nyheter
hotellnytt
Skandinaviens första Radisson Red
öppnar i Aarhus, Danmark.
flygnytt
Easyjet öppnar fler linjer
för att möta starkt ökande efterfrågan.
2-3 september
Nu börjar nedräkningen
till Nordic Meetings & Events Expo 2020 i Köpenhamn.
17-18 september 2020
Seoul blir värd
för UIA:s virtuella rundabordssamtal.
första gången på 51 år
Dubai Rugby Sevens 2020
ställs in på grund av Covid-19.
nytt jobb
Han blir vd för Visit Lund
lämnar digitaliseringsarbetet i svensk elitfotboll.
Ska Sverige öppna sist?
​Nödrop från mötesindustrin!
Öppet brev till regeringen, riksdag, media och övriga intressenter.
22 & 23 september
Framtidens arbetsplats
- Ett digitalt event med Senab och Katarina Gospic.
Clean & Safe
Ny säkerhetsmärkning
bidrar till tryggt resande i Schweiz.
openforbusiness.com
Safetures nya verktyg
hjälper anställda boka säkra resor.
RSS
rss_icon
Länkar
Anders Vendel blir värdshusvärd i Ystad

Sandskogens Värdshus ligger ett stenkast från Ystads Saltsjöbad (YSB) och byggdes år 1899. Det räknas till ett av Skånes vackraste värdshus, ritat av arkitekt Peter Boisen, Ystads förste stadsarkitekt.

Nu stiger Anders Vendel, av av landets bästa kockar och köksmästare,  in i köket och en total upprustning ska ske både byggnads- och köksmässigt.

Fastighetsägaren och Ystadsvisionären Joakim Strandberg, fräschar upp huset för att återställa den forna glansen. Det finns 90 sittplatser inomhus och 75 utomhus.

– Vi har stora planer och bygger en stor uteveranda runt huset i söderläge och hela utemiljön får en ny look. Det blir även ett nytt serveringskök ute med stenugnsbakade pizzor och bar för sallader med mera, säger Joakim Strandberg.

Interiört ska den gamla stilen från 1899 lyftas fram. Bland annat är en ny bar tänkt att bli en ny samlingspunkt för Ystadborna.

– Vi bygger också ett nytt kök och i stort sett ska helheten lyftas från två stjärnor till minst fyra. Helst ska vi bli den bästa lunchrestaurangen i staden.

Anders Vendel jobbar redan idag som konsult åt YSB och deras restaurangverksamhet så ett naturligt samarbete kommer säkert att skapas, hoppas Joakim Strandeberg.

Idag driver Anders Vendel restaurangen Vendel Ale Stenar, (som på sommaren också blir restaurangen Grill by the Sea), Organic Bakery i Malmö, Stures bröd och soppkafé i Moderna Museet i Malmö, och klassiska Sture, även den i Malmö.