platsannonser
Vi söker Event Sales Manager
till 
CWT MEETINGS & EVENTS
nyheter
Gastrolution of Skåne
Skånska mat- och dryckesevenemang
ska nå internationell världsklass.
mat och möten
Parabere Forum Malmö 2018
en av fem finalister på The World Restaurants Awards i kategorin ”Event of the Year”.
kunskapsöverföring
Sveriges största mötesarrangörer
till Umeå för Mötets Dag.
Bli en bättre ledare
Bok om ledarskap
hjälper dig att se mellanrummen som möjligheter.
omvärldsanalys
Svenska startups sökes
till gratisplatser på framtidsmässa.
omvärldsanalys
Kompetensutveckla
ditt företag på Industrimässorna.
hotellnytt
Quality Hotel The Box
tar hem priset som New Hotel of the Year.
hotellnytt
Egencia presenterar
de 100 bästa affärsresehotellen 2019 – Sex svenska hotell med på topplistan.
nytt jobb
Patric Sjöberg
lämnar Stockholmsmässan i maj 2019.
globalt nätverk
Göteborg
vill bli Sveriges första Unesco City of Literature.
RSS
rss_icon
Länkar
Årets kocksemifinalister klara
Det är en samling välmeriterade kockar som gör upp när första semifinalen av Årets Kock 2012 avgörs den 28 oktober. I det tolv man starka startfältet har elva av de tävlande tidigare tävlat i en Årets Kock semifinal eller final.

Årets Kock är Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling och även i år blev det nytt anmälningsrekord med totalt 147 bidrag. Det är nu klart vilka tolv kockar som möts i den första semifinalen i Malmö den 28 oktober.

 

De tävlande i Malmö är:

Edin Dzemat, Linnea Art Restaurant, Göteborg, Alexander Sjögren, Vendel Ales Stenar, Kåseberga, Martin Hansen, Grand Hotel, Lund, Martin Petterson, Restaurang Fond, Göteborg, Daniel Müllern, Brasseri Östergatan, Ystad, Andreas Landén, Collegium Konferens & Restaurang, Linköping, Jakob Lells, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör, Jonas Espefors, Salt & Sill, Klädesholmen, Fredrik Juhlin, Hesselby Slott, Hässelby, Anders Dahl, Hufvudsta Gård Mat & Möten, Solna, Fredrik Lagberg, Görvälns Slott, Järfälla, Johan Backeus, Lux Stockholm, Stockholm

Den 26 oktober offentliggörs vilka 12 kockar som möts i den andra semifinalen i Sundsvall den 15 november. Årets Kock 2012 avgörs i två semifinaler, en sista chansen och slutligen final. De båda vinnarna av semifinalerna i Malmö 28 oktober och Sundsvall 15 november får varsin plats i finalen. Ytterligare åtta kockar går vidare på poäng från semifinalerna och gör upp om de återstående fyra finalplatserna vid Sista chansen i Stockholm den 23 novembe.

Totalt är det sex kockar som tävlar om titeln Årets Kock i finalen i Stockholm Waterfront, Stockholm den 25 januari 2012. De knappt 150 bidragen till årets tävling bedömdes anonymt av en jury bestående av ett 15-tal av Sveriges mest välmeriterade kockar. Först när resultatet av juryns arbete var klart offentliggjordes namnen bakom tävlingsrätterna. Tävlingsuppgiften var att kreera en valfri varmrätt, med enda villkoret att den måste innehålla en mejeriprodukt utöver smör. Detta naturligtvis eftersom det är Arla som är tävlingens huvudsponsor.

Bilden: Tomas Diedrichsen, Årets Kock 2011. Sanrt är det dags för åretsw två semifinaler.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Årets uttagningsjury bestod av:

Fredrik Eriksson (juryns ordförande), Årets Kock 1987, Långbro värdshus, Älvsjö, Markus Aujalay, Årets Kock 2004, ordförande i föreningen Årets Kock, Winterviken, Stockholm, Jonas Dahlbom, Årets Kock 1996, Dahlbom på Torget, Åre, Karin Fransson, Hotell Borgholm, Öland, Håkan Thörnström, Thörnströms kök, Göteborg, Ulrika Bengtsson, Roger Smith Hotel, New York, Elisabeth Johansson, Mediamat, Stockholm, Henrik Norström, Restaurang Lux, Stockholm, Magnus Ek, Oaxen Krog, Mörkö, Danyel Couet, F12 gruppen, Stockholm, Per Bengtsson, PM & Vänner, Växjö, Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, Fond, Göteborg, Malin Söderström, Moderna Museet, Stockholm, Elin Runudde, Hotell Granen, Åre, Stefano Catenacci, Operakällaren, Stockholm, Anders Vendel, Vendel at Sturehof, Malmö, Magnus Lindström, Årets Kock 2003, Swedish Taste, Göteborg.