nyheter
Nordic Travel Clearing:
Tjänsteresandet ökar igen
- upp 94 procent sedan i mars.
Tvåa i Europa
​Helsingborg
är en av Europas mest innovativa städer enligt EU-kommissionen.
ikoniskt hotell
Arne Jacobsens
världsberömda designhotell firar 60 år.
50 000 besökare räcker inte
Naturum Falsterbo hotas
– kan bli del av ett spahotell.
bakslag för det personliga mötet
IBTM World 2020-ställs in
men blir virtuell.
utvecklande möten
Bo Frank, Växjö kommun,
är omvald till styrelsen i nätverket Energy Cities.
skapar ny plattform
Dubai Tourism bildar specialkommittee för Business Events
öppnar hela mötesindustrin den 1 oktober.
2000 deltagande företag
Stort intresse
för taiwanesisk plattform om covid-19.
400 spelare kommer
Uppsala
arrangerar nya veteran-SM i innebandy 2021.
Leap for Life
Hallands nya innovationscentrum:
för informationsdriven vård.
RSS
rss_icon
Länkar
Paul Svensson i Årets Svenska Mötesmåltid
Svenska företag vid spisen, medialt kända kockar i juryn och en vett- och etikettmästarinna i kulisserna. Dags för tävlingen Årets Svenska Mötesmåltid 2011, arrangerad av Svenska Möten.

Hållbarhet är temat för matlagningstävlingen Årets Svenska Mötesmåltid som går av stapeln på Aronsborgs Konferenshotell i Bålsta den 17 oktober. Juryordförande Paul Svensson, känd från matlagningsprogrammen i tv-rutan, som deltagare i Bocuse d’Or samt som köksmästare på toppkrogar som Bon Lloc och F12, ger nya perspektiv på begreppet:

– Hållbarhet är ingen begränsning när det kommer till matlagning, mer ett logiskt sätt att se på sin närhet och säsongerna. Jag ser det som ett statement att det är viktigt att tänka på vad vi handlar och vad vi äter.

Årets Svenska Mötesmåltid arrangeras av Svenska Möten. I år har arrangörerna valt att låta kunderna bilda lag och bland deltagande märks Akzo Nobel, Ledarna, SVT/UR/SR/SRF, Capgemini, Hyresgästföreningen samt Riksbyggen.

– Syftet är dels att skapa ett arrangemang kring ett tema som engagerar våra kunder men också ett bra tillfälle att genom tävlingen skapa lite spänning kollegor emellan, mat engagerar, säger Christian Giertta, tävlingsansvarig på Svenska Möten.

Juryn består, förutom Paul Svensson, av Jennifer Barker som är Sigtunahöjdens souschef med egen erfarenhet av att tävla i mat, senast finalist i Cooper Skillet i Washington samt Mattias Larsson, främst känd som Fredagskocken i radiokanalen RIX Megapol. Tillsammans ska de bedöma den mat som lagas utifrån det nämnda temat.

– Man utgår från samma kriterier oavsett om det är Årets kock, VM eller Årets Svenska Mötesmåltid, säger Paul Svensson.

– Smak är alltid övervägande men prestationen är också viktig, liksom hygien och metodik. I detta sammanhang kommer jag även att titta mycket på samspelet inom lagen.

I samband med tävlingen anordnas även en föreläsning med bokaktuella Magdalena Ribbing som ska prata om vett och etikett på arbetsplatsen.

 

Bilden: Paul Svensson, Juryns ordförande, Årets Mötesmåltid 2011. Fotograf: Jacob Fridholm. Bilden är beskuren.