platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
insiktsfulla kunskaper
54 procent
vet inte vad som bestämts på mötet.
Event skapar möten
​Junior-VM i bowling
till Helsingborg 2021.
200 deltagare
2000 möten för att sälja
den arktiska hösten.
hållbarhet
Comfort Hotel
välkomnar gäster till att checka in på miljöinitiativet Green Rehab.
Event skapar möten
Byggnadsvård lockar allt fler
- 600 experter till konventet i Mariestad.
hotellnytt
Eldig byggstart
för Clarion Hotel Draken.
forskningsfokus
Hållbara Livsmedelsdagar
i Halmstad.
Events skapar möten
VM i slalomskateboard
till Båstad.
nytt jobb
Rikard Wildhuss
ny vd på Bergshotellet i Järvsö.
nytt jobb
Ny Regionschef Sverige
och Baltikum för Radisson Hotel Group.
RSS
rss_icon
Länkar
Paul Svensson i Årets Svenska Mötesmåltid
Svenska företag vid spisen, medialt kända kockar i juryn och en vett- och etikettmästarinna i kulisserna. Dags för tävlingen Årets Svenska Mötesmåltid 2011, arrangerad av Svenska Möten.

Hållbarhet är temat för matlagningstävlingen Årets Svenska Mötesmåltid som går av stapeln på Aronsborgs Konferenshotell i Bålsta den 17 oktober. Juryordförande Paul Svensson, känd från matlagningsprogrammen i tv-rutan, som deltagare i Bocuse d’Or samt som köksmästare på toppkrogar som Bon Lloc och F12, ger nya perspektiv på begreppet:

– Hållbarhet är ingen begränsning när det kommer till matlagning, mer ett logiskt sätt att se på sin närhet och säsongerna. Jag ser det som ett statement att det är viktigt att tänka på vad vi handlar och vad vi äter.

Årets Svenska Mötesmåltid arrangeras av Svenska Möten. I år har arrangörerna valt att låta kunderna bilda lag och bland deltagande märks Akzo Nobel, Ledarna, SVT/UR/SR/SRF, Capgemini, Hyresgästföreningen samt Riksbyggen.

– Syftet är dels att skapa ett arrangemang kring ett tema som engagerar våra kunder men också ett bra tillfälle att genom tävlingen skapa lite spänning kollegor emellan, mat engagerar, säger Christian Giertta, tävlingsansvarig på Svenska Möten.

Juryn består, förutom Paul Svensson, av Jennifer Barker som är Sigtunahöjdens souschef med egen erfarenhet av att tävla i mat, senast finalist i Cooper Skillet i Washington samt Mattias Larsson, främst känd som Fredagskocken i radiokanalen RIX Megapol. Tillsammans ska de bedöma den mat som lagas utifrån det nämnda temat.

– Man utgår från samma kriterier oavsett om det är Årets kock, VM eller Årets Svenska Mötesmåltid, säger Paul Svensson.

– Smak är alltid övervägande men prestationen är också viktig, liksom hygien och metodik. I detta sammanhang kommer jag även att titta mycket på samspelet inom lagen.

I samband med tävlingen anordnas även en föreläsning med bokaktuella Magdalena Ribbing som ska prata om vett och etikett på arbetsplatsen.

 

Bilden: Paul Svensson, Juryns ordförande, Årets Mötesmåltid 2011. Fotograf: Jacob Fridholm. Bilden är beskuren.