platsannonser
Konferenssamordnare
till Citykonferensen/Ingenjörshuset.
Helsingborg Convention & Event Bureau
söker en Destinationssäljare.
Vi söker projektassistent
till MKONs team i Malmö!
Local Sales Executive/Manager
at Generator in Stockholm.
nyheter
design skapar möten
Arne Jacobsens
världsberömda designhotell förnyas.
hållbarhet i fokus
Clarions nya miljösatsning en succé
- lägre förbrukning och en miljon kronor till UNICEF.
stora möten
Borås tar emot 300
deltagare från Sveriges kart- och mätkompetens.
möten förädlar och utvecklar kunskap
Malmö stad nobbade stor IT-konferens
– kunde inte se nyttan.
mat och möten
Stockholmsmässan
arrangerar matfestival i Kungsträdgården.
hotell
Tillväxt på Arlanda
får hotellprojekt att växa.
kunskapsutveckling
Södertälje Science Park
tar initiativ till Science Week.
omvärldsanalys
Stockholm klättrar
som internationell mötesstad.
statistik
Uppsala passerade Göteborg
i ICCA-statistiken.
möten utvecklar kunskap
10 000 kunder
ska inspireras till bättre möten. Scandic lanserar nytt möteskoncept.
RSS
rss_icon
Länkar
Koks får Färöarnas första Michelin-stjärna

Sedan Koks öppnade år 2011 har restaurangen erövrat människors smaklökar, och fått matälskare på Färöarna och utanför öriket att vilja komma hit.

Nu sex år senare har Meetings Internationals absoluta favoritkrog utanför Sverige tilldelats sin första Michelin-stjärna.

Inte oväntat är Koks den första restaurangen på Färöarna, som har en befolkning på totalt 50 000 invånare, att få en Michelin-stjärna.

Kökets leds av den 26-årige färöiske kocken Poul Andrias Ziska, och krogen fokuserar på innovativ traditionell färöisk mat. Målet är att erbjuda gästerna en chans att smaka på Färöarna och dess säsonger genom lokala råvaror.

– Vårt mål är att skapa den ultimata middagsupplevelsen. En upplevelse starkt influerad av våra djupt rotade färöiska traditioner och de stundtals kanske och i mångas ögon något märkliga lokala råvaror som finns omkring oss. Det är vår styrka att låta de lokala råvarorna tala för sig själva, säger Poul Andrias Ziska.

Det unga avant-gardet i köket använder nästan bara färöiska råvaror, både grovt och fint, gammalt och modernt, samtidigt som de samlar in örter och kryddor från närområdet och ser till att all konsumtion är hållbar.

Snarare än flammande nya kulinariska spår anstränger köket sig för att utforska gamla färöiska metoder för torkning, jäsning, saltning och rökning.

Menyn följer de olika årstiderna och vad de har att erbjuda, och omvandlar gamla kulinarisk tradition till moderna delikatesser. Maten är påfallande enkel, fräsch och traditionell där råvaror från havet och lamm dominerar.

Restaurangen låg tidigare inne i Hotel Føroyar i huvudstaden Torshavn med en sanslöst snygg utsikt, men flyttade för ungefär ett år sedan till den om möjligt ännu mer speciella platsen Kirkjubøur.

Även här är utsikten ursnygg, och det var trots allt här stjärnan kom till.