platsannonser
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
Swedish Lapland
Skellefteå Airport
får pris som Årets Möjliggörare.
på nytt uppdrag
Stellan Eriksson
ny ekonomichef på MCI.
företagsutveckling
Bra Mässor
köper del i Oxbridge Live Media.
föreningar som utvecklar världen
Göteborg
värd för Associations World Congress 2019.
På nytt uppdrag
Siri Wikander
blir ny Director of People Growth på Scandic Hotels.
Awards
Vinstregnet
över Brunkebergstorg fortsätter.
utvecklande möten
Mjukvarukonferensen STEW
kommer till Malmö 2018.
Grönaste staden
Bygget av Växjös nya stads- och stationshus
beräknas starta april 2018.
nordiska smaker
Finnair inleder samarbete med
Tommy Myllymäki.
Långtidshotell
Forenom
blir Airbnbs största partner inom affärsresor i Norden.
RSS
rss_icon
Länkar
Yasuragi Hasseludden ultrafiltrerar

Ökat badantal och högre krav på vattenreningsprocessen skapade behovet att investera i ny vattenrening på Yasuragi Hasseludden i Nacka. Vattnet i den stora bassängen renas sedan ett par månader tillbaka av absolut senaste teknik. Den nya ultrafiltreringen är oerhört effektiv och vattensnål.

Det var i början av 2008 som det blev aktuellt att byta ut reningsanläggningen till den stora bassängen. Dels var anläggningen gammal och underdimensionerad och krävde en hel del handpåläggning av driftpersonal. Driftekonomin var hög på grund av mängden vatten som man skiftade ut för att kompensera för den då undermåliga reningen. Yasuragi har valt en teknik som heter ultrafiltrering eller UF-filtrering, berättar Henrik Janson, teknisk chef på Processing Gruppen som har levererat och installerat utrustningen.

– Den nya tekniken blev lite av en räddande ängel i det här fallet, eftersom det var trångt och begränsat med utrymme för en rätt dimensionerad sandfilterrening. Dessutom var rören till poolen för små för att klara av cirkulationen som ett sandfilter kräver. Här har vi kunnat lösa det med ny modern teknik plus att allt är modulbyggt, vilket också gör det enklare att montera in utrustningen i befintliga utrymmen, säger Henrik Janson.

– Vi har med trygghet kunnat sänka klorvärdet i vattnet vilket både våra gäster, personal och fastigheten mår bra av. Vattnet är också betydligt klarare tack vare utrustningens höga reningskapacitet.