runt spisen, tänk vilken helkväll, säger David Berggren.

Aveqias matstudio ligger på Tulegatan 11 i centrala Stockholm.