platsannonser
Projektledare
till Scanworld Conference & Events.
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
Omvärldsanalys
Hotellbokningar utanför resepolicyn
är fortfarande ett problem.
nytt uppdrag
Umeå Congress
tecknar nytt ramavtal med Linköpings Universitet och anställer.

Yasuragi
lanserar nya TV-fria rum.
omvärldsanalys
Internetstiftelsen investerar en miljon kronor
i mötesplatsen Foo Café.

Thomas Engelhart
lämnar Scandic Hotels.
Omvärldsanalys
Minnesota hjälper KTH Campus att fylla 100 år
100 talare, 50 timmar nonstop!
resehandling i förvandling
Resia förvandlar resebyrån till studio
Resia Travel Studio finns i Kungsbacka.
flygindustrin
Flygresorna i världen
ökade med sju procent under 2016.
hotellnytt
HKC Hotels väljer Best Western
för sin storsatsning i Göteborg.
New Nordics by SAS
SAS utökar menyn i SAS Go
med fokus på resenärers livsstil och kostbehov.
RSS
rss_icon
Länkar
Svenska Mässan i Göteborg – en grön mötesdestination

Gröna möten står högt på Svenska Mässans agenda. Tillsammans med Göteborgs stad och internationella eventföretaget MCI, satsar Svenska Mässan på att bli ännu bättre vad gäller miljöhänsyn och socialt ansvarstagande. Ett led i arbetet är att dokumentera de insatser som redan utförs, och förmedla den kunskapen till kunder och medarbetare.

– I normala fall brukar mötesanläggningar återvinna 10-15 % av sitt avfall. Svenska Mässan återvinner i dag 62 %, vilket är fantastiskt och värt att lyfta fram, säger Michael Luehrs, expert på miljö- och hållbarhetspolicies vid MCI.

Men det finns alltid saker att förbättra, och bästa sättet att komma framåt är att ta fram mätbara mål.

Hur står sig Svenska Mässan i konkurrensen med andra aktörer?

– Inom återvinning och avfall är Svenska Mässan starka. Sättet att arbeta med kemikalier skulle jag vilja påstå är unikt. Kulturen är en annan styrka, alla verkar stolta över att arbeta på Svenska Mässan. Den som har en idé kan framföra den till någon som lyssnar. På Svenska Mässan är socialt ansvarstagande och miljöhänsyn inte något som görs ”vid sidan av” utan en central del av arbetet, säger Michael Luehrs.