Meetings No 74
Intro
Påtryckningar
Atti Soenarso om när kommunikatörer lägger sig i saker som de inte har med att göra.
Cover Story
Mattias Hansson, Expo 2020 Dubai
”Konsensus-tänkande, det är det finaste vi har.”
Psykologiska Möten
Förtroenden som byggs – och knäcks
Så kan det gå när det inre möter det yttre, och tvärt om.
Radar
Prestigefull naturkongress till Västsverige
Finbesök från Adventure Travel World Summit
Intermission
Solsbury Hill
Walking right out of the machinery.
Radar
Smarta event katalysatorer för att utveckla städer
Det handlar bland annat om ’placemaking’.
Radar
Convene återvänder till Vilnius 2020
Vem har möjlighet att bli inbjuden som Hosted Buyer?
Tillgångar
Hur man utnyttjar sina tillgångar
Carina Bauer, vd IMEX Group: “Eventindustrin behöver bli ännu mer kreativ.”
Sharma
How to Fireproof Your Productivity
Exponential gains in your exceptionality, productivity and impact.
Radar
Åtta av tio personer föredrar fysiska möten framför digitala
Ny västsvensk undersökning utförd av Åby Arena.
Artificiell intelligens
Global interfaceplattform
Sofia Eriksson, American Express Meetings & Events om utmaningen med AI.
Kellerman
Om konsten att ta chansen när den kommer
Nätverk och ambition.
platsannonser
Strategisk projektledare
Destination Eskilstuna
nyheter
hotellnytt
Klartecken till hotellbygge
på Kanaludden i Härnösand.
världskända talare
Uppsala återigen värdstad
för Nordens viktigaste konferens inom nanoteknik.
INBJUDAN
Följ med oss som Hosted Buyer
till Rom och Italy at hand 7–9 november
750 deltagare
Sverige i strålkastarljuset
för naturturismkongress.
Bli en Hosted Buyer
IBTM World lanserar
ett nytt Elite Corporate-program. Följ med oss till Barcelona!
tech, vetenskap och innovation
Tredje upplagan av Gather
lockade 1200 besökare och bjöd på över 60 talare och ett chipping party i Expohuset, Sickla.
event skapar möten
Dream Hack och Elmia
förlänger sitt partnerskap.
hotellnytt
Nordic Choice Hotels
vald till hotelloperatör för Finlands största hotellprojekt.
hotelldesign
Niehku Mountain Villa i Riksgränsen
vinner UNESCOs världspris.
insiktsfulla kunskaper
54 procent
vet inte vad som har bestämts på mötet.
Länkar
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Convene återvänder till Vilnius 2020

Den 12–13 februari nästa år genomförs Convene för nionde gången, och har även den här gången Meetings International som mediapartner. För utställare som föredrar att vara ute i god tid och få en garanterad plats har registreringen redan öppnat.

Convene-mässan i Litauen organiseras årligen av Go Vilnius, stadens officiella Convention Bureau, och arrangören lovar att fortsätta leverera nätverks- och B2B-möjligheter för att ge alla besökare ett ännu högre mervärde.

Enligt Inga Romanovskiene, vd för Go Vilnius, blev förra årets Convene väl mottagen: ”Vi har fått mycket positiv feedback från utställare och köpare. Majoriteten av besökarna är mycket entusiastiska över utvecklingen i vår region när det gäller möten och event.”

Förra året hade mötesstaden Vilnius en ökning på 30 procent för internationella kongresser vilka ökade till ett värde av 57 miljoner euro. ”Det är en mycket positiv indikator för hela regionen”, säger Inga Romanovskiene.

Med det ökande partnerskapet mellan offentlig och privat sektor har Go Vilnius utsett Baltic Travel Group till evenemangets officiella professionella kongressorganisatör, förkortat PCO.

”Vi har varit partner med Convene sedan starten för åtta år sedan och ser fram emot att fortsätta bidra till regionens främsta B2B-evenemang i mötesindustrin”, säger Vlad Koriagin, vd för Baltic Travel Group. ”Vi går in i år 2020 med höga ambitioner och planerar att bygga vidare på våra framgångar samtidigt som vi skapar en produktiv, givande upplevelse för besökare, köpare av olika slags möten och utställare”, säger han.

Till den senaste Convene-mässan kom det över 1 000 besökare, inklusive köpare från 30 länder. Därutöver kom det 80 regionala leverantörer vilka tillsammans deltog i 2 640 B2B-möten. I mässprogrammet ingick även elva utbildningsseminarier.

Hälften av alla köpare deltog i post-tours efter mässdagarna, och fick därmed möjlighet att uppleva en eller flera platser i Östersjöregionen, väl uppbackade av de lokala destinationernas Convention Bureaus och hotell.

Convene erbjuder bra möjligheter för att etablera nya kontakter och att träffa många av de professionella spelarna inom mötes- och eventindustrin. Eftersom mässan inte är så stor underlättar det för utställare och köpare att skapa värdefulla professionella kontakter, dela kunskap och bästa praxis.

Den två dagar långa mässan samlar branschleverantörer från Östersjöregionen och köpare från hela världen.

Meetings International ordnar som vanligt en Hosted Buyer-resa för skandinaviska köpare och planerare som vill lära sig mer om Vilnius och de övriga baltiska länderna. Observera att man bara kan följa med på utbildningsresan om man redan har genomfört några internationella möten och event. Det gäller oavsett marknad och behöver alltså inte handla om att man har gjort sina event just i de baltiska staterna.

Vill du följa med till Vilnius och lära dig mer? Kanske följa med på en post-tour? Bygga ditt nätverk och skaffa nya kunskaper? Tveka inte att mejla till Roger Kellerman, roger.kellerman@meetingsinternational.com, och berätta att du vill följa med.

”Det här är en ganska liten workshop, men ger de facto besökaren en möjlighet att lära sig mycket av många av utställarna”, säger Roger Kellerman som förutom att ha varit talare på Convene även har varit med om att skapa delar av det utbildningsprogram som genomförs parallellt under utställningsdagarna.

”Eftersom mässan inte är stor är det enklare att få möjlighet att bygga sitt nätverk med utställare men även många intressanta besökare.”

Att bli inbjuden som hosted buyer innebär att allt redan är betalt: flyg, hotell och måltider.

”Det är arrangören som tar kostnaden för att du som besökare ska kunna få nya kunskaper och utöka ditt nätverk. En inbjuden köpare får bo och äta bra, och även ta del av det högklassiga kulturella program som presenteras på den officiella mottagningen. I mitt tycke är det bland det bästa som Europa har att erbjuda i den här vägen”, säger Roger Kellerman.

”Utbildningsprogrammet är inte klart ännu, men du håller dig uppdaterad genom att skaffa Convenes nyhetsbrev så att du kan ta del av det framväxande programmet. Jag ser verkligen fram emot att få åka till Vilnius i februari tillsammans med vår grupp av hosted buyers.”