platsannonser
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
Swedish Lapland
Skellefteå Airport
får pris som Årets Möjliggörare.
på nytt uppdrag
Stellan Eriksson
ny ekonomichef på MCI.
företagsutveckling
Bra Mässor
köper del i Oxbridge Live Media.
föreningar som utvecklar världen
Göteborg
värd för Associations World Congress 2019.
På nytt uppdrag
Siri Wikander
blir ny Director of People Growth på Scandic Hotels.
Awards
Vinstregnet
över Brunkebergstorg fortsätter.
utvecklande möten
Mjukvarukonferensen STEW
kommer till Malmö 2018.
Grönaste staden
Bygget av Växjös nya stads- och stationshus
beräknas starta april 2018.
nordiska smaker
Finnair inleder samarbete med
Tommy Myllymäki.
Långtidshotell
Forenom
blir Airbnbs största partner inom affärsresor i Norden.
RSS
rss_icon
Länkar
Rekordår på Högberga Gård – och trenden fortsätter

Det ser ljust ut för Högberga Gård på Lidingö. 2010 summeras som det bästa året hittills, all time high, med en omsättningsökning på över 25 procent jämfört föregående år. En siffra som ligger långt över Stockholmsregionen i snitt. Och trenden håller i sig.

– Ja, även 2011 har startat bra med en ytterligare ökning på 30 procent första kvartalet vilket förstås stärker oss i vårt beslut om planerade personalsatsningar och fler investeringar under året, säger Johan Hjort, vd på Högberga Gård.

Under sommaren planerar Högberga att renovera samtliga hotellrum i den kulturminnesmärkta herrgården. Man kommer borra för kompletterande bergsvärme och på så sätt eliminera alla fossila bränslen. I samband med detta installeras även komfortkyla i alla hotellrum. Och en helt ny vinkällare ska byggas.

– Förutom miljöarbetet som är högt prioriterat område, så handlar det ytterst om att höja upplevelsen för våra gäster än mer. De satsningar vi gjort hittills har fallit väl ut och lockat såväl nya som återkommande kunder, säger Johan Hjort.

I september 2010 öppnade man bland annat Sveriges första toscanska vinfabrik på Lidingö. 11 ton druvor plockades i Toscana och ligger nu, efter fem månader på ekfat.

– Det är roligt att kunna erbjuda våra gäster unika och extravaganta upplevelser. Vinprovning i vinfabriken är en sådan och vi har sett att det uppskattas, avslutar Johan Hjort.