Meetings No 62
Intro
Affärsresebyråerna hukar under radarn
Atti Soenarso om affärsresebyråernas osynlighet.
Cover Story
Magnus Lindkvist: Ljudet av sinnen som öppnas
Provocerar fram andra sätt att tänka.
Psykologiska möten
Frihet under övervakning
Hans Gordon om människans konflikter och inre ambivalens.
Radar
Europas nationella
Convention Bureauer i strategisk allians
Kommunikation
Talar du giraff- eller vargspråket?
Karin Idar förklarar skillnaderna.
Intermission
Koks restaurang, Färöarna
Värt en resa från vart som helst.
Radar
MIV 15
Framtidens möten och dagens möjligheter.
Sharma
My 20 Best Quotes for Epic Achievement
Robin Sharma shares to inspire.

Meetings Master Classes
tillbaka med en Sverigepremiär.
Hjärnkoll
Dopamin är hjärnans glädjemolekyl
Björn Foghammar om perception, kognition och ovanliga rörelser.
Kellerman
Mina damer och herrar!
Kellerman är upprymd efter mötet med professor Eddie Obeng.
platsannonser
Vi söker Event Sales Manager
till 
CWT MEETINGS & EVENTS
nyheter
Och vinnaren är:
Sigtunahöjden
Årets Hållbara Företag 2019
Events skapar möten
Dreamhack Masters
återvänder till Malmö.
HOTELLNYTT
Nu öppnar Åby Hotel
i Göteborg/Mölndal.
omvärldsanalys
150 nya lyxhotell
öppnade i Grekland år 2018.
Hållbarhet
Framgångsrikt miljöarbete
på Meetx.
omvärldsanalys
Thomas Frostberg
om ekosystemet för innovation 2019.
mat och möten
Niclas Jansson, Sigtunahöjdens köksmästare,
vann internationell kocktävling.
nya uppdrag
Johan Svensson ny ordförande
för Countryside Hotels.
events skapar möten
Evenemang genererade 213 miljoner till Kristianstads näringsliv
Åhus Beachhandboll drog flest eventbesökare till Kristianstad 2018.
Digimania
Svensk framgång på Hannover Messe
skapar nya samarbeten för Svenska Mässan.
Länkar
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Europas nationella Convention Bureauer i strategisk allians

Europas ställning som nummer ett som resmål för möten och events kanske krymper i procent av världsmarknaden. Men å andra sidan växer världsmarknaden så i absoluta tal ökar antal möten och evenemang även här. Nu vill flera nationella Convention Bureauer, CB, driva kunskaperna framåt och se till att de europeiska länderna håller kompetensflaggan högre, därför bildas en sammanslutning inom EU. Den här strategiska alliansen är den första i sitt slag och syftar till att stärka Europas position över hela världen som en mötes- och eventdestination.

Idén kommer ursprungligen från Eric Bakermans, marknadsdirektör för the Netherlands Board of Tourism and Conventions, och Matthias Schultze, vd för Germany Convention Bureau. Initiativet har vuxit snabbt och har idag 17 medlemmar. Syftet är att dela kunskap och skapa ett bättre samarbete för att ytterligare stärka positionen för varje enskild medlem samt stärka Europas ställning som världens ledande kontinent för företagsevenemang.

– Vi siktar på ett konstruktivt och aktivt samarbete i frågor som gör Europa starkare, utan att kompromissa med varje lands identitet. Partnerskapet förenar individuella och utvalda erbjudanden från varje medlem, och är tänkt att förenkla och stärka förhållningssättet gentemot viktiga marknader, säger Eric Bakermans.

Enligt Matthias Schultze, talesman för gruppen, är Europa fortfarande nummer ett som mötesdestination i världen när det gäller kongresser, och tar emot närmare 2,5 miljoner besökare från mötesindustrin per år.

– Antalet möten är nästan tre gånger så många som den näst största marknaden. Det är en övertygande position, men vi vill skapa ett initiativ som bygger på att utveckla den här framgången och möjliggöra för fler nationella kongressbyråer från hela kontinenten att gå samman, säger Matthias Schultze.

Eric Bakermans berättar att han och Matthias Schultze påbörjade initiativet för att tillgodose behovet av kunskapsdelning om specifika frågor, vilka påverkar deras dagliga arbete som nationella Convention Bureaer.

– Vi är medvetna om behovet av att arbeta mer tillsammans för att utnyttja våra styrkor och vår expertis på marknaderna i hela världen, säger Eric Bakermans.

Hittills har sjutton nationella kongressbyråer i Europa reagerat positivt på bildandet av den strategiska alliansen: Austrian Convention Bureau, Czech Convention Bureau, Estonian Convention Bureau, Finland Convention Bureau, German Convention Bureau, Hungarian Convention Bureau, Meet in Reykjavik, Montenegro National Tourist Board/National Convention Bureau, NBTC Holland Marketing, Norway Convention Bureau, Poland Convention Bureau, Serbia Convention Bureau, Slovak Convention Bureau, Slovenian Convention Bureau, Switzerland Convention Bureau och Visit Denmark.

Anledningen till att Sverige inte finns med är enkel: Vi har ingen nationell Convention Bureau, men det svenska Convention Bureau-nätverket, SNCB, har bildat en ekonomisk förening och påbörjar sitt medlemskap i början av nästa år.