Meetings No 35
Ledare
There is no plan(et) B
Tänk efter före.
Cover Story
Yvon Chouinard
Det finns inget som är hållbart!
Psykologiska Mötesplatser
Ekvilibrium
Hans Gordon om känslor och förnuft.
Flockbeteende
Marianne Klima
Vad vi kan lära av får.
Leadership
Lead Without Title
Robin Sharma on leadership.
MPI
En vision för en industri
eller för ett gäng entusiaster?
Radar
Brain Cities
bildar nordisk allians.
Graffiti + Hip Hop
Graffiti + Hip Hop
i slottsmiljö.
Roger Kellerman
Sökes: Politisk vilja
platsannonser
nyheter
Ska Sverige öppna sist?
​Nödrop från mötesindustrin!
Öppet brev till regeringen, riksdag, media och övriga intressenter.
22 & 23 september
Framtidens arbetsplats
- Ett digitalt event med Senab och Katarina Gospic.
Clean & Safe
Ny säkerhetsmärkning
bidrar till tryggt resande i Schweiz.
openforbusiness.com
Safetures nya verktyg
hjälper anställda boka säkra resor.
hotellnytt
Skansen i Båstad har byggt ut sitt spa för 50 miljoner kronor.
600 kvadratmeter mer än fördubblarspaytan.
destinationsutveckling
Fyrplatsen Pater Noster
får en ny operatör. Målet är att ta plats på den internationella kartan.
Press stop
ACTE, Corporate Travel Executives
har gått i konkurs.
the nude edition
Stockholm Furniture & Light Fair
lanserar ett solidariskt och hållbart mässkoncept för 2021.
Sänker begränsningarna
Malaysia tillåter nu möten
för upp till 250 deltagare.
innovation & utveckling
Royal Park Hospitality & Education Hub Sthlm
presenterar fler onlineutbildningar i samarbete med Hyper Island och Highlights.
Länkar
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Sponsor Logo
Graffiti + Hip Hop i slottsmiljö

Scenario

Slutet av november, skymning. Ett skånskt slott med anor från 1700-talet där eventlokalen gränsar till kornas ladugård och därmed förbunden doft. Huvudslottet Bjärsjölagårds slott ligger mellan Sjöbo och Hörby, omgivet av jordbruksmark och stolta träd. Regnet hänger i luften och under kvällen blåser regnskyar fram och tillbaka över byn. Sannolikt har det aldrig någonsin i slottets historia hörts hip hop eller målats graffiti.

Till egendomen hör också kalkugnarna Adam och Eva, men dem lär ingen i kvällens grupp se efter­som mörkret och dimman snabbt stänger av allt ljus runt slottet. Det senaste året har också denna vackra mötesplats drabbats av finanskris och lågkonjunktur, men av det märks ingenting för i kväll är fokus Framtiden 2.0. J-ro, James Robinson, är en erkänd hip hopartist från Los Angeles, tidigare känd från Tha Alkaholiks och senare Tha Links. Numera har J-ro Malmö som sin bas när han spelar runt om i Sverige och Europa.

J-ro väntar på deltagarna högst upp i slottsbyggnaden. Han lutar sig mot väggen. Kanske är det inte en helt optimal miljö att lära 90 personer, som sannolikt inte har hip hop som musiksmak nummer ett, att rappa. Men J-ro är beredd att visa hur han bygger sin musik, hur han skapar texterna. ”Det brukar fungera, i kväll har jag en sån känsla. De flesta deltagare brukar öppna sig om de har någon plats för fantasi och glädje i sina sinnen.”

Förväntan. Nu kommer den första bussen. Kaffet och bullarna väntar. De första fyrtiofem deltagarna tittar sig omkring när de lämnat bussen. De vet fortfarande inte vad som väntar dem.

I eventlokalen förbereder sig Ola Kalnins med att organisera uppspända målardukar och ta fram sprejburkar, som i sig själva utgör en installation på bordet mitt i den annars helt vita lokalen. Här smyger också Johan Delfalk och Cecilia Henriksson från det prisbelönta DMC-företaget Adventura omkring. Det är de som skapat programmet åt Patric Grip, HRG Malmö, vilken i sin tur fått uppdraget av Elisabet Nellhagen, nyligen utsedd till chef över alla Skånes ungdomsmottagningar.

Trots att Ola Kalnins är ung har han som många graffitimålare varit med ett tag. Tidigt satsade han allt på målandet, och är idag en erkänd konstnär som reser runt Sverige och Europa deltar i utställningar, skapar albumomslag, kläddesign och musik.

Det tog fyra år att få bort revirtänkandet”

Nu anländer buss nummer två och nyfikna blickar försöker upptäcka vad som händer vid de olika ljuspunkterna. Men alla i gruppen styrs i riktning mot kaffet, och snart ska alla få veta vad som ska hända. Beskedet blir ett glädjebesked och skratten studsar utmed väggarna.

Nu går det snabbt. Tolv grupper skapas. Hälften av grupperna tar sig högst upp i slottet, börjar skriva rap-texter och lär sig sina första hip hop-låtar. Den andra halvan av gruppen tar sig över gården till eventlokalen och graffitimålandet. Inom en timme skapas om inte mästerverk så i fall tavlor som kan ställas ut. För målningarna ska med hem till mottagningarna. Kanske blir det ett och annat höjt ögonbryn från ungdomar som kommer till mottagningarna där det rent av sitter människor mitt emot dem som målat graffiti och kan rappa fram ett budskap vilket kan vara den avgörande isbrytaren i mötet med patienten.

I den lilla tidszon som uppstår mellan gruppernas förflyttning mellan husen hörs fler uppsluppna skratt och fnissningar. Ola Kalnins och James Robinsons två workshops är på väg mot succé. Ingen enda av de 90 deltagarna hade kunnat föreställa sig att de skulle få vara med om det här. Ingen av dem har ens hört talas om att sådana här program existerar att köpa på marknaden.

Sex tavlor till ska målas och ytterligare sex låtar skrivas. Allt ska sedan visas och framföras under middagen. Ingen märker längre att regnet faller tungt utanför fönstren. Nu är det koncentration som gäller och tiden har sin gräns.

Framtidsforskarna gav oss en bild av vilka vi har att göra med som våra patienter”

Uppdraget var solklart. Det finns tolv ungdomsmottagningar i Skåne. Den 1 januari i år gick alla samman i en organisation. Nu ska de börja fungera som en organisation, och inte som tolv olika organisationer under en gemensam hatt.

– Idag är det första gången vi samlar alla medarbetare på samma ställe, säger Elisabet Nellbeck, ny verksamhetschef för Skånes samtliga ungdomsmottagningar. I kväll ska första steget tas till att alla ska arbeta tillsammans.

– I våras hade vi en stor konferens för 500 personer då vi bjöd in representanter från ungdomsmottagningar över hela Sverige till Luftkastellet i Malmö. Det var ett program med temat Framtiden 2.0. Vi hade föreläsare som Troed Troedsson, Göran Adlén, folk från Socialstyrelsen, men också människor inom vår egen verksamhet vilka pratade om olika projekt och arbeten. Det var oerhört uppskattat och kallades av många deltagare för den bästa ungdomsmottagningssammankomsten i Sveriges historia.

– Framtidsforskarna gav oss en bild av vilka vi har att göra med som våra patienter. De talade om vår målgrupp. Var söker de sin information, varför gör de som de gör och inte som vi säger. Därför hette temat Framtiden 2.0. Vi vet helt enkelt inte tillräckligt om unga människor och vill lära oss mer.

Elisabet Nellbecks vision är att de bästa ungdomsmottagningarna ska finnas i Skåne.

– Ett steg närmare den visionen är att bli bra på att kommunicera med dem vi ska hjälpa och att vi ska samarbeta på ett professionellt plan. Det är vad den här dagen går ut på: Kommunikation och samarbete. Vi ska också kunna förmedla kunskaper till varandra och dessutom ska det ske i en trevlig form. Alla mina medarbetare ska känna att de tillhör en organisation.

Sex tavlor till ska målas och ytterligare sex låtar skrivas”

Elisabet Nellbeck berättar att många medarbetare blev oroliga när de fick reda på att de måste ha varma och oömma kläder inför dagens gemensamma möte. Flera ringde till Patric Grip på HRG Malmö och undrade om de skulle ut i en hinderbana. Framför sig såg de en traditionell kick off där de skulle utsättas för en hinderbana, någon slags tipspromenad eller – ännu värre – en äventyrsbana.

Varför gör du detta?

– För att de ska komma tillsammans. Jag kom till Skåne 2003 och blev verksamhetschef för Malmö och Trelleborg med sina totalt fyra mottagningar. De arbetade var och en för sig, var kanske fem, sex individer på varje ställe, men jag insåg att det inte fungerade. Vi måste arbeta på liknande sätt, patienterna måste kunna komma till vilken mottagning som helst, vi måste ha låga trösklar och en gemensam journal. Grundtanken var att få ihop det hela till en enhet och det gick. Jag sa att jag skulle ge detta tre år. Det tog fyra år att genomföra. En fråga som dök upp var till exempel ”Ska jag jobba med dem? Vi är ju mycket bättre.” Det tog fyra år att få bort revirtänkandet, inbyggd konkurrens och prestige som stod i vägen för vår utveckling.

Vilken sorts medarbetare vill du ha?

– Du ska vara prestigelös, sakna hävdelsebehov, men vara kreativ, komma med idéer som du vill prova, gärna realistiska idéer som gagnar verksamhetens utveckling. Att man har en hög social kompetens är också viktigt, likaså att man kan kommunicera. Du ska vara positivt nyfiken på andra människor och arbetssätt som kan förbättra vårt sätt att arbeta. Att man vill lära sig nya saker, att inte vara rädd för förändring i sin närhet, på den egna arbetsplatsen eller att arbetsuppgifter förändras.

– Här i kväll finns människor som tycker att det är roligt att lära sig nya saker, att göra det man kanske aldrig har gjort tidigare, att försöka skaffa sig nya kunskaper som gör att de utvecklas som människor. Att få sjunga på arbetstid, för visst är ett möte som detta också arbetstid, det är viktigt att understryka. Sedan är det också roligt att få göra någonting som inte alla redan har gjort.