Meetings No 77
Intro
Vem tar initiativet?
Atti Soenarso undrar varför inte landets convention bureauer driver debatten.
Cover Story
Att vara en bra lärare är att vara en duktig säljare
Sveriges bästa lärare var en dagdrömmare med inlärningssvårigheter.
Psykologiska möten
Lögner
Hans Gordon om när sociala smörjmedel kan bli till farliga vapen.
Radar
RAI Amsterdam ser ljust på den digitala omställningen
Operativ chef ser möjligheter i den nya situationen.
Hybridstrategi
Så utvecklar pandemin mötes- och eventindustrin
En sak är solklar: Tekniken spelar en ännu större roll framöver.
Strategi
Copenhagen CB stärker sin affärsmodell för kongresser
Copenhagen Convention Bureau delar sina insikter och kunskaper.
Säkerhet
Leverera och leva upp till löften kring säkerhet
I Sverige talas enbart om säkerhet medan man på engelska talar om både ’safety’ och ’security’.
Intermission
White Blossom on Repeat
Flowering melancholy from Sweden.
Radar
IBTM World Virtual 2020
De senaste huvudtalarna på IBTM World Virtual presenteras.
Säkra möten
Personliga möten värnar företagskultur och vision
Steningeviks och Nova Parks vd om samtid och framtid.
Radar
Förbättrat nätverk hjälper travel managers globalt
Det här året har ändrat travel managerns roll i grunden.
Sharma
×5 Your Positivity and Productivity During the Pandemic
Getting you into the rare-air that very few know.
Hjärnkoll
Är det dags att nyansera debatten?
Tomas Dalström i diskussion med Nina Wormbs om att ny teknik inte alltid håller vad den lovar.
Kellerman
Sverige saknar en stark och samlande röst
Roger Kellerman efterlyser handling.
platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
Länkar
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Så utvecklar pandemin mötes- och eventindustrin

Reggie Aggarwal, Cvents grundare och vd, intervjuades nyligen i Global Business Travel Associations (GBTA) webinar-serie Collaboratory 2020, och delade med sig av sina insikter och kunskaper om framtiden för möten och evenemang. En sak är solklar: Tekniken spelar en ännu större roll framöver.

Under rubriken ”Virtual, In-Person, Hybrid: What’s Next for the Meetings Industry?”, utmanade Dave Hilfman, Interim Executive Director för GBTA, Reggie Aggarwal i olika ämnen relaterade till mötes- och eventindustrin. Samtalet ledde till flera, redan bevingade, uttalanden från Reggie Aggarwal:

”Den nödvändiga övergången till virtuella möten under de senaste åtta månaderna skapar fördelar för industrin på medellång och lång sikt. Det positiva med virtuella möten, ökad närvaro, kostnads- och tidsbesparingar, har gjort det möjligt för fler deltagare att delta i möten och evenemang på ett sätt som de kanske inte hade tidigare.”

”Mötes- och eventprogram blir mer kraftfulla nu med företag som inte bara har en enda pil i sitt pilfodral, det vill säga personliga evenemang, utan tre. Virtuella och hybridmötesmöjligheter gör att företag kan växa med sin publik och inleda det vi kallar eventets guldålder”, säger Reggie Aggarwal.

Han konstaterade också att nya funktioner för virtuella evenemang har gjort det möjligt för företag att kunna behålla sina möten samt eventanställda, vilket ger bolagen en starkare position att komma igång när personliga möten ökar igen.

Dave Hilfman och Reggie Aggarwal pratade också om att den snabba accelerationen av teknikutvecklingen har öppnat dörren till spännande innovationer inom hela industrin.

”Videokonferensteknik har funnits i tio, femton år. Det som har hänt är att tillväxt som normalt skulle ta fem till sju år hände under de första 30 till 60 dagarna av pandemin, och det är en utveckling som fortsätter”, säger Reggie Aggarwal.

Som ett exempel på snabb teknikutveckling refererade han till Cvents nya Virtual Attendee Hub, en allt-i-ett-lösning för virtuella möten.

”Precis som med möten ansikte mot ansikte måste mötesplanerare kunna mäta framgång i sina virtuella event. Den nya plattformen gör det enkelt att utvärdera 25 olika åtgärder för event och specifikt i virtuella format. Det ger ägaren av eventet djup insikt i köparens intressen och preferenser. Vilket i sin tur hjälper till att förstärka deras totala mötes- och evenemangsprogram och bidrar till högre avkastning”, säger Reggie Aggarwal.

I webinariet betonade han de tidiga tecken som visar på en positiv syn på utvecklingen av möten och evenemang för nästa år. Utifrån Cvents perspektiv, de arbetar med hundratusentals mötes- och eventprogram runt om i världen, börjar de se bokningar för den senare delen av år 2021. Det inbegriper även deras eget kundevent som är planerat att genomföras under tredje kvartalet nästa år.

”Vi vet att deltagarna är betydligt mer engagerade när det gäller personliga möten jämfört med virtuella. Men jag förutspår att företag behöver skaffa sig en hybridstrategi, en kombination av personliga och virtuella upplevelser. Företagen måste dels säkra en hög nivå av engagemang, dels kunna nå nya deltagare som inte kan eller känner sig bekväma att delta personligen.”

Reggie Aggarwal är övertygad om att mötes- och eventindustrin överlever, och hittar ett sätt att blomstra och på sikt tar sig ur den pågående pandemin.

”Människor har saknat livets egen kraft i vardagen. Det som är en så stor del av vad som skapas när man träffar kunder och kollegor personligen. Det går inte att underskatta kraften i den mänskliga kontakten.”

”Jag skulle aldrig satsa emot den beslutsamhet och uthållighet som finns hos dem som arbetar med exempelvis olika slags möten, evenemang och resor. Med de senaste nyheterna om framstegen att producera vaccin är vår industri redo för en comeback under de kommande månaderna och i flera år framöver.”

Foto: Cvent