nyheter
flygnytt
Peab lägger ner driften
Ängelholm Helsingborg Airport tills vidare.
Omställning
Så blir Bokmässan 2020
ställs om till en digital bildningshubb.
framtiden kommer närmare
Eskilstuna kongresshus
står klart 2026.
stor utbyggnad på G
Chalmers Konferens & Restauranger
tar över Universeums restaurang- och eventverksamhet.
DEBATT
Dags att ge mässbranschen förutsättning
att fortsätta skapa värde för näringslivet.
Handelskammarens pris
Philippe Longchamps
är Sveriges bästa lärare 2020.
regional utveckling
Sex miljoner
investeras i nya XC-leder i Järvsö.
Hänger ditt företag med i utvecklingen?
PCO-nätverket Incon lanserar resurssida för Covid-19
med kontor på 170 destinationer.
coronautveckling
”Sveriges största digitala nätverkslunch”
100 deltagare möts när Jobbfestivalen och Yrkesdörren arrangerar med Max Burgers.
det finns en lösning
​Ställ inte in när det hettar till
– flytta fram istället.
RSS
rss_icon
Länkar
Anders Vendel blir värdshusvärd i Ystad

Sandskogens Värdshus ligger ett stenkast från Ystads Saltsjöbad (YSB) och byggdes år 1899. Det räknas till ett av Skånes vackraste värdshus, ritat av arkitekt Peter Boisen, Ystads förste stadsarkitekt.

Nu stiger Anders Vendel, av av landets bästa kockar och köksmästare,  in i köket och en total upprustning ska ske både byggnads- och köksmässigt.

Fastighetsägaren och Ystadsvisionären Joakim Strandberg, fräschar upp huset för att återställa den forna glansen. Det finns 90 sittplatser inomhus och 75 utomhus.

– Vi har stora planer och bygger en stor uteveranda runt huset i söderläge och hela utemiljön får en ny look. Det blir även ett nytt serveringskök ute med stenugnsbakade pizzor och bar för sallader med mera, säger Joakim Strandberg.

Interiört ska den gamla stilen från 1899 lyftas fram. Bland annat är en ny bar tänkt att bli en ny samlingspunkt för Ystadborna.

– Vi bygger också ett nytt kök och i stort sett ska helheten lyftas från två stjärnor till minst fyra. Helst ska vi bli den bästa lunchrestaurangen i staden.

Anders Vendel jobbar redan idag som konsult åt YSB och deras restaurangverksamhet så ett naturligt samarbete kommer säkert att skapas, hoppas Joakim Strandeberg.

Idag driver Anders Vendel restaurangen Vendel Ale Stenar, (som på sommaren också blir restaurangen Grill by the Sea), Organic Bakery i Malmö, Stures bröd och soppkafé i Moderna Museet i Malmö, och klassiska Sture, även den i Malmö.