platsannonser
Konferenssamordnare
till Citykonferensen/Ingenjörshuset.
Helsingborg Convention & Event Bureau
söker en Destinationssäljare.
Vi söker projektassistent
till MKONs team i Malmö!
Local Sales Executive/Manager
at Generator in Stockholm.
nyheter
mat och möten
Guld till Victor Magdeburg
på Högberga Gård.
hållbarhet i fokus
Quality Hotel Globe
satsar på solenergi.
skapar mötesstrategi
Malmö högskola och Malmö stad i samarbete
för att stärka Malmö som mötesdestination.
omvärldsanalys
Mässor & kongresser
bidrar med stora ekonomiska värden till besöksnäringen.
Nyetablering
Pocket by Pontus i Arenastaden
öppnar i mitten av augusti .
Nytt uppdrag: Second opinion
Janne Björge
lämnar Nine Yards efter 14 år.
hotellnytt
Scandicfamiljen växer
– nu öppnar Scandic Prince Philip.
på nytt uppdrag
Anders Leijon
blir sälj- och marknadschef på Kolmården.
kongresser förädlar kunskap
Halmstad årets klättrare
på svenska kongresslistan.
RSS
rss_icon
Länkar
Rekordomsättning igen för Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad ser tillbaka på ett framgångsrikt 2015. Året var det bästa någonsin för spahotellet. Omsättningen uppgick till totalt 175 miljoner kronor, en ökning med 13 procent jämfört med rekordåret 2014.

Beläggningen på årsbasis hamnade på hela 95 procent. Förklaringen är att mötes- och privatmarknaden har växt och att de internationella gästerna har blivit fler.

För Anders Nilsson, vd för Ystad Saltsjöbad, är målet att bli ett internationellt destinationshotell i världsklass.

– Det är vårt mål hela tiden. Vi har ett tydligt fokus på att överträffa våra gästers förväntningar. I allt vi gör ställer vi oss frågan: Kan den här investeringen hjälpa oss att leverera en bättre gästupplevelse? Svarar vi ja så …  då gasar vi.

Anders Nilsson berättar att förra årets expansion i spaavdelningen resulterade i tio nyanställda, idag har hotellet 154 personer som är anställda på heltid.

– Det är många, det är till och med en tredubbling sedan vi tog över 2007. Idag  är vi en av Ystad kommuns största arbetsgivare.

Köpet av utomhusrestaurangen The Shuffle Bar skapade en somrig mötesplats för tillresta besökare och invånare i Ystad.

Just nu byggs en restarurang i Sandskogens värdshus som Årets Kock-finalisten Daniel Müllern är delägare i. Målet är att krogen ska lyfta Ystad Saltsjöbad som matdestination.

– 2016 blir ett roligt år. Jag ser hur våra medarbetare växer. Vi vill att de ska fortsätta blomma och har satt av mycket utbildningspengar för att göra det möjligt, säger Anders Nilsson.