platsannonser
Projektledare
till Scanworld Conference & Events.
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter

Thomas Engelhart
lämnar Scandic Hotels.
Omvärldsanalys
Minnesota hjälper KTH Campus att fylla 100 år
100 talare, 50 timmar nonstop!
resehandling i förvandling
Resia förvandlar resebyrån till studio
Resia Travel Studio finns i Kungsbacka.
flygindustrin
Flygresorna i världen
ökade med sju procent under 2016.
hotellnytt
HKC Hotels väljer Best Western
för sin storsatsning i Göteborg.
New Nordics by SAS
SAS utökar menyn i SAS Go
med fokus på resenärers livsstil och kostbehov.
På nytt uppdrag
Forenom
rekryterar destinationsexpert för att växa i Skåne.
Mässor skapar möten
Spirande och spännande
på Elmia Garden.
möten kan skapa GaSELLER
Dagens Industri
utser Trippus som gasellvinnare för 5:e året i rad.
möten skapar nya synapser
Borås arrangerar Nationell historiekonferens
med 400 deltagare.
RSS
rss_icon
Länkar
Guld till Victor Magdeburg på Högberga Gård

Victor Magdeburg från Högberga Gård tog hem segern i juniorklassen i Copper Skillet och får därmed representera Sverige i Europafinalen.

Den svenska vinnaren i juniorklassen av årets uttagning i kocktävlingen Copper Skillet 2017 blev 22-åriga Victor Magdeburg från Högberga Gård, Lidingö. Därmed får Victor representera Sverige i Europafinalen som äger rum den 23 september. Denna gång på ETC County Hall i London.

– Det känns helt fantastiskt att ta hem segern och naturligtvis ärofyllt att få representera Sverige i den europeiska semifinalen. Nu blir det fira, sedan ladda om, med målet inställt på att ta mig vidare till världsfinalen i Philadephia, säger Victor Magdeburg, kock på Högberga Gård och en del av Svenska Juniorkocklandslaget.

Det unika med tävlingen är att de tävlande kockarna har 30 minuter på sig att kreera en konferensmiddag utifrån exakt samma förutsättningar: en råvarukorg med hemliga huvudingredienser och utrustade med endast ett gasolkök. Årets tema var ”mystery basket”

– Tanken bakom temat ligger väl i tiden med hur vi redan arbetar på Högberga Gård. Våra menyer ändras från dag till dag utifrån de råvaror som tilltalar oss mest. Känslan för smaker, tillredningsmetoder och upplägg tränas ständigt. Vi satsar stort på matupplevelsen och att nu Victor går och vinner tävlingen gör mig förstås mäkta stolt, säger Tommy Eriksson, Gastronomisk ledare på Högberga Gård som tillsammans med Victor tog OS-guld i höstas med regionallandslaget Stockholm Culinary Team.

 

Juryns motivering;

"Fantastiska tekniker, välbalanserade smaker och lika höga poäng som vinnaren i seniorklassen."

-------------------------------------------------------------------------------------------------Om Högberga Gård

Med en hisnande utsikt över Stockholms inlopp och med en fantastisk vy över de sista skärgårdsöarna i farleden in till huvudstaden, tronar Högberga Gård. Konferensanläggningen är centralt belägen på Lidingö och byggdes av konstmecenaten Klas Fåhraeus år 1911. Idag erbjuds extravaganta möten i form av konferens, bröllop, weekends och fester. Högberga Gård är både Svanenmärkt och +KlimatPositiv; medlem i Svenska Möten samt i IACC . I september år 2010 öppnade man Sveriges första toscanska vinfabrik och under våren 2016 slog man upp dörrarna till Högberga Havsspa.