platsannonser
Projektledare
till Scanworld Conference & Events.
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
Omvärldsanalys
Hotellbokningar utanför resepolicyn
är fortfarande ett problem.
nytt uppdrag
Umeå Congress
tecknar nytt ramavtal med Linköpings Universitet och anställer.

Yasuragi
lanserar nya TV-fria rum.
omvärldsanalys
Internetstiftelsen investerar en miljon kronor
i mötesplatsen Foo Café.

Thomas Engelhart
lämnar Scandic Hotels.
Omvärldsanalys
Minnesota hjälper KTH Campus att fylla 100 år
100 talare, 50 timmar nonstop!
resehandling i förvandling
Resia förvandlar resebyrån till studio
Resia Travel Studio finns i Kungsbacka.
flygindustrin
Flygresorna i världen
ökade med sju procent under 2016.
hotellnytt
HKC Hotels väljer Best Western
för sin storsatsning i Göteborg.
New Nordics by SAS
SAS utökar menyn i SAS Go
med fokus på resenärers livsstil och kostbehov.
RSS
rss_icon
Länkar
Högberga gård öppnar Toscansk Vinfabrik
Högberga Gård på Lidingö blir först i Sverige med toscansk vinfabrik och därmed en av landets mötesplatser för vinintresserade. I vinfabriken kommer gästerna att kunna lära sig allt om detta uråldriga hantverk och samtidigt tillverka sitt eget vin. Det unika i förfarandet är bland annat att druvorna handplockas i Italien och transporteras till Högberga Gård.

– Målet är att skapa delaktighet och sprida kunskapen om hur man gör ett rött toscanskt vin på bästa möjliga sätt i Sverige. Samtidigt vill vi bjuda våra gäster på än fler unika upplevelser. Många av våra gäster är idag passionerat vinintresserade liksom vi själva, säger Johan Hjort, vd på Högberga Gård.

Druvorna Cabernet Sauvignon 0ch Sangiovese handplockas nere i Italien och transporteras till Högberga, krossas och vinifieras i rostfria cisterner och lagras på ekfat. Allt sker inne i den befintliga byggnaden där också föreläsningar, provningar och visningar för konferensgäster och andra intresserade kommer att ske. I höst kommer första leveransen med 10 ton druvor till Högberga. Den som är intresserad av att framställa sitt eget vin, får då själv krossa och följa hela produktionsprocessen.

Livsnjutaren Carl Jan Granqvist är en av de vinkunniga som involverats för att ge sin syn på affärsidén, vinet och möjligheterna kring detta.

– Hela konceptet, att vara med i varje del av tillverkningsprocessen, är väldigt intressant ur det pedagogiska perspektivet. Dessutom är ju vinet både spännande och berusande ur ett sensoriskt perspektiv, säger Carl Jan Granqvist.

Tillverkningsprocessen är utarbetat av två svenska vinälskare tillsammans med vinmakare i Toscana under sju års tid. När Johan Hjort fick höra talas om dem och deras passion för vintillverkning kontaktade han dem för att utforska eventuellt samarbete. Och nu blir det verklighet.

– Italienarna säger att det är omöjligt. Förmodligen är det just detta som drivit dessa passionerade herrar att bevisa motsatsen. Vinet heter just också 8,90 efter Bob Beamons gamla längdhoppsrekord som under lång tid ansågs helt omöjligt att slå. Ungefär lika omöjligt som att tillverka toscanskt rödvin på Lidingö, säger Johan Hjort.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Om Högberga Gård

Med en hisnande utsikt över Stockholms inlopp och med en fantastisk vy över de sista skärgårdsöarna i farleden in till huvudstaden, tronar Högberga Gård. Anläggningen är centralt belägen på Lidingö, 20 minuter från Stockholms centrum. Högberga Gård byggdes 1911 av konstmecenaten och skriftställaren Klas Fåhreus, och är sedan 1985 förklarat som byggnadsminne. Anläggningen erbjuder såväl konferens- som privatgäster en högklassig vistelse med ett stort utbud av aktiviteter i en sekelskiftsaktig atmosfär. Den nya Conferencen invigdes 1994 och består idag av ett stort utbud av mötesplatser. År 2004 slog man också upp dörrarna till Paviljongen och anläggningen fick därmed en unik SPA-avdelning med direkt havskontakt. Högberga Gård är medlem och utvald av Svenska Möten samt medlem i IACC .