platsannonser
Konferenssamordnare
till Citykonferensen/Ingenjörshuset.
Helsingborg Convention & Event Bureau
söker en Destinationssäljare.
Vi söker projektassistent
till MKONs team i Malmö!
Local Sales Executive/Manager
at Generator in Stockholm.
nyheter
design skapar möten
Arne Jacobsens
världsberömda designhotell förnyas.
hållbarhet i fokus
Clarions nya miljösatsning en succé
- lägre förbrukning och en miljon kronor till UNICEF.
stora möten
Borås tar emot 300
deltagare från Sveriges kart- och mätkompetens.
möten förädlar och utvecklar kunskap
Malmö stad nobbade stor IT-konferens
– kunde inte se nyttan.
mat och möten
Stockholmsmässan
arrangerar matfestival i Kungsträdgården.
hotell
Tillväxt på Arlanda
får hotellprojekt att växa.
kunskapsutveckling
Södertälje Science Park
tar initiativ till Science Week.
omvärldsanalys
Stockholm klättrar
som internationell mötesstad.
statistik
Uppsala passerade Göteborg
i ICCA-statistiken.
möten utvecklar kunskap
10 000 kunder
ska inspireras till bättre möten. Scandic lanserar nytt möteskoncept.
RSS
rss_icon
Länkar
Visita: Casino Cosmopol snedvrider konkurrensen

Svd Opinion idag skriver Eva Östling, vd för Visita, om Svenska Spels etablering av restaurang och sportbar i direkt anslutning till Casino Cosmopol.

Enligt Stefan Lundin, chefsjurist för Visita, bör det inte ligga i ett statligt bolags uppdrag att driva restaurang och sportbar. När man gör det och dessutom har ett kasino via ett statligt spelmonopol så snedvrids konkurrensen, menar han.

– Det är ett statligt bolag vars uppdrag handlar om att verka på den reglerade spelmarknaden. När vi har ett spelmonopol så är det inte rimligt att det statliga spelbolaget också driver restauranger i konkurrens med andra aktörer som inte tillåts ha samma utbud, säger Stefan Lundin.

Eva Östling säger att det finns en irritation hos en del företagare över att tvingas tävla mot ett exklusivt statligt spelmonopol.

– Jag tycker man kan ifrågasätta om Svenska Spels uppdrag verkligen går ut på att erbjuda julbord och nyårssupé? Om syftet är att ge gästerna ett större utbud snarare än att konkurrera på restaurangmarknaden så borde man upphandla tjänsten, säger hon.