platsannonser
Konferenssamordnare
till Citykonferensen/Ingenjörshuset.
Helsingborg Convention & Event Bureau
söker en Destinationssäljare.
Vi söker projektassistent
till MKONs team i Malmö!
Local Sales Executive/Manager
at Generator in Stockholm.
nyheter
design skapar möten
Arne Jacobsens
världsberömda designhotell förnyas.
hållbarhet i fokus
Clarions nya miljösatsning en succé
- lägre förbrukning och en miljon kronor till UNICEF.
stora möten
Borås tar emot 300
deltagare från Sveriges kart- och mätkompetens.
möten förädlar och utvecklar kunskap
Malmö stad nobbade stor IT-konferens
– kunde inte se nyttan.
mat och möten
Stockholmsmässan
arrangerar matfestival i Kungsträdgården.
hotell
Tillväxt på Arlanda
får hotellprojekt att växa.
kunskapsutveckling
Södertälje Science Park
tar initiativ till Science Week.
omvärldsanalys
Stockholm klättrar
som internationell mötesstad.
statistik
Uppsala passerade Göteborg
i ICCA-statistiken.
möten utvecklar kunskap
10 000 kunder
ska inspireras till bättre möten. Scandic lanserar nytt möteskoncept.
RSS
rss_icon
Länkar
Ny utbildning för de som vill gå köksvägen

– Vi har ett konstant behov av matintresserade och ambitiösa personer att anställa i våra restaurangkök. Därför hoppas vi på stort intresse för de lärlingsplatser som vi erbjuder i samarbete med Piteå kommun, säger Peter Granström, kökssamordnare för Pite Havsbad Group.

Under våren får totalt sex kocklärlingar chans att visa vad de kan i koncernens kök i Luleå (fyra platser) eller Piteå (två platser).

Det handlar om en skräddarsydd kockutbildning för deltagarna som ska ha gått ut gymnasiet eller ha fyllt 20 år. Uppåt finns ingen åldersgräns.

Varje deltagare får välja kök och önska vilket område man vill utveckla sig inom, till exempel à la carte. Därefter utses en speciell handledare som är ansvarig på plats. Lärlingarna tillbringar totalt cirka ett halvår på sin arbetsplats, längden varierar beroende på bland annat deltagarnas förkunskaper.

– Det här är ett helt nytt program för oss inom Pite Havsbad Group som vi satsar och tror på, säger Peter Granström.

– Det är en möjlighet för vem som helst som vill testa branschen. Chanserna att få jobb är stora, sju av tio tidigare lärlingar som deltagit i programmet på andra arbetsplatser har fått jobb efter utbildningen även om det blivit på ett annat företag.

 

Bilden: Kanske kommer någon av de som börjar som lärling inom ett av köken på Pite Havsbad att en dag bli Årets Kock i Sverige?