Meetings No 74
Intro
Påtryckningar
Atti Soenarso om när kommunikatörer lägger sig i saker som de inte har med att göra.
Cover Story
Mattias Hansson, Expo 2020 Dubai
”Konsensus-tänkande, det är det finaste vi har.”
Psykologiska Möten
Förtroenden som byggs – och knäcks
Så kan det gå när det inre möter det yttre, och tvärt om.
Radar
Prestigefull naturkongress till Västsverige
Finbesök från Adventure Travel World Summit
Intermission
Solsbury Hill
Walking right out of the machinery.
Radar
Smarta event katalysatorer för att utveckla städer
Det handlar bland annat om ’placemaking’.
Radar
Convene återvänder till Vilnius 2020
Vem har möjlighet att bli inbjuden som Hosted Buyer?
Tillgångar
Hur man utnyttjar sina tillgångar
Carina Bauer, vd IMEX Group: “Eventindustrin behöver bli ännu mer kreativ.”
Sharma
How to Fireproof Your Productivity
Exponential gains in your exceptionality, productivity and impact.
Radar
Åtta av tio personer föredrar fysiska möten framför digitala
Ny västsvensk undersökning utförd av Åby Arena.
Artificiell intelligens
Global interfaceplattform
Sofia Eriksson, American Express Meetings & Events om utmaningen med AI.
Kellerman
Om konsten att ta chansen när den kommer
Nätverk och ambition.
platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
hotellnytt
Klartecken till hotellbygge
på Kanaludden i Härnösand.
världskända talare
Uppsala återigen värdstad
för Nordens viktigaste konferens inom nanoteknik.
INBJUDAN
Följ med oss som Hosted Buyer
till Rom och Italy at hand 7–9 november
750 deltagare
Sverige i strålkastarljuset
för naturturismkongress.
Bli en Hosted Buyer
IBTM World lanserar
ett nytt Elite Corporate-program. Följ med oss till Barcelona!
tech, vetenskap och innovation
Tredje upplagan av Gather
lockade 1200 besökare och bjöd på över 60 talare och ett chipping party i Expohuset, Sickla.
event skapar möten
Dream Hack och Elmia
förlänger sitt partnerskap.
hotellnytt
Nordic Choice Hotels
vald till hotelloperatör för Finlands största hotellprojekt.
hotelldesign
Niehku Mountain Villa i Riksgränsen
vinner UNESCOs världspris.
insiktsfulla kunskaper
54 procent
vet inte vad som har bestämts på mötet.
Länkar
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Om konsten att ta chansen när den kommer

Så kom då äntligen Alliance World Congress & Expo, AWC19, till Svenska Mässan i Göteborg. Med våra plus 30 års erfarenhet av internationella kongresser lyfter vi fram AWC19 till en av de bästa. För oss alltså. Vi kan inte svara för vad de 480 delegaterna, eller de 260 internationella föreningarna tycker, mer än i undantagsfall. Rösterna från de undantagsfallen var överväldigande positiva. Det var flera deltagare som pratade om den bästa AWC-kongressen någonsin.

Invigningen var spektakulär, där världens tredje mest framgångsrika exportland i musik, alltså Sverige, öppnade med Göteborgs Gosskör, som fick deltagarna att ryckas med i skönsång med en humoristisk tvist. Därefter körsång med Göteborgs Kammarkör och därutöver spelade en orkester med flyktingbarn och -ungdomar vilket fick några i publiken att torka bort en tår ur ögonvrån.

Varje måltid var en liten fest och Göteborg visade sig från den intelligenta sidan med Annika Hallman, från convention bureaun, Malin Erlandsson och Maria Thylén, båda från Gothia Towers, Per Ankaer, MCI, och förstås alla deras medarbetare. Tillsammans skapade de en världskongress som om man faktiskt gick utanför sina vanliga bekvämlighetsramar och dessutom hade massor med godsaker att bjuda på.

Vi träffade bland andra Ebba Lund, en danska som bor i Malaga där hon är CEO för International Association of Science Parks and Areas of Innovation. Här öppnades nätverk för oss som vi annars hade fått spendera timmar för att komma åt framför våra datorer. Nu tar vi steget in i våra egna Science Parks i Sverige, men också internationellt. Vi träffade och pratade med Carianne Buurmeijer, från Federation of European Microbiological Societies, FEMS, och har nu skapat vägar in i flera kommande artiklar om forskningens betydelse för utvecklingen av den globala mötes- och eventindustrin.

Vi pratade exempelvis också med Jane Cziborra, Head of Events på Alzheimer’s Disease International, och kunde utbyta våra erfarenheter från vår senaste resa till Australien där vi träffade en av världens främsta forskare inom Alzheimer, professor Juergen Goetz. Vi träffade också Jacqueline Wolde Yohannes, Director of Administration, FCI, Facilitating Open Account, Receivables Finance och fick nya insikter inom ekonomisk forskning vi hade haft svårt att hitta till annars.

Bland de cirka 150 utställarna fanns sex städer från Kanada, här fanns Australien, Korea, Hongkong, Singapore, fyra utställare från Indien, Thailand, Afrika, Tel Aviv, Abu Dhabi, Prag, sex utställare från Wien, Ljubljana, Barcelona, Madrid, Sevilla, Costa Brava, Aberdeen, Edinburgh, Flandern, Holland, Frankrike, Strasbourg, Montpellier, Antwerpen, Toulouse, London, Glasgow, Monaco, München, Nürnberg, Birmingham, Wales, men också världens största hotellkedja ACCOR och IHG. Självklart fanns Stockholm på plats, liksom självskrivna Göteborg, Malmö och spännande Borås. Men var fanns de andra svenska convention bureauerna? Till Göteborg kom representanter för 260 föreningar som har kongresser. Att stå still i sin lilla monter och vänta på besök ger inte mycket utdelning, man måste göra som många andra delegater och utställare gör. Träffa de personer som du själv vill träffa. Sök upp dem efter sessioner och key notes. Passa på att lära dig vilka de viktiga frågorna är för föreningarna. Inga stekta sparvar kommer flygande in i munnar som inte ens är öppna. Gnäll inte över att framtiden inte kommer till dig. Skapa framtiden själv.

Göteborg fick inte AWC till sig av en slump, utan var med och skapade möjligheterna så att kongressen ville komma. Göteborg har höjt ribban och utmanar inte bara omvärlden utan även sig själv: ”Vi ska bli bäst i världen som mötesdestination.”