platsannonser
Konferenssamordnare
till Citykonferensen/Ingenjörshuset.
Helsingborg Convention & Event Bureau
söker en Destinationssäljare.
Vi söker projektassistent
till MKONs team i Malmö!
Local Sales Executive/Manager
at Generator in Stockholm.
nyheter
mat och möten
Guld till Victor Magdeburg
på Högberga Gård.
hållbarhet i fokus
Quality Hotel Globe
satsar på solenergi.
skapar mötesstrategi
Malmö högskola och Malmö stad i samarbete
för att stärka Malmö som mötesdestination.
omvärldsanalys
Mässor & kongresser
bidrar med stora ekonomiska värden till besöksnäringen.
Nyetablering
Pocket by Pontus i Arenastaden
öppnar i mitten av augusti .
Nytt uppdrag: Second opinion
Janne Björge
lämnar Nine Yards efter 14 år.
hotellnytt
Scandicfamiljen växer
– nu öppnar Scandic Prince Philip.
på nytt uppdrag
Anders Leijon
blir sälj- och marknadschef på Kolmården.
kongresser förädlar kunskap
Halmstad årets klättrare
på svenska kongresslistan.
RSS
rss_icon
Länkar
Koks får Färöarnas första Michelin-stjärna

Sedan Koks öppnade år 2011 har restaurangen erövrat människors smaklökar, och fått matälskare på Färöarna och utanför öriket att vilja komma hit.

Nu sex år senare har Meetings Internationals absoluta favoritkrog utanför Sverige tilldelats sin första Michelin-stjärna.

Inte oväntat är Koks den första restaurangen på Färöarna, som har en befolkning på totalt 50 000 invånare, att få en Michelin-stjärna.

Kökets leds av den 26-årige färöiske kocken Poul Andrias Ziska, och krogen fokuserar på innovativ traditionell färöisk mat. Målet är att erbjuda gästerna en chans att smaka på Färöarna och dess säsonger genom lokala råvaror.

– Vårt mål är att skapa den ultimata middagsupplevelsen. En upplevelse starkt influerad av våra djupt rotade färöiska traditioner och de stundtals kanske och i mångas ögon något märkliga lokala råvaror som finns omkring oss. Det är vår styrka att låta de lokala råvarorna tala för sig själva, säger Poul Andrias Ziska.

Det unga avant-gardet i köket använder nästan bara färöiska råvaror, både grovt och fint, gammalt och modernt, samtidigt som de samlar in örter och kryddor från närområdet och ser till att all konsumtion är hållbar.

Snarare än flammande nya kulinariska spår anstränger köket sig för att utforska gamla färöiska metoder för torkning, jäsning, saltning och rökning.

Menyn följer de olika årstiderna och vad de har att erbjuda, och omvandlar gamla kulinarisk tradition till moderna delikatesser. Maten är påfallande enkel, fräsch och traditionell där råvaror från havet och lamm dominerar.

Restaurangen låg tidigare inne i Hotel Føroyar i huvudstaden Torshavn med en sanslöst snygg utsikt, men flyttade för ungefär ett år sedan till den om möjligt ännu mer speciella platsen Kirkjubøur.

Även här är utsikten ursnygg, och det var trots allt här stjärnan kom till.