platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
möten och affärer
Umeå Congress
får uppdraget att leverera event och studioproduktion åt Akademiska Hus.
hotellnytt
Scandic Oceanhamnen öppnar idag
– hållbarhet i fokus.
Mässnytt
Nordic Live Expo AB
lanserar Nordic Mobility Conference & Expo på Kistamässan den 3-4 maj 2023.

Rekryteringsevent arrangeras i Västerås
för att underlätta för hotell och restauranger att hitta medarbetare.
nytt jobb
Anna Westerberg
blir ny Hotelldirektör för Yasuragi.
flygnytt
Arlanda
återöppnar terminal fyra.
Mässor skapar möten
Succé
på första samlade mötesplatsen inom hållbarhet.
flygindustrin
Emirates finkammar världen
efter kabinpersonal – besöker trettio städer under sex veckor.
Helsingborg
Samhällstung vecka
med flera ministrar till H22 City Expo.
RSS
rss_icon
Länkar
Umeå Congress får uppdraget att leverera event och studioproduktion åt Akademiska Hus.

I uppdraget kommer vi att utföra livestreaming, videoproduktion samt eventproduktion där Akademiska Hus har AWL-kontor etablerade. Detta gäller i region Norr som inkluderar Gävle och norrut till Umeå och Luleå, och avtalet gäller i två år.

"Vi ser fram emot att få chansen att jobba tillsammans med Akademiska Hus i moderna miljöer och skapa framtidens upplevelser. Det kommer helt säkert bestå av en variation av olika format där man blandar den traditionella konferensen med digitala möten – en hybridform mellan traditionellt och modernt", säger Krister Andersson, vd, Umeå Congress.

Scandic Oceanhamnen öppnar idag – hållbarhet i fokus

Längst ut på piren i klimatsmarta stadsdelen Oceanhamnen har Scandic öppnat sitt andra hotell i Helsingborg. Scandic Oceanhamnen som har 184 rum fördelat på 13 våningar med relaxavdelning och takterrass, ligger på första parkett med utsikt över Öresund. Hotellet har konstruerats utefter certifieringen, Miljöbyggnad Guld och genomgått prövning av Svanen, Nordens officiella miljömärkning.

Scandic Oceanhamnen blir den 23 maj ett nytt landmärke för Helsingborg. Längst ut på piren i den nya och klimatsmarta stadsdelen, omges hotellet av en snabbväxande bostads- och kontorsmiljö, endast ett par minuter från stadskärnan. Bredvid hotellet anlöper och avgår de elektrifierade färjorna mellan Helsingborg och Helsingør. Hotellet har således en strategisk plats och är ett viktigt tillskott för att stärka Helsingborg som knutpunkt i södra Sverige.

Hotellet är Svanenmärkt enligt Svanens nya, tuffa kriterier där bland annat miljömärkta produkter och kemikalier, 100% förnybar el, frånvaron av engångsförpackningar, reducerad vattenanvändning, samt ett mat & dryckeserbjudande med hållbarhet i fokus legat till grund för certifieringen.

Direkt från kajen kliver gäster in i en inbjudande hotellmiljö som domineras av den milsvida havsutsikten över Öresund. I restaurangen fokuserar kockarna på att tillaga maträtter med närproducerade råvaror efter säsong som grund och för att minska matsvinnet, tillreds halv- och helportioner från den klimatberäknade menyn. Allt vin och öl som serveras i hotellets barer är ekologiskt, mestadels på tapp.

"Det känns fantastiskt att äntligen öppna dörrarna till Helsingborgs nyaste hotell och erbjuda både Helsingborgare och långväga gäster en unik plats att samlas och bo. Scandic Oceanhamnen tar en central plats på Helsingborgs hotellkarta, inte minst med den fantastiska takterrassen och relaxavdelningen som vi har högst upp i huset. Här samlever boende, kontorsfolk, hotellgäster och helsingborgare och jag är jättestolt över att tillsammans med min personal tillföra en plats där människor kan mötas, äta, njuta av utsikten och få en god natts sömn med sådan liten påverkan som möjligt", säger Elisabeth Persson, Hotelldirektör på Scandic Oceanhamnen.

På Scandic Oceanhamnen står hållbarhet i centrum vilket återspeglar sig i hur fastigheten har präglats av det cirkulära tänkandet i konstruktionen och genom återvunna material i delar av inredningen i allt från allmänna ytor till hotellrum. Hotellet har även ett världsunikt trerörssystem för matavfall, toalett- bad, dusch och tvättvatten som transporteras direkt till stadsdelens nybyggda reningsverk där avfallet används som råvara för att producera biogas och växtnäring.

"Scandic Oceanhamnen är en milstolpe i vår hotellportfölj. För oss är det viktigt att inte bara titta på fastighetens miljöpåverkan och livslängd utan vår ambition är alltid att ha en så liten påverkan som möjligt på vår hotelldrift och arbeta med alla aspekter inom miljö, social och ekonomisk hållbarhet. Genom Scandic Oceanhamnen kan vi nu pröva nya hållbarhetskoncept som förhoppningsvis kan bli standard i kedjan för att framgent ytterligare kunna stärka vår position inom hållbarhet", säger Magnus Ljungberg, Hållberhetschef på Scandic Hotels.

Scandic Oceanhamnen skapar nya möjligheter för svenskt och danskt näringsliv att mötas. Helsingborg med sin närhet till Danmark är en viktig knutpunkt för södra Sverige och genom Scandics nyetablering tillförs 184 hotellrum samt utökade konferens- och mötesmöjligheter till en stad där företagande och befolkning växer. Unikt för hotellet är Studio Ocean, ett inglasat mötesrum på hotellets takterrass som erbjuder en idyllisk plats för dagens möte eller privata arrangemang.

"Vi har länge tittat på att expandera i Helsingborg och när Oceanhamnen och vår fastighetspartner Granitor dök upp på vår radar kände vi att detta är en perfekt matchning för oss. Helsingborg är en viktig motor i en av Nordens största arbetsmarknadsregioner och vi ser att det finns en bra dynamik i konstellationen av fritids- och affärsresenärer som reser till eller passerar Helsingborg varje år", säger Peter Jangbratt, Sverigechef på Scandic Hotels.

Genom Scandic Oceanhamnen kommer Scandic att ha totalt 424 hotellrum i Helsingborg.

 

Fakta om Scandic Oceanhamnen

• 13 våningar

• Helsingborgs högst belägna takterrass högst upp i hotellet

• Hotellyta: ca 7 500 kvm.

• Höjd: 55,5 meter

• Rum: 184

• Familjerum: 56

• Tillgänglighetsanpassade rum: 18

• Djurrum: 20

• Antal bäddar: 480

• Sittplatser i bar och restaurang: 120

• Coworkingplatser: 12

• Mötesrum: 5

• Maxkapacitet i det största mötesrummet: 60

• Arkitekt: Juul Frost Arkitekter

• Fastighetsägare: Granitor

• Byggår: 2018 - 2022

• Entreprenad: Allbygg i Höganäs AB

• Miljöcertifiering: Svanenmärkt och Miljöbyggnad Guld

 

Nordic Live Expo AB lanserar Nordic Mobility Conference & Expo på Kistamässan den 3-4 maj 2023

Nordic Mobility är ett nytt nordiskt evenemang med fokus på att främja utformningen och implementeringen av nya hållbara urbana mobilitetsmodeller.

Nordic Mobility kommer att hållas tillsammans med Stockholm Smart City Expo & Conference, den ledande mässan och konferensen i Norden för smarta städer. Evenemanget syftar till att ta itu med de framtida utmaningar som mobilitet står inför.

Det nya evenemanget, som kommer att inkludera ett konferens- och utställningsområde, kommer att arrangeras den 3-4 maj 2023 på Kistamässan i Stockholm. Det kommer att behandla aktuella mobilitetsutmaningsområden som mikromobilitet (elektriska skotrar, cyklar), aktiv mobilitet, kollektivtrafik, mobilitetsleverantörer (bildelning, flygtaxi), bilindustrin (el-uppkopplade och autonoma bilar), lastmile-logistik (e-handelsleveranser, leveransdrönare), smarta infrastrukturer, geolokalisering och betalningssystem, energiomställningen mot koldioxidneutralitet och digitalisering.

Tillsammans med de privata företagen kommer den offentliga sektorns engagemang att vara en av grundpelarna i Nordic Mobility 2023, vid sidan av strategiska partnerskap med ett 20 tal organisationer som arbetar med utformningen av framtidens transporter, för innovation inom hållbar stadsmobilitet och mer levande städer.

Den smarta och hållbara mobilitetssektorn kommer att vara en av de snabbast växande sektorerna under de kommande åren. Enligt Allied Market Research-studien genererade den globala smarta mobilitetsmarknaden cirka 30 000 miljoner euro 2019, en siffra som förväntas stiga till 60 000 miljoner euro år 2027, med en tillväxttakt på totalt mer än 20 procent. De segment som står för denna potential inkluderar on-demand transporttjänster, bildelning, trafikledningssystem och smarta infrastrukturer.

Syftet med detta nya evenemang är att skapa en gemensam syn på hur framtidens hållbara mobilitet bör utformas. Därför kommer Nordic Mobility tillsammans med Stockholm Smart City sträva efter att skapa en plattform som för företag, myndigheter och institutioner samman, för att främja innovation inom sektorn.

----------------------------------------------------------------------------------------------Live Expo arrangerar mässor, möten, konferenser och events på den skandinaviska marknaden. Vi matchar människor och företag för att göra affärer, nätverka och inspireras av varandra. Live Expo har startats av Sveriges mest erfarna entreprenörer inom mässor och events, som lanserat över hundra nya mässor varav många idag är ledande inom sina respektive branscher. Med ett fulladdat innehåll inspirerar, utvecklar och uppdaterar vi våra besökare och tar mässmediet till en helt ny nivå. www.liveexpo.se

Rekryteringsevent arrangeras i Västerås för att underlätta för hotell och restauranger att hitta medarbetare

Ett rekryteringsevent arrangeras i Västerås för att underlätta för hotell och restauranger att hitta medarbetare – det finns många tjänster att söka inför sommaren, meddelar Visit Västerås i ett pressmeddelande.

I kölvattnet av pandemin har det blivit svårare för hotell och restauranger att hitta nya medarbetare. Som ett resultat av ett branschmöte som Invest Västerås anordnade för Västerås hotell och restauranger i mars, anordnar man nu tillsammans med Visit Västerås ett rekryteringsevent för branschen.

"Restaurangbranschen har väldigt svårt att hitta medarbetare. En bransch som redan är hårt drabbad av pandemin. Tillsammans med företagen har vi hittat några konkreta lösningar för att underlätta rekryteringen och detta rekryteringsevent är ett exempel på detta. Vi tror att det blir en effektiv plattform för arbetssökande och företag att mötas på och vi hoppas att många kommer besöka eventet – det finns många lediga tjänster att söka, både korta och fasta anställningar", säger Eva Lilja, näringslivsdirektör på Västerås stad

På plats kommer det finnas representanter från cirka 15 hotell och restauranger som alla har behov av medarbetare. Några exempel är; Marcel P, The Steam Hotel, Frankgruppen, Västerås Officersmäss, Scandic, Hotel Plaza och Färna Herrgård & Spa med flera. Tjänsterna som finns att söka är många och olika, exempelvis: kock, köksbiträde, sous chef, serverings- och barmedarbetare, bagare, bartender, housekeeping, diskpersonal, fastighetsskötare, receptionist och servicemedarbetare.

"Nu är en väldigt spännande tid att vara en del av besöksnäringen. Vi är i stort behov av nya stjärnor och är redo att investera i våra medarbetare för att utveckla vår bransch. Jag är övertygad om att besöksnäringen snabbare än någonsin kommer att göra stora förflyttningar mot en mycket mer upplevelsebaserad näring där gästen står i fokus och medarbetarna är nyckelspelare", säger Felix Fuchs, vd på Steam Hotel.

Rekryteringseventet arrangeras på Elite Stadshotellet i Västerås den 25 maj kl. 9-12.

Anna Westerberg blir ny Hotelldirektör för Yasuragi

Anna Westerberg tillträder som hotelldirektör för Yasuragi, det japanska spa- och konferenshotellet på Hasseludden, i Nacka som ingår i Nordic Hotels & Resorts. Anna har lång erfarenhet från både svenska och internationella hotell och får nu uppdraget att ta Yasuragi till nästa nivå genom att utveckla såväl destinationen som gästerbjudandet.

Anna Westerberg har gedigen erfarenhet av hotellbranschen både från London, Zurich och på anrika hotellet The Waldorf Hilton. Hon har också många år inom Nordic Choice Hotels bakom sig både på huvudkontoret samt på hotell och kommer senast från rollen som hotelldirektör för Clarion Collection Hotel Tapetfabriken i Nacka. Med en tidigare karriär som elitidrottare tar hon med sig en unik erfarenhet av mental träning och vikten av återhämtning.

"Behovet av att få lämna den digitala sfären är idag stor. Stillhet, ro och samklang med naturen är faktorer som saknas i mångas vardag. Jag ser fram emot att utveckla nya hälsotrender, gästerbjudandet och destinationen Yasuragi. Med starkt teamwork och vår unika position tar vi Yasuragi på en fortsatt resa in i framtiden", säger Anna Westerberg, tillträdande Hotelldirektör på Yasuragi.

På Yasuragi kommer Anna att vidareutveckla Hasseludden som en destination. Potentialen i området är enorm med sitt natur- och havsnära läge. Nordic Hotels & Resorts fortsätter att växla upp efter pandemin och har ambitiösa framtidsplaner för Yasuragi;

"Annas långa erfarenhet av att ha arbetat med starka varumärken, både nationellt och internationellt, är imponerande och hon har både insikt och det kommersiella driv som krävs för att utveckla en premium resort. Gäst- och medarbetarupplevelsen är fortsatt vår viktigaste prioritet och under Annas ledning kommer Yasuragi att gå mot nya höjder", säger Henrik Berghult, Chief Operating Officer för Nordic Hotels & Resorts.

Anna Westerberg tillträder sin tjänst under sommaren 2022.

 

Bilden: Anna Westerberg, Hotelldirektör på japanska spa- och konferenshotellet Yasuragi.

 

Arlanda återöppnar terminal fyra

Swedavia förbättrar nu kapaciteten på Arlanda inför sommaren genom att öppna ytterligare en terminal – den 15 juni tas Terminal 4 åter i drift. Samtidigt görs stora rekryteringsinsatser, men också operationella, för att underlätta kösituationen på flygplatsen. Trots gradvis förbättrade förutsättningar räknar Swedavia med att utmaningen med periodvis långa köer kommer att bestå under sommaren i takt med att antalet resenärer ökar ytterligare.

I inledning av pandemin flyttades all flygplatsverksamhet på Arlanda till Terminal 5, för att möta det kraftigt minskade resandet. Flygplatsen har under perioder i princip helt saknat kommersiell trafik. Swedavia har stegvis anpassat flygplatsverksamheten i takt med återhämtningen för flyget. I höstas togs Terminal 2 i bruk och nu alltså även Terminal 4. Därmed kommer flygplatsens tre största terminaler åter vara i drift till sommaren och det för första gången sedan inledningen av pandemin.

"Flygresandet fortsätter att öka kraftigt vilket är väldigt roligt och vi anpassar nu vår verksamhet ytterligare för att välkomna fler resenärer. Att ytterligare en terminal öppnas blir en viktig åtgärd när nu står inför en intensiv reseperiod under sommaren. Vi kommer nu ha de tre största terminalerna åter i bruk och det för första gången sedan pandemin", säger Peder Grunditz, Chief Operations Officer på Swedavia.

I samband med att Terminal 4 öppnas så kommer även incheckning och säkerhetskontroll temporärt att öppnas i terminalen. Detta som en av flera åtgärder för att underlätta för den periodvis utmanande kösituation på flygplatsen – främst i säkerhetskontrollen men också andra delar av flygplatsen såsom incheckning. Den stora utmaningen är dock för närvarande bemanningen med en utmanande arbetsmarknad och svårigheter att rekrytera för framför allt vår leverantör av säkerhetskontrolltjänsten Avarn.

"Både vi och våra partners gör nu stora insatser för att rekrytera så många vi bara kan, men har som många andra flygplatser i Europa utmaningar att rekrytera i samma takt som tillväxten. Vi gör nu flera extraordinära insatser för att hantera situationen. Även om vi räknar med gradvis förbättrade förutsättningar, så kommer läget periodvis i sommar var fortsatt utmanande när det gäller kösituationen", säger Peder Grunditz.

Förutom nyrekryteringar ses bland annat schemaläggning och semestrar över för befintliga medarbetare. Medarbetare från övriga Swedavia-flygplatser kommer också tillfälligt att stötta verksamheten på Arlanda. Swedavias samarbetspartners ökar därutöver sin bemanning genom att hyra in personal från andra säkerhetsbolag. Extrapersonal kommer också tas in och skolungdomar kommer ges möjlighet att jobba som entrévärdar.

"Vi gör nu en rad insatser kortsiktigt för att hantera situationen på Arlanda. Långsiktigt jobbar vi vidare med de projekt som ska göra Arlanda till en mer effektiv och modern internationell flygplats. Om ett år öppnar den nya säkerhetskontrollen, som kommer att ha bättre kapacitet. Vi gör också en de största satsningarna någonsin på Arlandas kommersiella utbud med den nya marknadsplatsen, som också invigs nästa år", säger Peder Grunditz.

I samband med att Terminal 4 tas i bruk så kommer även den nya förbindelsegången mellan Terminal 4 och Terminal 5 att öppnas. Gången möjliggör för både inrikes- och utrikestrafik på de båda terminalerna. För resenärerna innebär det att de som landar på ena terminalen och ska flyga vidare från den andra smidigt kan ta sig dit utan att passera en säkerhetskontroll. Terminal 4 kommer initialt att trafikeras av Ryanair.