platsannonser
Konferenssamordnare
till Citykonferensen/Ingenjörshuset.
Helsingborg Convention & Event Bureau
söker en Destinationssäljare.
Vi söker projektassistent
till MKONs team i Malmö!
Local Sales Executive/Manager
at Generator in Stockholm.
nyheter
design skapar möten
Arne Jacobsens
världsberömda designhotell förnyas.
hållbarhet i fokus
Clarions nya miljösatsning en succé
- lägre förbrukning och en miljon kronor till UNICEF.
stora möten
Borås tar emot 300
deltagare från Sveriges kart- och mätkompetens.
möten förädlar och utvecklar kunskap
Malmö stad nobbade stor IT-konferens
– kunde inte se nyttan.
mat och möten
Stockholmsmässan
arrangerar matfestival i Kungsträdgården.
hotell
Tillväxt på Arlanda
får hotellprojekt att växa.
kunskapsutveckling
Södertälje Science Park
tar initiativ till Science Week.
omvärldsanalys
Stockholm klättrar
som internationell mötesstad.
statistik
Uppsala passerade Göteborg
i ICCA-statistiken.
möten utvecklar kunskap
10 000 kunder
ska inspireras till bättre möten. Scandic lanserar nytt möteskoncept.
RSS
rss_icon
Länkar
Nästa vecka öppnar Helsingborgs första all-day krog

På tisdag i nästa vecka öppnar Nelly’s Food Etc i nya Radisson Blu Metropol Helsingborg. Det blir stadens första restaurang, bar och kafé som håller öpppet från tidig morgon till sen kväll.

Cirka 150 sittplatser fördelas mellan krogen, bar samt en uteservering med ytterligare 60 platser på Carl Krooks gata.

– Med den nya restaurangen och baren skapas en plats mittemellan hemmet och jobbet. Här kan man ta allt från en kopp kaffe till att spendera en hel kväll, säger Mikael Wennerström, General Manager för Radisson Blu Metropol.

Inspiration till bar och restaurang kommer från Nelly Krook, en filantrop som bland annat donerade marken till Stadsparken till Helsingborgs stad på 1870-talet med villkoret att tre fjärdedelar av området skulle användas till "promenad i plantering". Restaurangen är en hommage till en av dåtidens moderna kvinnor och krogen ska kännas framåtsträvande och dynamisk.

Köksmästaren Kim Ydhage har komponerat en meny som är inspirerad av Nellys resor runt om i världen. Själva köket är öppet så att man kan se när kockarna jobbar.

– Det blir en blandning av uppdaterade internationella klassiker och nya rätter samt en generös dryckeslista med ett ambitiöst urval av viner, cocktails och drycker.

Restaurangen ligger i en helt ny byggnad med en avskalad arkitektur som för tankarna till de forna industrier som tidigare har legat i den här delen av Helsingborg. Materialen i huset består av betong, trä, läder, mässing, järn och koppar. Själva huset har en karaktär av loft och storstad med höga tak och stora fönster.

För inredningsdesign står Doos Architects medan Atmosfär by Attar har jobbat med konceptutveckling och grafisk identitet.