platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
Nytt jobb
Sophie Ahlin
har tagit över Clarion Collection Hotel Temperance.
Fler än 2300 deltagare
Cvent Connect Europe
handlar om mångfald, jämställdhet och inkludering.
RSS
rss_icon
Länkar
Rezidors Business School sätter standarden
Nöjda medarbetare ger nöjda kunder. Det var ett av de mantran som redan 1996 fick Rezidor att göra något som ingen i hotellbranschen tidigare gjort, nämligen att starta en utbildning för sina medarbetare. Skolan öppnades till en början under namnet ”Rezidors Management School”, men bytte senare namn till ”Business School”. Skolan har under sina 15 år haft helt otroliga 10 000 deltagare.

1996 ägde det första ”Management School” rum i Amsterdam. Företaget befann sig då i en enorm tillväxtfas som inspirerade till att börja utbilda och utveckla bolagets egna anställda. Man ville säkerställa att kunskapen hos medarbetarna växte i samma takt som företagets utveckling. Utbildningen kom att bli ett revolutionerande inslag inom hotellbranschen där skolan än idag är en unik utbildningsinstitution.

Programmet är uppbyggt kring tanken att nöjda medarbetare ger nöjda kunder. Syftet är att säkerställa att de anställda kan leda fram sin egen utveckling samt få verktyg till att kunna leda en hel verksamhet. Det har nu gått 15 år sedan dess ”Management School”, numera ”The Business School@Rezidor” grundades. Skolan har i likhet med namnet förändrats men fortsatt att oavbrutet tillgodose en god utbildning för Rezidors medarbetare. Skolan grundades av Beathe Jeanette Lunde, som startade sin karriär hos Rezidor Hotel Group och är nu Executive Vice President of People Development & Responsible Business with Carlson Hotels Worldwide.

Cornell University, är en av de bästa när det kommer till utbildning inom hotell och restaurangbranschen. Cornell University är en integrerad del av utbildningsprogrammet.

Utbildningen hålls flera gånger per år på olika platser i världen. Meningen är att de anställda själva ska samla erfarenheter och uppleva skillnaderna mellan de olika Rezidorshotellen. Utbildningen består av ett femstegsprogram där deltagarna kan styra sin strategiska utveckling genom att välja olika inriktningar. Under jubileumsåret kommer skolan hållas i Köpenhamn på Lindner, där även festligheterna 15 årsfirandet kommer att äga rum. Tidigare utbildningar har varit på så olika platser som Stavanger, Paris, Cannes, Århus, Hamburg, Malta och Malmö.

”Business School@Rezidor” är en exceptionell plattform för våra unga talanger. Medarbetarna ska få utvecklas individuellt och professionellt samt ges verktygen för att kunna leda ett företag. Utbildningen är alltid i linje med företagets "Yes I Can" filosofi. ”Vi är stolta över att i år kunna arrangera skolan för femtonde året i rad och fira deltagare nr 10 000.”, säger Jan Spooren, Director, People Development, Rezidor Hotel Group

Skolan har sedan starten justerat sina utbildningar efter nya behov som uppkommit i branschen, en del nya utbildningar har vuxit fram och andra försvunnit. Några av de mest populära utbildningarna är;

"Four Roles of Leadership", "Mentor" programmet, och "Yes I Can! Train the Trainer", där det sistnämnda utbildningen bygger på företagets unika ”Yes I Can" filosofi.

Några av de nya inriktningarna på skolan är bl. a.; "General Manager Certification", "Train the Trainer", "Finance for Non Financial" och "Account Management". Förutom de nya inriktningarna, finns nu även Business Schools utbildningspaket i e-Learning-format.

Business School blir mer uppskattat för varje år, under rekordåret 2008 gick hela 1200 deltagare klart utbildningen. I år då utbildningen fyller 15 år kommer man att ha nått milstolpen för 10 000 deltagare som tagit sig igenom Business School.

Ett tydligt bevis på skolans framgång är att 95 procent av företagets nya General Managers hämtas från interna led – Detta fämst tack vare de goda möjligheter som finns för att utvecklas som medarbetare hos Rezidor. En av de framgångsrika medarbetarna är danska Julie Bagger som tidigare i år belönades med priset "Young Leader of the Year 2010" för hennes rekordsnabba karriär inom företaget. Julie Bagger började på Radisson Blu i Århus 2007 och har sedan oktober 2010 haft befattningen som ”Rooms Division Manager”. Julie deltog i skolan för unga talanger och arbetar nu som "Yes I Can Trainer" för de andra medarbetare.

– Jag har varit otroligt nöjd med att internt ha fått möjlighet till att förbättra mina kunskaper. Skolan har inneburit att jag har kunnat utbilda mig ytterligare inom det jag är intresserad av och som samtidigt företaget är i behov av. Jag har som Coach njutit av att kunna förmedla det unika med ”Yes I Can” till mina medarbetare", säger Julie Baggers.

En mycket speciell tid under utbildningen är "RitterStunde" där vd och koncernchefen Kurt Ritter tar sig tid för att lyssna, diskutera och få en känsla för utvecklingen hos deltagarna.

– RitterStunde är en tid som jag prioriterar eftersom det ger mig möjlighet att träffa unga talanger runt om i bolaget och jag kan därmed också vara en del av den snabba utvecklingen som sker i varje ögonblick., säger Kurt Ritter.

Ett av målen för Business School@Rezidor är att bidra med nöjda medarbetare och hjälpa dem att utvecklas maximalt. Rezidor har nu ett bevis på att man lyckats med detta, Rezidor Hotel Group har precis blivit utsett till ”Best Employer in Hospitality”. Utnämningen har fastställts baserat på enkätsvar från 5000 anställda i de nominerade företagen.

Ceremonin arrangerades av Caterer, som är en av de största kontaktförmedlarna mellan arbetssökande och företag inom besöksnäringen. Rezidor Hotel Group blev även nyligen för andra året i rad utsett till ett av världens mest etiska företag av Ethisphere Institute i USA. 15 års-jubileet firades med pompa och ståt den 10 Juli. På festen fanns alla nuvarande och gamla Business School deltagare samt Rezidors toppchefer.

Bilden: Från vänster, Dieter Buchner, Johanne Lundblad, Felix Armstrong, Jan Spooren, BJ Lunde och Kurt Ritter.